נוער נוגע בשירי שואה השבוע הגיע לשיאו תהליך חינוכי מתמשך בסדרת קונצרטים, שבשיאם קונצרט גאלה מרגש לציון יום השואה הבינלאומי, פרי שיתוף פעולה ייחודי בין המועצה האזורית עמק יזרעאל, יד ושם והרכבי מגמת המוזיקה של בית האמנויות והחינוך עמק יזרעאל. פרויקט 'צלילי זיכרון' שילב בין עוצמת המוזיקה לזיכרון ההיסטורי של השואה, והעניק במה יוצאת דופן לבני ובנות […]
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשותעמק יזרעאל
- 'צלילי זיכרון' במועצה האזורית עמק יזרעאל

נוער נוגע בשירי שואה
השבוע הגיע לשיאו תהליך חינוכי מתמשך בסדרת קונצרטים, שבשיאם קונצרט גאלה מרגש לציון יום השואה הבינלאומי, פרי שיתוף פעולה ייחודי בין המועצה האזורית עמק יזרעאל, יד ושם והרכבי מגמת המוזיקה של בית האמנויות והחינוך עמק יזרעאל.
פרויקט 'צלילי זיכרון' שילב בין עוצמת המוזיקה לזיכרון ההיסטורי של השואה, והעניק במה יוצאת דופן לבני ובנות הנוער המוכשרים.ות של העמק. במהלך החודשים האחרונים, הלחינו התלמידות והתלמידים שירים שנכתבו בתקופת השואה או על-ידי שורדי שואה ממרחק הזמן. "וכך, גם עבורנו צלצל פעמון השחרור רציני ומסוגר, ומילא את נשמותינו בשמחה ובתחושת בושה מכאיבה כאחת…" כך כתב פרימו לוי בדיוק לפני שמונים שנה, כשהשתחרר מאושויץ. שיר של לוי הולחן ע"י גפן ועידו, תלמידי מגמת המוזיקה, והפך לסמל עוצמתי של חיבור בין העבר להווה.
בקונצרט הושמעו גם שירים של יוצרים שהיו חלק בלתי נפרד מהעמק, כמו אורי אורלב, שהתיישב בקיבוץ גניגר, ודן פגיס, שהיה בחברת הנוער בקיבוץ מרחביה לאחר השואה.
הקונצרט מציג בשלושת בתי הספר הגדולים של המועצה בפני קהל של מאות תלמידים ותלמידות, בשבוע החולף בו צוין יום השואה הבינלאומי.
שלומית שיחור רייכמן – ראשת המועצה האזורית עמק יזרעאל" :כבת לשני הורים ניצולי שואה, הנושא קרוב מאוד לליבי. אני מאמינה כי ההווה והעתיד שלנו נשענים על לקחי העבר. מתקופת השואה ומהחזרה לחיים והתקומה שבאו אחריה יש לנו המון מה ללמוד על חוסן וסולידריות בין יחידים וקהילות – ערכים חיוניים וחשובים במיוחד בעת הזו.
מיזם 'צלילי זיכרון' הוא חלק מתכנית חינוכית במועצה, שמטרתה לצקת משמעות לאירועי העבר ולבנות עתיד חינוכי ערכי. אני מודה ל'יד ושם' על השותפות המסורה ולנעמה אגוזי – חברת הנהלת המועצה על היוזמה וההובלה, לאנשי בית האמנויות והחינוך על המקצועיות ולתלמידות ולתלמידים, שבכישרון רב יצרו פס קול מרגש ואותנטי. אתם גאוותנו."
נעמה אגוזי – אחראית על הפרויקט מטעם יד ושם" :החיבור בין זיכרון השואה למוזיקה יוצר גשר ייחודי שמאפשר לבנות ובני הנוער להבין את עומק הזיכרון ההיסטורי בצורה מקורית ונוגעת ללב. לראות את התלמידות והתלמידים לוקחים.ות חלק פעיל בעיצוב הזיכרון ובשימורו זה רגע מעצים ומרגש. פרויקטים כמו 'צלילי זיכרון' מדגישים את החשיבות של שילוב יצירתיות וחינוך בהעברת המסר הבין-דורי, ואנו גאים להיות שותפים למסע המיוחד הזה."



כתיבת תגובה