יקנעם חגגה סוכות ושמחת תורה שמחים במיוחד עם מגוון רחב של אירועים שהתקיימו בקולנוע הקיץ (ברחבת העירייה) ואשר סחפו אליהם אלפי תושבים בדגש על משפחות וילדים. פסטיבל סוכות התקיים במשך שלושה ימים. הפסטיבל נפתח בהפנינג ספורטיבי ענק שכלל גם הקרנת סרט לכל המשפחה "לב של אש". מאות רבות של תושבים, ילדים, בני נוער ומשפחות נהנו […]
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשותיקנעם
- יקנעם: אלפי תושבים, משפחות וילדים נהנו מאירועי פסטיבל סוכות שהתקיימו בעיר
יקנעם חגגה סוכות ושמחת תורה שמחים במיוחד עם מגוון רחב של אירועים שהתקיימו בקולנוע הקיץ (ברחבת העירייה) ואשר סחפו אליהם אלפי תושבים בדגש על משפחות וילדים.
פסטיבל סוכות התקיים במשך שלושה ימים. הפסטיבל נפתח בהפנינג ספורטיבי ענק שכלל גם הקרנת סרט לכל המשפחה "לב של אש". מאות רבות של תושבים, ילדים, בני נוער ומשפחות נהנו מאטרקציות ספורטיביות רבות וביניהן מתנפחים, משחקי שולחן, משחקי כדור, סדנת תיפוף בדרבוקות, יצירות בסוכת אירוח, משחקי טלוויזיה ועוד.
חגיגות הסהרנה התקיימו בהשתתפות מאות רבות של תושבים ואורחים מהאזור ומרחוק יותר. ראש העיר, סימון אלפסי ברך ואמר שהחגיגות הללו הפכו למסורת של ממש כבר 33 שנים. אלפסי שיבח את העדה הכורדית ואמר שזו עדה מופלאה שיש לה חלק גדול בהקמת העיר ובמה שהיא כיום. הרצל שלום, שהחגיגות נערכות ע"ש אביו, ראובן שלום ז"ל שהיה מוותיקי היישוב אמר שהמשפחה גאה להיות יקנעמית ולהמשיך את דרכו של האבא. החלק האמנותי באירוע החל בהכנסת ספר תורה לסוכת האירוח בשירים וניגונים, ולאחר מכן התקיים מופע פולקלור עם האומנים אהרון מנחם, ליאור עמדי, אילן דוד ועמוס אלגאלי, להקת המחול גוננים, נגני דהולה וזורנה, וכמובן ריקודי העדה המסורתיים.
סגר את הפסטיבל אירוע הקפות שניות בשמחת תורה שהתקיים בהשתתפות מאות תושבים שרקדו עם ספרי התורה. רב העיר, הרב מיכאל ועקנין שליט"א ברך ואמר שכל היום ומאתמול בערב אנו שמחים בשמחת התורה. הרב אמר שמשה רבנו ברך את עם ישראל בהברכה בהי הידיעה, והוסיף שהוא מברך את כל הציבור ואת כל תושבי יקנעם להיות שמחים וטובי לב כל הימים. הרב נועם דקל ברך ואמר שבורא עולם הרעיף עלינו בחגים אהבה לשנה כולה והוסיף שבורא עולם אוהב כל יהודי ואוהב אותנו כשאנו באחדות ואז נותן ברכה מיוחדת. רה"ע, סימון אלפסי ברך ואמר שהתורה הקדושה מלווה אותנו אלפי שנים ובזכותה אנו יכולים להגיד לעולם כולו שמדינת ישראל ניתנה לעם היהודי בזכות. אלפסי אמר שמהתורה לוקחים חוכמה ומוצאים פתרונות. רה"ע קרא לכולם להיות באחדות ולכבד את דעת של השני גם אם שונה היא, והוסיף שאם נכבד את דרך התורה נזכה לעוד שנים רבות של הצלחות. יו"ר המועצה הדתית, שרלי בוחבוט ברך את המשתתפים והודה לכל השותפים להובלת הערב.
בתום הברכות נערכו 7 הקפות בהם התכבדו: רב העיר, הרב מיכאל ועקנין, הרב נועם דקל, רה"ע, סימון אלפסי, חבר מועצת העיר, הרב דני סירי, חבר המועצה הדתית רוני זלנפרוינד, נציג מניין צעירים, חנן כספי, ויו"ר המועצה הדתית שרלי בוחבוט. בתום ההקפות נערכו הריקודים עם ספרי התורה הקדושה שהתקיימו בהובלת D.j דניאל בן רחמים. בחגיגות השתתפו גם תלמידי מכינת חמדת יהודה שעברו את החג בעיר ולקחו חלק בהקפות בבתי כנסת בעיר ושימחו את המתפללים ואת התושבים המבוגרים.
בנוסף לאירועים הללו התקיים יריד סוכות המסורתי שכלל מתנפחים, דוכני יצירה, מעגל מתופפים, משחקים ברוח סוכות, דוכני יצירה בהובלת בנות השירות הלאומי, דוכנים לממכר ארבעת המינים, צילום מגנטים, אפיית פיתות ועוד. היריד זכה להצלחה גדולה עם מאות רבות של משתתפים וילדים שנהנו ממגוון הפעילויות הרחב.
אירועי פסטיבל סוכות התקיימו ברחבת קולנוע הקיץ(רחבת העירייה) מתוך רצון להנגישם לתושבי השכונות הוותיקות ולדאוג למרכז המסחרי במקום.
ראש עיריית יקנעם, מר סימון אלפסי: "יקנעם חגגה סוכות ושמחת תורה בגדול עם המון הנאות ומגוון רחב של פעילויות. שמחתי לראות באירועים מאות רבות של תושבים שנהנו, רקדו, שרו ושמחו. תודה גדולה לתושבים הרבים ולאורחים על האמון. תודה לכל מי שתרמו להפקת האירועים ולהובלתם, ליואל אבידן ולחנה סולומון, למשרד התרבות והספורט, לעובדי העירייה והמתנ"ס, למשטרת ישראל ולשיטור העירוני ששמרו עלינו ולכל שאר השותפים".
כתיבת תגובה