מאחר ולא נכחתי בישיבות המועצה האחרונות, חיכתה לי הפתעה בחדר המליאה – מועצת טבעון לא משתמשת בכלים חד פעמיים יותר – שאפו!
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשותקרית טבעון
- טבעון: סיקור ישיבת מליאת המועצה מיום שלישי ה – 10.12.19

ישיבת תקציב היא בד"כ ישיבה סוערת, אמוציונלית, רועשת ולפעמים גם רוויה בהאשמות חריפות. בישיבה הזו, הייתה הרגשה שהכול כבר סגור, דנו בכל הנושאים בישיבת ההנהלה, מי שרצה לדעת קצת יותר יכל להגיע ולהתעדכן אצל סיוון הגזברית והיה מקבל הסבר מפורט וברור כפי שאמרה שרון רופא אופיר.
מצד הקואליציה הייתה הרגשה של "אנחנו פה בשביל העניין הפרוצדורלי של להרים את היד בהצבעה אז חבר’ה בואו נקצר כי התוצאות ידועות מראש", מצד האופוזיציה הייתה תקיפות מסוימת ודרישה להבנת שינויים בתקציב או דברים שאינם ברורים כמו למשל תוספת המשרות במועצה. חברת המליאה אילנה אפללו ניסתה להבין האם נכון להקצות משרות חדשות במועצה כאשר ישנו חוסר איזון תקציבי/ גירעון של כ- 2 מיליון ש"ח? האם לא נכון יותר לצמצם הוצאות כדי להדביק את הפער? וגם, האם המשרות החדשות מאוישות ע"י אנשים "אקראיים" או מאוישות (+רכב) ע"י מקורבים שעבדו במערכת הבחירות?
שמוליק שמחון כהרגלו בקיא בכל הנושאים, שאל את כל השאלות הנכונות במיוחד בנושא הגירעון בתקציב – שמוליק הצביע על גירעון של כ – 2 מיליון ש"ח. סיגלית עין קדם וסיוון לוי ענו על כל שאלה שנשאלה במקצועיות רבה. הסבירו שכל שנה הגירעון מתאפס ע"י גיוס כספים מקרן פיתוח, זה הכל בעיני המתבונן, מבחינת המועצה זהו תקציב מאוזן ולא גירעון.
נושא אחר ומאוד חם בשבוע האחרון, הוא פקחי התנועה "וידם הקלה על העט" – דוחות החניה ומפגעי התחבורה. כולם הגיעו להסכמה שכל מי שמפריע לתנועה ורכבו מוצב כמפגע תחבורתי יקבל קנס. אי הסכמה הייתה לגבי גלגל החניה: האם המכשיר הוא נכון לטבעון? בערים אחרות רוב מקבלי הדוחות הם אנשים מחוץ לעיר, בטבעון רוב מקבלי הדוחות הם תושבי טבעון! האם נכון לתת דוח לתושב טבעון שקנה את גלגל החניה וחנה כחוק אך התעכב מכל סיבה שהיא? סוכם פה אחד, שהנושא יבחן בצורה מקצועית לקראת הישיבה הבאה.
לסיכום, הישיבה הייתה פחות רועשת וגועשת מישיבות תקציב קודמות האווירה בישיבות המועצה יותר רגועה ועניינית והיה ניכר שהקואליציה עשתה שיעורי בית.
חנן אסולין
כתיבת תגובה