עו"ד ונוטריון עידן גרושקובסקי
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשות
- יכולת הפעולה של מי שקבל ייפוי כח מתמשך – מול הבנק
שאלה חשובה שחוזרת הרבה הגיעה אלינו השבוע, בקשר ליישום של יפוי הכח המתמשך, לאחר שנכנס לתוקף. הסברנו בעבר, שיפוי כח זה – מאפשר לאדם לקבוע היום מי יטפל בו בעתיד, בעת שלא יהיה במיטבו, בכל תחום של חייו – גופו, נכסיו, חשבונות הבנק וכו' – כל זאת, מבלי שיידרש מהצדדים לפנות לבית המשפט לצורך מינוי אפוטרופוס.
שני ילדיו של אדם כזה, מייפה הכח, הגיעו ושאלו, אם כעת, לאחר שנכנסו, לצערם, לתפקיד, בשל הידרדרות במצב האב – יוכלו להתנהל באפן חופשי מול הבנקים שלו, במספר חשבונות שהיו (ועדין) על שמו. האם הם ממשיכים להשתמש בכרטיסי החיוב שלו, לרבות בכרטיס אשראי (לצורך משיכת כספים עבורו), בכספומט (תשלום עבור רכישות עבורו), בכרטיס נטען ? ואם כן- עד אילו סכומים ? באיזו תדירות ? באילו תנאים ?
ואוו, כל כך הרבה שאלות… והנה – למרבה המזל, ממש החודש, יצא נייר עמדה של משרד המשפטים בענינים אלו בדיוק. נעביר את המסמך המפורט לקוראים שיבקשו זאת, אך כבר כאן נאמר, שכמו ב"יונה ונער", התשובות הן "כן וכן וכן".
כלומר – למעט סייגים מעטים, ניתן להנפיק עבור מיופיי הכח – כרטיס אשראי, כרטיס כספומט, כרטיס נטען ועוד, לשימושם עבור האב. כל זאת, כל עוד מדובר בחשבון קיים (של מייפה הכח), וכמובן, על בסיס הוראות שנתן אותו מייפה כח (האב), בזמן שיכל לעשות כן. ישנו סייג חשוב לענין סכום המשיכה החדשי והיומי, כפי שיקבע הבנק, אך חלק הארי של היכולות – נתון לשיקול דעת הצדדים, וכאמור, להסכמות מול הבנק.
הפירוט שלעיל הוא, כמובן, על קצה המזלג, אך זהו "קצה חוט" שנתן לנו אותו נייר עמדה, בו יכולים להיעזר כל הפונים לבנק לאחר שמונו לתפקיד רגיש זה.
כתיבת תגובה