תומר שורץ, תלמיד כיתה י"ב בתיכון האנתרופוסופי "שקד" שבקריית טבעון נפגש מדי שבוע עם יוני סטוק, ילד בעל צרכים מיוחדים (אפילפסיה קשה ואוטיזם בתפקוד נמוך) המשולב בכיתתו בבית הספר, במטרה לשיר ולנגן את השירים האהובים על יוני.
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חינוך
- ימים של חסד

"הקשר בינינו התחיל בכיתה י' כשהוא הצטרף אלינו לכיתה. יום אחד, הוא ויגאל – הסייע שלו – התיישבו על ידי באחד השיעורים ויוני לקח לי את אחד העפרונות והתחיל לצייר. הצטרפתי אליו בציורים ומשם הישיבה אחד ליד השני בשיעורים נהייתה קבועה בכל פעם שהוא הגיע לבית הספר. כך הקשר התפתח וכשהבחנתי שהוא מאוד אוהב מוזיקה הצעתי שניפגש באיזו הזדמנות ליד הפסנתר כדי לשיר ולנגן וזה ממש תפס, עד לימים אלו."
תומר החל לנגן בפסנתר בכיתה ב' ובטרומבון, הכלי הראשי שלו כיום, בכיתה ז'. מאז תומר הצטרף לתזמורת הייצוגית של טבעון עמה טס לתחרות באוסטריה ולפסטיבל בפורטוגל, הוא טס עם התזמורת הערבית יהודית של "עמותת נוער מוזיקלי בישראל" כדי לייצג את ישראל בסיורי הופעות בארגנטינה וגרמניה ועם תזמורת הנוער הלאומית בפסטיבל מוזיקה בעיר צ'ינדאו שבסין. תומר אף זכה במלגות מטעם מפעל המלגות של "קרן התרבות אמריקה-ישראל", זכה במקום שני בתחרות הנושפים הארצית בכפר סבא והצטרף לשורותיה של התזמורת הפילהרמונית הישראלית הצעירה כחלק מהיותו מצטיין "המרכז למוזיקה ירושלים משכנות שאננים", שם גם מנגן בהרכבים קאמריים ומשתתף בסדנאות וכיתות אומן של נגנים מהשורה הראשונה בעולם.
השירים שתומר, יוני ויגאל בדרך כלל שרים הם "עוף גוזל", "אני ואתה", "פרח הלילך" והשיר העיקרי – "הבית של ייגי/ אימי" ("הבית של פיסטוק" בשינוי השם הראשי לשם החיבה של יגאל או של אמא של יוני).

תומר ויוני ברסיטל הטרומבון של תומר לקראת בחינת הבגרות במוזיקה
"אני לא חווה את המפגשים עם יוני כשליחות מטעמי. אני חווה את זה כדבר מאוד טבעי – להיפגש איתו פעם בשבוע למוזיקה וכיף. זה מאוד מהנה ומשמח עבור שנינו.
ההבדל העיקרי בינינו הוא באמת ביכולות המוטוריות ובשל כך, אני יכול לשיר לנגן והוא לא, אבל הוא ממש מחכה לפגישות ואנחנו ממש נהנים, והכי חשוב – יש לו לב זהב וקסם אישי והוא מאוד מאוד חכם."
בעקבות הנחיות הממשלה על ריחוק, תומר ויוני לא יכולים להיפגש באורך קבע במציאות, אבל כן דרך האפליקציה "זום", שמאפשרת מפגש מקוון.

תומר, יוני ויגאל נפגשים דרך האפליקצייה "זום" – שרים ומנגנים
"עכשיו, בתקופת הקורונה התחלנו להיפגש דרך זום. זה כמובן לא אותו הדבר – המפגש האנושי המציאותי והשירה המשותפת עם הסייע (לפעמים בשני קולות), שנאלץ כעת להישאר על מיוט בגלל הדיליי באפליקציה, חסרים. למרות זאת רוב הקשר האישי והשמחה עדיין מככבים, נכון שבמתכונת מצומצמת, אבל עדיין, קיימת וחזקה."
כתיבת תגובה