מאת חנן זיסו הייתי ונכחתי השבוע בבית הנשיא בירושלים יחד נציגי משפחות החטופים ונפגשנו עם נשיא המדינה, יצחק הרצוג, המשפחות העניקו לו את "הגדת החירות".ההגדה נוצרה על ידי מטה המשפחות להחזרת החטופים ושוזרת בתוכה, לצד נוסח ההגדה המסורתי קטעים שנכתבו על ידי משפחות החטופים ושורדי השבי. במרכז "הגדת החירות" עומדים המאבק להשבת החטופים והיותו אבן […]
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה דעה אישית
- משפחות החטופים לקראת פסח: "אנחנו צריכים את המעשה לצד התפילה; השבת אחינו ושחרורם לחירות – היא משימת דורנו"

מאת חנן זיסו
הייתי ונכחתי השבוע בבית הנשיא בירושלים יחד נציגי משפחות החטופים ונפגשנו עם נשיא המדינה, יצחק הרצוג, המשפחות העניקו לו את "הגדת החירות".
ההגדה נוצרה על ידי מטה המשפחות להחזרת החטופים ושוזרת בתוכה, לצד נוסח ההגדה המסורתי קטעים שנכתבו על ידי משפחות החטופים ושורדי השבי. במרכז "הגדת החירות" עומדים המאבק להשבת החטופים והיותו אבן דרך בסיפור הלאומי של עם ישראל, שפעם נוספת צריך להילחם על חירותו.
ההגדה שניתנה לנשיא המדינה הינה גרסה מיוחדת, עם הקדשה אישית, שיוצרה גם עבור נשיא ארצות הברית וראש הממשלה.
מתוך ההקדשה עבור הנשיא: "59 חטופים וחטופות טרם שבו הביתה, לארץ ישראל – החיים לשיקום, והחללים לקבורה. אלפי שנים מקיימים אבותינו את מצוות "והגדת לבנך", ואת מצוות "בכל דור ודור חייב אדם לראות את עצמו כאילו הוא יצא ממצרים". כך אנו שומרים על לִבּו של הסיפור הלאומי שלנו – היציאה מעבדות לחירות, מן החושך אל האור, מהשמדה לגאולה. זהו סיפורנו. היסטוריה הלאומית שלנו נכתבת בימים אלה. הסיפור הלאומי שלנו מתעצב מחדש. האם נמשיך להיות העם שחרט על דגלו את ערך החירות והיציאה מעבדות? מה יספרו בנינו ונכדינו בעוד דורות?
כבוד הנשיא, השבת אחינו ושחרורם לחירות – היא משימת דורנו. אנו מקווים שהגדה זו תשמש עבורך תזכורת לגודל השעה: בלי השבת אחינו – לא יהיה שיקום, לא תהיה תקומה, ולא יבוא ריפוי למדינת ישראל ולעם ישראל".
נשיא המדינה, יצחק הרצוג: ״59 אזרחים אהובים ויקרים שלנו שנמצאים שם, נמצאים בעצם מול קריעת ים סוף שלהם, לדור הזה. אנחנו אומרים ״בכל דור ודור״, בדור הזה הם נמצאים בקריעת ים סוף, והיציאה מן המנהרות הנוראיות צריכה להיות נס, נס הפסח. נס גם במעשה. לא רק בתפילה ובתקווה לנס, אלא גם במעשה אקטיבי. אני שב, קורא וזועק מכאן לכל העוסקים במלאכה, בארץ ובעולם- לעשות כל שניתן כדי להשיב אותם הביתה הכי מהר שאפשר. זו מצווה גדולה מאוד. אני מתפלל בשם כל עם ישראל וקורא לעם ישראל, בליל הסדר בערב פסח, להשאיר כסא לאחיותינו ואחינו ולקוות שנס הפסח יתרחש גם בשנה הזו הכי מהר שאפשר, ונראה את כולם בבית. המתים לקבר ישראל והחיים לשיקום בביתם״
שרון שרעבי אחיו של יוסי שרעבי ושל שורד השבי אלי שרעבי: ״בעת הזו, כשלמילה חירות יש משמעות כל-כך גדולה, לכל אזרח בישראל. והמשמעות של המילה הזו היא חלק בעיקר, ועדיין אצל משפחות החטופים ביתר שאת. אני מקווה מאוד שאותם 59 חטופים וחטופות, היקירים והיקירות שלנו, האחים והאחיות שלנו- ידעו את המילה הזו מהלכה למעשה״.
יעל אדר, אמו של תמיר אדר, העניקה לנשיא את התפילה להשבת החטופים:
״אם מדברים על חירות אז החירות היא גם החירות שלי כאמא להביא את בנה לקבורה, וגם החירות של המת להגיע לאדמתו ולהיקבר בכבוד ובצורה ראויה. חירות היא לא רק לחיות בחופשי, גם זכויות האדם מדברים על כך, חוק זכות האדם מדבר על החיים בכבוד ועל מותו בקבורה ראויה.
התפילה הזו תמיד תהיה מול עיניך, ושתלווה אותנו בכל דרך. חשוב לי להוסיף שהתפילה מאוד חשובה אבל בוודאי לא מספיקה- אנחנו צריכים את המעשה לצד התפילה.
וכולנו יודעים שלצד התפילות צריכה להיות גם ההשתדלות, להתפלל וגם לעשות כי התפילה לא פוטרת ממעשה, והמעשה האמיץ נדרש במיוחד בימים אלו אם אנחנו רוצים את משמעות בני חורין. ואחרי הבני חורין בואו נזכור את העצמאות- שאנחנו נזכה לחגוג את יום העצמאות באמת אם כולם יהיו כאן, ואם לא אנחנו צריכים לשאול את שאלת העצמאות שלנו, אז בבקשה שנוכל להגיע לעצמאות, בני חורין ועצמאיים״.
ורדה בן ברוך, סבתו של עידן אלכסנדר:
״אומרים ״בניסן נגאלו ובניסן עתידין להיגאל״, ובעזרת ה׳ שנזכה לראות את זה במו עינינו, ונזכה לראות את כל השבים והשבות באים הביתה. בעזרת ה׳- ישועת ה׳ כהרף עין״
בין דפי ההגדה ניתן למצוא סיפורים המשמיעים את קולם של אלו ששבו לישראל לצד קולות של משפחות החטופים אשר ממשיכות להאבק על חירותם של יקריהם אשר נמצאים בשבי בעזה. ההגדה אשר הוגשה לנשיא מהווה קריאה להחזרת החטופות והחטופים ותזכורת כואבת למאבק לחירותו של עם ישראל.
פסטיבל שייח' אבריק לתרבות השנה הייה הצלחה גדולה עם מספר שיא של מבקרים מכל רחבי הארץ . הפסטיבל הוא הילולת האביב וטבעון שלנו במשך שלושה ימים, היתה המקום הכי פורח תרבותית בישראל. הפסטיבל הוא כמו שאומרים מארגנייו היא חידה חברתית, הפתרון משתנה מדי, הוא חזון, איך משתחררת התרבות ושבה לידי האדם, הריבון החופשי, אנחנו אומרים אנו הפסטיבל
פסטיבל שייח' אבריק הוא דרך, הגשמת משאלות אישיות בעזרת כוחות קהילתיים.
פסטיבל שייח' אבריק הוא קהילה, מארג-קשרים גלויים, סמויים ומתפתחים של אלפי אישה ואיש שחוברים יחד.
חג חירות שמח ובשורות טובות!
הכותב חבר מועצת קרית טבעון לשעבר, יועץ תקשורת ואסטרטגיה ומרצה לתקשורת.
כתיבת תגובה