ראינו בעבר, כי בעת קביעת זהות מיופה הכח לענין יפוי כח מתמשך – רוב האנשים קובעים את בן הזוג לתפקיד. לעיתים קרובות מצטרף מי מהילדים, כמיופה כח נוסף.
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה משפטעורכי דין
- שיקול הדעת ומספר המעורבים ביפוי כח מתמשך | עו"ד ונוטריון עידן גרושקובסקי
בשלב זה עולות השאלות, כמה ניתן למנות בסך הכל ? לאיזה תפקיד ? מי יהיה הבכיר ? הם יש חובת עדכון בין אח לאחיו ? וכו'. ענינים אלו עלו השבוע בעת ששני הורים מינו לתפקיד זה את חמשת ילדיהם (מעבר למינוי ההדדי – איש את אשתו ולהיפך). נסביר את ההליך, שכן הוא רלוונטי גם למקרים קלים יותר:
ראשית, לגבי מספר הילדים שמינו – אין מגבלה. שנית, לגבי המעמד והמיקום של כל ילד– נקבע שהוא מצטרף להורה השני, ולא מחליף אותו, אלא אם ההורה השני כבר לא מתפקד, חלילה. שלישית, לגבי חלוקת התפקידים – אחד הבנים קבל המשימה לטפל בנכסי ההורים בחו"ל, השני – בנכסיהם בארץ, הבת הבכורה – נתבקשה לטפל בעניני הבריאות של ההורים וכו'. ברור שכל חלוקה אפשרית, וכל משפחה עם הבחירות שלה.
מה על חובת דיווח של כל אח לאחיו ? נדגיש, שאין חובת דיווח בחוק, אך למען הסדר הטוב וניראות הדברים, הצענו, שכל אח ידווח לאחרים, על כל ענין משמעותי וחשוב שעשה עבור ההורים. עם זאת, אין הוא חייב לקבל הסכמה או רשות מהאחרים, לא מראש ולא בדיעבד. הוצע עוד, שככל שיעמוד על הפרק ענין מסובך (רפואית, כלכלית, רכושית וכו'), או אז, יהיה על כל בעל תפקיד מבין מיופיי הכח – להיווועץ עם האחים, או עם בעל מקצוע מתאים, כדי שלא לטעות. אין פה חוסר אמון או רצון לפקח על מי ממיפויי הכח, אלא רק לסייע לכל אחד מהם לקבל החלטה נכונה, בעת שהוא נתקל בקושי.
שאלה אחרות עלתה הם לגבי "היררכיה" בין מיופיי הכח, למקרה שיש כמה בעלי תפקיד. הוצע, שההחלטה תהיה לפי רוב, ואם יש מספר זוגי של מיופיי כח, אזי גורם חיצוני, מומחה בענין, הוא שיסייע לקבל החלטה.
ברור שקשה לצפות את כל התרחישים לעתיד, אך הכנה טובה, מסייעת להתכונן נכונה לבעיות, אשר נקווה שתשארנה תיאורטיות בלבד.
כתיבת תגובה