נחנכה תצוגת קבע חדשה במוזאון בנושא חצר הגרוטאות ומלכה האס – חלוצת החינוך לגיל הרך בסוף השבוע החולף נחנכה תצוגה חדשה במוזאון העמק ביפעת, בנושא חצר הגרוטאות ומלכה האס – חלוצת החינוך לגיל הרך, בסיוע המועצה האזורית עמק יזרעאל, המועצה לשימור אתרים ומשרד התרבות. מוזיאון העמק עוסק בסיפור ההתיישבות החלוצית בעמק יזרעאל ומציג הישגים חקלאיים […]
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשותעמק יזרעאל
- 'חצר הגרוטאות' במוזאון העמק ביפעת
נחנכה תצוגת קבע חדשה במוזאון בנושא חצר הגרוטאות ומלכה האס – חלוצת החינוך לגיל הרך
בסוף השבוע החולף נחנכה תצוגה חדשה במוזאון העמק ביפעת, בנושא חצר הגרוטאות ומלכה האס – חלוצת החינוך לגיל הרך, בסיוע המועצה האזורית עמק יזרעאל, המועצה לשימור אתרים ומשרד התרבות.
מוזיאון העמק עוסק בסיפור ההתיישבות החלוצית בעמק יזרעאל ומציג הישגים חקלאיים והתיישבותיים. כעת, באמצעות התצוגה החדשה, הוא מספק נקודת מבט נוספת על החלוציות, העוסקת בחצר הגרוטאות ובחלוצת החינוך – מלכה האס.
בעבור צעירים וצעירות שהגיעו בראשית המאה הקודמת לחולל מהפכה אישית וחברתית בארץ ישראל, החינוך היווה שדה של ניסוי ופריצות דרך.
חצר הגרוטאות שמשתתפת עד היום בתהליכי התחנכות של ילדים וילדות מכל רחבי הארץ, מכילה עקרונות של חינוך פרוגרסיבי – אוטונומיה, מכלוליות, למידה מתוך התנסות, שילוב אמנויות בלמידה, קיימות ועוד.
התערוכה משלבת תצוגה אודות חייה ופועלה של מלכה האס יחד עם מתחם משחק לילדים, ומשולבת בה עבודת האמנות של האוצרת גליה בר אור – "חצר הגרוטאות", שייצגה את ישראל בביאנלה לאדריכלות בוונציה.
מלכה האס שנפטרה לפני כשנה, הקדישה את רוב שנותיה למחקר ופיתוח פדגוגיה לחינוך בגיל הרך מתוך הכרה עמוקה בחשיבות החינוך בשנים הראשונות של הילד במכלול תחומים.
חצר הגרוטאות היא יצירה חינוכית המיישמת את מה שמלכה מכנה "עשייה ילדית משוחררת". למעשה, חצר הגרוטאות המוכרת בנוף גני העמק היא פדגוגיה מוקפדת בעלת עקרונות חינוכיים פרוגרסיביים המעודדים יצירתיות, אוטונומיה, ותפיסה חינוכית מכלולית של הילד והקבוצה בתוך הסביבה המקומית.
היא עוסקת ברעיונות של קיימות ושימוש חוזר – והופכת למגרש משחקים המאפשר משחק 'בעולם האמיתי' בו הילדים משחקים ומתנסים בדברים אמתיים ולא רק מדמים סימולציה של המציאות.
אייל בצר – ראש המועצה האזורית עמק יזרעאל, אמר: "מלכה האס פיתחה תפיסה חינוכית ייחודית והשפעתה על החינוך בגיל הרך ניכרת עד היום. היא מופת לעשייה חינוכית ברוכה שיש להנציחה. ישר כוח לכל העושים במלאכה!"
התערוכה ומתחם המשחק פתוחים לקהל הרחב בימים שישי 11:00-14:00 ובשבת 9:00-15:00, במוזאון העמק ביפעת.
כתיבת תגובה