אור ממן רק בן 25 וכבר הספיק בחייו להקים שני עסקים מצלחים גם בתקופת הקורונה וממשיך לעשות חיל כאשר פתח את מסעדת 'טייסט אייט' גם לישיבת לקוחות. סיפור אישי שכל אחד צריך לקרוא.
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשותרמת ישי
- חוגג את חירותו
את הנגיעה הראשונה שלו בתחום הוא עשה בגיל 16 , אז פתח עסק לאירועים והפקות ימי הולדת לתושבי רמת ישי והסביבה, "התחלתי בגיל מוקדם, מהרצון לעשות משהו עצמאי משלי, כבר הייתי מאוד מנוסה, הספקתי לעבוד לפני בפיצריות, בקייטרינג ובמסעדות באזור. רציתי לעשות משהו משל עצמי, לפתוח עסק שיתמחה בימי הולדת לתושבי האזור וכיליד רמת ישי ידעתי שיש צורך. ההפקה הראשונה שלי היתה לבן משפחה שחגג יום הולדת, לאחר שסיימתי הבנתי שאנחנו יכולים לקחת אחריות ולהפיק יום הולדת משולמת ולא רק. עד הגיוס שלי בגיל 19 עשיתי מאות רבות של אירועים, ימי הולדת ועד חתונות, התחלנו מסל מאוד מצומצם של פריטים (הפעלות לילדים, סוכר ופופקורן) ועד שהגענו למצב שיש לנו אחריות מלאה על האירוע, שזה כולל ממש את הכל, צילום, אטרקציות ואפילו דוכני אוכל.
לאחר שירות של שלוש שנים כלוחם ביחידת החילוץ וההצלה של פיקוד העורף מחליט אור לחזור ולפתוח את העסק מחדש. כאחד שלא מרפה ותמיד משתדל "לחשוב בגדול" הוא מחליט על הגדלת תחום האחריות של העסק ואליו נוספו גם אטרקציות לאירועים כמו רכב אש, זיקוקים, בלונים מיוחדים, מזכרות מאירועים, שירותי בר וצילום מגנטים. במקביל מחליט אור לקחת צעד אחד קדימה ופותח את חברת "טייסט אייט" שמתמחה בדוכני מזון חלביים ופרווה , כאשר הוא מתמקד בקהל הפרטי ואף בקהל המוסדי. עם השנים העסק של טייסט אייט גדל וצמח והיום נחשב לחברה מוכרת מאוד לקהל המוסדי בישראל.
אור כאחד שלא יודע מנוח ומנסה להמציא את עצמו מחדש מחליט לפני כ-8 חודשים, בסוף הסגר הראשון, ולמרות שהקורונה שמשתוללת בחוץ, מחליט אור לקחת סיכון ופותח את טייסט אייט המסעדה במנשיה זבדייה, הצמודה לרמת ישי , שנחשבת למסעדה הראשונה שנפתחה באזור למטרת משלוחים וטייק אווי בלבד "ענף האירועים היה משותק, ראיתי שהמצב הזה לא הולך להיגמר בקרוב ובמקום לשבת בבית ולהמתין שהמצב ישתפר או לחלופין שפתאום תגמר הקורונה החלטתי לקחת את כל מה שאני עושה באירועים ולהנגיש ללקוחות הפרטיים תחת קורת גג אחת. הבחירה במנשייה זביידה היתה בגלל המיקום האסטרטגי שבו אני יכול לתת מענה לכל תושבי העמק ודבר נוסף זה שהחלטתי ששעות הפעילות של המקום יהיו מהצהריים עד השעות הקטנות של הלילה. הרעיון נוצר בגלל שאני יודע על עצמי שבמקרים רבים שרציתי להזמין אוכל בשעה 23:00 בלילה למשל, כבר לא היה עם מי לדבר באזור".
מאז שפתח אור את המקום הוא הפך לבית לכל אוהבי האוכל האיטלקי, בעיקר הפיצות המיוחדות שלו, אבל הדבר שעשה את מרב הרעש עבורו היה ללא ספק הקינוחים המושחתים שניתן להזמין מהמקום ואפילו יש כנאפה כשר, "הבאנו קונספט ייחודי לתושבי עמק יזרעאל, המשלב מטבח איטלקי משובח תוך כדי שימוש בחומרי גלם מהטובים שקיימים, כגון פסטה טרייה ובצק פיצה מחמצת בהתפחה ארוכה לצד מגוון גדול של קינוחים מושחתים, אפשר להגיד שאנחנו היחידים שמשלבים מתוק ומלוח, פונים לכל המגזרים באהבה גדולה וחשוב לציין שאנחנו כשרים למהדרין"
לאחרונה החליט אור ללכת צעד אחד קדימה ומהיום ניתן להגיע ולשבת בטייסט אייט וליהנות מכל הטוב הזה מהמטבח לשולחן שלכם "הרגשתי שזה צורך שמגיע מהקהל עצמו, קיבלתי מאות בקשות מלקוחות שמבקשים להגיע ולא רק לקחת את האוכל שלנו בטייק אווי או לקבל אותו במשלוח, אלא להתפנק אצלנו במסעדה. לאחר לבטים החלטתי ללכת אחרי בקשות הלקוחות ויצאתי במסע רכש של ציוד וכלי הגשה, כך שכל אחד ירגיש שהוא נהנה לא רק מהאוכל הטעים אלא גם מרמת שירות ואווירה. "
לאחר שהחליט לפתוח את המקום לישיבה מחליט אור גם לפתוח בקומה השנייה גלריה לאירועים וניתן לקיים אירועים סגורים של עד 40 איש "כאחד שקיים מאות רבות של אירועים, ולאחר שנה של קורונה חסרת אירועים , החלטתי לשלב גם את המסעדה וגם את האירועים תחת קורת גג אחת ולתת מענה מושלם ללקוח. "
שנשאל אור איפה הוא רואה את עצמו בעוד חמש שנים הוא משיב שללא ספק או רואה את טייסט אייט כרשת של מספר מסעדות ברחבי הארץ.
כתיבת תגובה