הבחירות לרשויות המקומיות יערכו בשבוע הבא 27/2/24 ובהתאמה לתוצאות יבנו הקואליציות וההרכבים שהכי הכי משפיעים על חיי כולנו 24/7/365 ואנחנו לא תמיד מייחסים את הרצינות המתאימה למעמד. הזירה המוניציפאלית היא החשובה ביותר לחיי כולנו, בזירה הזו מתקבלות ההחלטות החשובות שמשפיעות על איכות חיינו, ועתידנו. עיצוב המרחב הציבורי, החינוך, הרווחה, הניקיון, הסדר, המשמעת, האכיפה, התרבות, הפנאי, […]
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה דעה אישית
- "גמגום הפסטיבלים!"

הבחירות לרשויות המקומיות יערכו בשבוע הבא 27/2/24 ובהתאמה לתוצאות יבנו הקואליציות וההרכבים שהכי הכי משפיעים על חיי כולנו 24/7/365 ואנחנו לא תמיד מייחסים את הרצינות המתאימה למעמד. הזירה המוניציפאלית היא החשובה ביותר לחיי כולנו, בזירה הזו מתקבלות ההחלטות החשובות שמשפיעות על איכות חיינו, ועתידנו. עיצוב המרחב הציבורי, החינוך, הרווחה, הניקיון, הסדר, המשמעת, האכיפה, התרבות, הפנאי, הספורט, המסחר, התחבורה, הכלכלה ועוד מרכיבים שהם בליבת העשיה העירונית. ראינו איך בפרוץ מגיפת הקורונה נעשו הרבה ניסיונות על ידי השלטון המרכזי, עד שהובהר שהעיריות יודעות לטפל הכי טוב בציבור ואז הועברו הסמכויות לרשויות, כך גם במצב הביטחוני הנוכחי והדרישה להיערכות העורף למלחמה מתבצעת דרך הרשויות ועוד דוגמות רבות שמבטאות את אבן היסוד העירונית. על כן ציבור תושבי הישובים חייב להבין עד כמה חשובה הגעתו לקלפי והשפעתו על התוצאה, כי כל קול קובע. הבחירות הקרבות יהיו בצל המצב הביטחוני ובהחלט הערכה היא כי תיהיה השפעה על הגעת הציבור לקלפיות. נכון מצד מקבלי ההחלטות ההתעקשות לבצע את הבחירות במועד שנקבע, למעט הרשויות שפונו ואושר להם על ידי הממשלה דחיה למועד שטרם נקבע, בכדי להעביר מסר לעולם הדמוקרטיה הישראלית חזקה, יציבה ועמידה גם במורכבים שבזמנים. מאידך "כל העם צבא", רבים מהמועמדים לראשות או ברשימות היו בתפקידים במילואים, רבות המשפחות המוטרדות מכך שמי ממשפחתם נמצא בשירות ברצועה, בצפון או ביהודה ושומרון ובהחלט אלו חגיגות דמוקרטיות לא מושלמות. הערכה היא שבבחירות הללו בכל מקרה תיהיה ירידה באחוז ההצבעה ובערים קרובות לאזורי העימות היא יכולה להיות דרמטית. יהיה קשה להוציא את המצביעים החוצה לקלפיות מכיוון שהם מוטרדים מבעיות הביטחון, הסיכון הןא שהצד השני דווקא כדי לשבש את יסודות הדמוקרטיה יבצע פעולה שתשבש את החגיגה ואפילו תיצור בהלה. בנוסף על אלו הציבור טרוד בעינייני תעסוקה, כלכלה, יציבות, חינוך ועוד שישפיעו גם על מצב רוחו הדמוקרטי. כך שבכל מקרה "חגיגה" דמוקרטית לא תיהיה במלואה וכולנו נשמח שהציבור יגיע בהמוניו ויפגין את עוצמת הדמוקרטיה הישראלית!
אצלנו בעמק בכל מקרה תוצאות הבחירות אמורות לבשר על עידן חדש של המרחב העירוני והכפרי פה. ראש עיריית יוקנעם – מר סימון אלפסי החליט לפרוש, ראש עיריית מגדל העמק – מר אלי ברדה החליט לפרוש, ראש המועצה האזורית עמק יזרעאל – מר איל בצר החליט לפרוש, כך שבמקומות הללו המאבקים יהיו משמעותיים וכל קול יכריע את התוצאה והמנהיגות שתיבחר שם תיהיה זו שתעצב את העמק לעשרות השנים הבאות כמו שהנ"ל עיצבו. ברמת ישי מתפתח מאבק מעניין שמאפשר חגיגה דמוקרטית והערכה היא ראש המועצה הנוכחי – מר עופר בן אליעזר יקבל את המנדט לקדנציה נוספת. בקרית טבעון כפי שכבר כתבתי בשבוע שעבר, זאת שהיתה דואגת לפסטיבל בחירות בכל 5 שנים, הפעם הפסטיבל בוטל. למעשה בטבעון יש התמודדות לכאורה מול חיים קדם מזרחי, אך מרבית השחקנים וגם אלו שהצהירו שהם סיימו את דרכם הפוליטית, קיבלו "זריקת" החייאה בכדי ל"רסק" כל אופציה למאבק. אלו שוכנעו להיכנס פנימה על ידי יד נאלמה שדאגה לאתנן הנכון בכדי להבטיח "המשכיות" ללא מאבק. מצער אך זו התמונה הדמוקרטית ויתכן וחלק מהדברים יצטרכו להיבדק ולעמוד בביקורת הציבורית וגם זו המקצועית. למראית עין פקוחה וברורה השאלה הנשאלת מה השפיע על חוסר הרצון והמוטיבציה להעמיד מועמד/ים נוספים לראשות העיר וזאת במידה רבה תעודת עניות קהילתית, דמוקרטית לקהילה שוחרת "פסטיבלים". בכל מקרה נאחל הצלחה לכל המועמדים, הצלחה לישובים, הצלחה לעמק ובעיקר הצלחה לדמוקרטיה המוניציפאלית בישראל.
ידידיי ורעיי השיבוש הדמוקרטי כתוצאה מהמצב הביטחוני מעיב על על ה"חגיגה" הראויה ליום זה ונכון שמקבלי ההחלטות התעקשו לא לדחות יותר את המועד, אך יחד עם זאת אסור ששיבושים מניפולטביים יעיבו גם הם על ה"פסטיבל" הראויי.
כתיבת תגובה