מהפכת הניקיון היישובית יותר רכבי טיאוט, יותר שטיפה ושאיבה, יותר שעות עבודה. ראש העיר, רומן פרס: ניקיון היישוב הוא אחד הדברים שאני מייחס להם את החשיבות הרבה ביותר. בנינו תכנית מסודרת ואנו משקיעים משאבים רבים. את התוצאות רואים בעיניים. מהפכת הניקיון יצאה לדרך: בעיריית יקנעם מייחסים חשיבות רבה לניקיון העיר ובהתאם למדיניות ראש העיר, רומן […]
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשותיקנעם
- עיריית יקנעם מציגה:

מהפכת הניקיון היישובית
יותר רכבי טיאוט, יותר שטיפה ושאיבה, יותר שעות עבודה.
ראש העיר, רומן פרס: ניקיון היישוב הוא אחד הדברים שאני מייחס להם את החשיבות הרבה ביותר. בנינו תכנית מסודרת ואנו משקיעים משאבים רבים. את התוצאות רואים בעיניים.
מהפכת הניקיון יצאה לדרך: בעיריית יקנעם מייחסים חשיבות רבה לניקיון העיר ובהתאם למדיניות ראש העיר, רומן פרס, נבנתה תכנית ניקיון מפורטת לניקיון שוטף של העיר והוקצו משאבים רבים ליישומה, וזאת על מנת לתת מענים מלאים לכל הצרכים שעולים מן השטח, לשמור על יקנעם יפה וירוקה ולשפר את הטעון שיפור.
התכנית שזכתה לכינוי "מהפכת הניקיון היישובית" יצאה לדרך לפני כשלושה חודשים בראשית 2025 ועל אף שאנו בתחילת הדרך השינוי כבר מורגש היטב ורואים את התוצאות בעיניים.
תכנית הניקיון נבנתה לאחר ניתוח לעומק של כל נושא הניקיון בעיר אל מול המצב בשטח ובעיות שעלו, הן מן השטח והן מתושבים כמו בעיית הניקיון בשבילים צרים ובמדרגות שמחברות בין רחובות כך שבלתי אפשרי לרכבי הטיאוט לעבור במקומות הללו.
במסגרת התכנית חולקה העיר לרחובות כאשר כ – 24 רחובות מנוקים מדי יום, ולכל רחוב נכנסים פעמיים בשבוע על בסיס קבוע. בנוסף, מצבת רכבי הטיאוט הוגדלה מאחד לשלושה. לטיפול בנושא השבילים הוקם צוות של תשעה עובדים שנותן מענה מלא למקומות הללו והצוות מסונכרן באופן מלא עם רכבי הטיאוט כך שהרכבים הללו מגיעים לאחר שהעובדים דאגו לנקות והם שוטפים ומשלימים את פעולת הניקיון.
במסגרת מיפוי הצרכים זוהתה בעיה באזורי התעשייה. על מנת לפתור את הבעיה הוצבו בפארק שני עובדי טאוט קבועים שמנקים את רחובות הפארק, בנוסף אליהם מוכנס לפארק שלוש פעמים בשבוע רכב טיאוט.
יתרון נוסף של תכנית הניקיון הוא שהיא גם כוללת עבודות ניקיון נוספות מעבר לרגיל ומושם בה גם דגש על ניקיון בפינות שקשה להגיע אליהן כמו החלק האחורי של מחזוריות, מקומות עם לשלשת יונים, ניקיון של מתחמים שמיועדים לפינוי קרטוניות לאחר שפונו ועוד.
בנוסף לפעילויות הנ"ל מבצעת הרשות מבצעי תחזוקה וניקיון יזומים אשר כוללים תיקון בורות בכבישים, תחזוקת מגרשי ספורט, טיפול במעקות ועוד. ביצוע עבודות אלו מקל על התפעול השוטף ולאורך זמן יביא לחיסכון במשאבים.
לפי נתוני מוקד 106 בעירייה בחודשים בהן מיושמת התכנית רואים ירידה בתלונות תושבים על ניקיון והצפי הוא שמגמת הירידה תימשך יותר עוד..
ראש העיר יקנעם, מר רומן פרס:
"מהפכת הניקיון יצאה לדרך והשינוי מורגש היטב. ניקיון העיר חשוב לי במיוחד והוא עומד בראש סדר העדיפויות שלנו. בעיר נקייה איכות החיים גבוהה יותר. התכנית שנבנתה מתאימה לצרכים של העיר והיא נותנת מענים לכל נושא ולכל אתגר. אני פוגש הרבה תושבים ותושבות שמברכים על השינוי ומדגישים שהעיר נקייה יותר והמרחבים הציבוריים מטופחים יותר. אנו משקיעים משאבים רבים בניקיון העיר. הוספנו רכבי טאוט, שטיפה ושאיבה שמסתובבים כל יום החל משעות הבוקר המוקדמות. העובדים המסורים מגיעים לכל פינה ודואגים לניקיונה. אני מודה למנהל התפעול ולכל המנהלים והעובדים המסורים שיחד ובשיתוף פעולה בין המחלקות השונות תורמים תרומה משמעותית לניקיון היישוב".
מנהל מחלקת התפעול בעירייה, מר מיקי חדד:
"בהתאם למדיניות ראש העיר, אנו מובילים את יישום מהפכת הניקיון הלכה למעשה, ולצד זאת עובדים על יוזמות להתייעלות במטרה לתת מענים מלאים לניקיון העיר ולשיפור הנראות ומצד שני להביא באמצעות הייעול לחיסכון במשאבים. זוהי עבודת צוות מרובה וכל מנהלי האגף תורמים את חלקם להצלחת המשימה כולה. אנו עובדים על תכניות מגירה רחבות יותר שייתנו מענים מלאים לניקיון, לתפעול, לתחזוקה, לשיקום תשתיות ועוד".
כתיבת תגובה