כל עסקת מכר של בית או דירה היא עסקה לא פשוטה, עם שחקנים רבים: הצדדים עצמם, שלטונות המס, העיריה/רשות מקומית וכו'. שחקן חשוב ומרכזי הוא רמ"י (רשות מקרקעי ישראל) שבמשך שנים קראנו לו "המינהל". לעיתים קרובות צריך לעבור דרכו בעסקת נדל"ן, כדי לראות אם אין חובות שונים לרמ"י, אם איו חריגות בניה בפניו, אם בעלי הזכויות אכן "חוכרים לדורות" (ל-49 או 98 שנים) ושילמו את כל שנדרש כו'.
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה משפטעורכי דין
- היזקקות לרמ"י – בעת מכירת דירה

מקרה מענין הגיע אלינו השבוע, בעת שארבעה יורשים, חלקם גרים כבר שנים בחו"ל, בקשו למכור את דירת ההורים. ראינו, שבטאבו – הנכס רשום עדין ע"ש שני ההורים המנוחים, כך שנדרש למחוק אותם ולרשום במקומם את הילדים היורשים (שהרי איש לא יקנה דירה ממנוח).
בשלב הבא גילנו, שההורים נפטרו לפני שנים רבות, ואת צוי הירושה היה עלינו לאתר בארכיון בית הדין הרבני (הותיקים זוכרים שבמשך שנים היה על כל זוג, לקראת חתונתו, לעבור דרך גוף זה, ברח" יל"ג, בהדר). איתרנו את הצוים המקוריים ועמם פנינו לטאבו.
כעת התברר, שנדרשת הסכמת רמ"י כדי למחוק את המנוחים ולרשום את היורשים.
התור ברמ"י תמיד ארוך, בייחוד בימי קורונה. מאידך, הזמן דחק שכן הקונים שהמתינו, כמעט התייאשו… כדי לקצר הליכים, נעזרנו בחברה חיצונית לרמ"י בשם "טלדור" שמנהלת תיקים רבים עבור רמ"י, ובעזרת הפעלת הגורם המתאים שם – קבלנו את הסכמת רמ"י לרישום היורשים כבעלי הדירה.
עוד פעולה אחרונה לפני חתימת החוזה – המוכרים שחיים בחו"ל הספיקו לייפות את כוחה של האחות שבטבעון לפעול עבורם (בפעם אחרת נזכיר כיצד עושים זאת), וכעת, נוכל לקדם את מכירת הדירה במהירות, ולא נפספס קונים טובים.
עו"ד ונוטריון עידן גרושקובסקי
כתיבת תגובה