עו"ד ונוטריון עידן גרושקובסקי
הזכרנו בעבר עד כמה חשוב המוצר החדש של יפוי כח מתמשך, ועד כמה צבר תאוצה. לרוב מדובר בהורה או הורים, המבקשים כי בן הזג ועימו מי מהילדים יכנס לתמונה, בבוא העת, כאשר ההורה/ים לא יהיו במיטבם.
עו"ד ונוטריון עידן גרושקובסקי
הזכרנו בעבר עד כמה חשוב המוצר החדש של יפוי כח מתמשך, ועד כמה צבר תאוצה. לרוב מדובר בהורה או הורים, המבקשים כי בן הזג ועימו מי מהילדים יכנס לתמונה, בבוא העת, כאשר ההורה/ים לא יהיו במיטבם.
מקרה יוצא דופן הגיע אלינו השבוע, כאשר שני ההורים בקשו לחשוב עמי, את מי מארבעת ילדיהם למנות לתפקדים השונים, במישור הרפואי, גופני, כלכלי וכו'. מתברר, למרבה הצער, שהקשר בין הילדים לא טוב, ונוצרו שתי "קבוצות" – שני הגדולים מול שני הקטנים.סיטואציה לא נעימה, למרות מאמצי ההורים להחזיר את האהבה בין כולם.
כדי למנוע חשדות וחשדנות הצענו, בשלב ראשון, שההורים ימנו נציג של כל קבוצה לכל תפקיד: כלומר, למישור הטיפול הרפואי – ימנו, נניח, את הבן הגדול והבן השלישי, ולמישור של הטיפול הכלכלי בנכסי ההורים – יתמנו הבן השני והרביעי. כל קומבינציה אחרת אפשרית, ובלבד שכל צד יהיה רגוע שהצד השני מטפל היטב בהורים, זאת מחד, ולא פוגע במשאבים שלהם, זאת מאידך. הורים סומכים על כל הילדים, כך שנקודה זו הוסדרה. במקרה של מחלוקת נקבע שרופא, קרוב משפחה, המקובל על הצדדים יסייע להם לקבל החלטה. אם תתגלע מחלוקת במישור הכלכלי, אחד הדודים, שהוא בנקאי, יסייע לקבל החלטה, ואם תשאר אי הסכמה – הוא אף יהיה הגורם המכריע.
ברור שאם וכאשר יבוא שלום עולמי והילדים ישלימו, ניתן וכדאי יהיה לתקן את יפוי הכח המתמשך, הרי ניתן לעשות זאת בכל שלב. סיכומו של ענין, ההמלצה היא תמיד להגיע להסכמות בעת עריכת יפוי כח זה, תוך שיתוף כל המעורבים, למנוע מחלוקות בהמשך.
כתיבת תגובה