סקר מכון מדגם של מנו גבע קובע: 56% מתושבי יקנעם רוצים מנהיגות חדשה אחרי 35 שנה – נראה כי תושבי יקנעם רוצים שינוי. סקר שערך מכון מדגם בראשות מנו גבע חושף כי 56% מתושבי יקנעם מעוניינים להחליף את השלטון הקיים בהנהגה חדשה ואחוזים גבוהים יותר לא מעוניינים בהרס של פנינות הטבע ולא מרוצים מרמת הפיתוח […]
סקר מכון מדגם של מנו גבע קובע:
56% מתושבי יקנעם רוצים מנהיגות חדשה
אחרי 35 שנה – נראה כי תושבי יקנעם רוצים שינוי. סקר שערך מכון מדגם בראשות מנו גבע חושף כי 56% מתושבי יקנעם מעוניינים להחליף את השלטון הקיים בהנהגה חדשה ואחוזים גבוהים יותר לא מעוניינים בהרס של פנינות הטבע ולא מרוצים מרמת הפיתוח בשכונות הוותיקות. ממה כן מרוצים תושבי יקנעם? מפעילות המתנ"ס.
בעוד כ-3 חודשים יתקיימו הבחירות לרשויות המקומיות. בין המצביעים יהיו גם עשרות אלפים מתושבי יקנעם שיכריעו לאן פניה מועדות. אין ספק שלאחר שנות שלטון ארוכות של סימון אלפסי יקנעם נמצאת בצומת דרכים: האם היא תבצע קפיצת מדרגה בניהול ובקביעת סדרי עדיפות או שתמשיך לדשדש בשיטות הישנות.
לפי סקר שנערך על ידי מכון מדגם של מנו גבע (הסוקר הראשי של חברת חדשות 12), התוצאות חד משמעותיות – יקנעם רוצה שינוי ומנהיגות חדשה.
ממצאי הסקר חושפים כי 56% מתושבי העיר מעוניינים להחליף את השלטון הישן בהנהגה חדשה לעומת 33.1% מתנגדים . על פי הערכות, מגמת השינוי ביקנעם מושפעת ככל הנראה מחוסר שביעות רצונם של התושבים מטיפול העירייה בנושאי התכנון והבנייה, הטיפול בשכונות הוותיקות, מצב הצעירים והתחבורה.
הסקר מציג כי תוכניות הבנייה שקידמה העירייה בשנים האחרונות אינן מתיישבות עם רצון התושבים לשמור על הייחודיות ופנינות הטבע של העיר. כ70.9% מתושבי יקנעם חושבים שהבנייה ברמת השניים הינה שלילית והורסת את העיר, לעומת 20.6% בלבד שבעד. כמובן שנתון זה לא אומר שהתושבים מתנגדים לבנייה לצעירים באופן כללי, נראה איפה שהם מעוניינים לבנייה בשטחים אלטרנטיביים ותוך כדי תכנון יסודי עם פתרונות מגוונים לצעירי העיר (בנייה בהנחות לצעירים ודיור להשכרה לטווח ארוך).
עוד עולה מהסקר כי 74.6% מהתושבים חשים כי פיתוח השכונות הוותיקות לעומת השכונות החדשות אינו מספק לעומת 17.7% שחשים סיפוק. הנתונים בהחלט מתיישבים עם נתוני ההגירה השלילית שמפרסת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
ממצאי הסקר מציגים כי ישנה גם ביקורת קשה על טיפול העירייה בתחום התחבורה. 77.7% מתושבי יקנעם שנבדקו אמרו כי הם אינם מרוצים מהטיפול העירוני בתחבורה הציבורית, בעומסי התנועה ובמצוקת החניות. לעומתם, 17.8% מרוצים.
אז בעצם ממה כן מרוצים תושבי יקנעם…? אין ספק שהתושבים מרוצים מהקהילתיות, ממצב מערכת החינוך ובעיקר בפעילות החברה למתנ"סים שזוכה לשביעות רצון ניכרת.
אוקטובר 2023, יהיה כנראה חודש שבו תושבי יקנעם יצטרכו להחליט אם יקנעם יוצאת לדרך חדשה אן ממשיכה בזו הישנה , רק ללא סימון אלפסי שהיה על ההגה בשנים האחרונות.
כתיבת תגובה