רוני וכפיר גליקו הבעלים של שלו ביער: " את ההיסטוריה יש לשמר".
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשותקרית טבעון
- "שומרים" על העבר
לאחר 75 שנה להיווסדה, ולאחר שלפני מספר חודשים פתחו במתחם שלו ביער גלריה של צילומי אגודת השומרים, החליטו הבעלים, רוני וכפיר גליקו לקחת את ההיסטוריה צעד אחד קדימה ובקרוב ישיקו בגן המסעדה את ההיסטוריה מאחורי אגודת השומרים והבית האגודה בו יושבת כיום מסעדת שלו ביער . רוני וכפיר גליקו הבעלים של שלו ביער: " את ההיסטוריה יש לשמר".
כאשר כפיר ורוני גליקו רכשו את המסעדה לפני למעלה מעשר שנים , ערכו במקום שינוי עיצוב, ובכלל זה גם הצגת תצלומים ישנים מימי ראשית האגודה, והקמת ספריה הכוללת חומר רב בנושא אגודה זו. לדברי כפיר ורוני, זה היה צעד מתבקש, שכן את ההיסטוריה יש לשמר.
אגודת השומרים הוקמה כארגון שמירה ועבודה על ידי יוצאי תנועת השומר ב-1933. חברי האגודה היו אנשי ההסתדרות וראו בה איגוד מקצועי של שומרים ועובדי אדמה. חברי האגודה התנגדו לדרכה של "השומר" (קבוצת גלעדי) כי הם רצו להקים כפרי רועים שהשמירה היא רק חלק מפעילותם. הארגון הוקם בצפון אך עד מהרה פרס את שלוחותיו גם לדרום ולשרון. בשנת 1958 בנו חברי האגודה מבנה קטן שישמש אותם כבית האגודה. הבית עומד על תילו, וב15 השנים האחרונות פועלת בו מסעדת השף "שלו ביער".
במתחם שלו ביער שוכן לו בית הקברות המפורסם של חברי אגודת השומרים, באיי המסעדה או המבקרים שמגיעים עולים לקברים הנצבים ברא הגבעה המשקיפה על עמק יזרעאל ומטיילים בין הקברים שאנשיהם עשו היסטוריה. במרחק של כמה מאות מטרים ניצב לו הפסל המפורסם של אלכסנדר זייד.
בקרוב מאוד ישלימו בשלו ביער את שימור העבר כשיציבו במתחם החיצוני של המסעדה את השילוט לקברים לצד דברי הסבר על התקופה, אגון השומר ועבודת השימור.
"התבגרנו, יחד איתה. אנחנו כל הזמן מתפתחים ומפתחים דברים חדשים. מבחינתנו המסעדה זה כמו ילד נוסף בחיים שלנו, שאנחנו מטפלים בו ומטפחים אותו וגאים לראות אותו מתבגר. זה כיף לראות את הצמיחה והשינויים שעברו עליה בשנים האלה. הבנו מה אנחנו אוהבים ומה הסועדים אוהבים, וזה בא לידי ביטוי במנות החדשות שנכנסות כל הזמן. תחום המסעדנות הוא תחום לא קל, במיוחד בעמק הקטן שלנו, ולכן עצם העובדה שאנחנו עדיין כאן ומצליחים, ממלא אותנו בהמון גאווה. אנחנו כל הזמן עם הפנים קדימה, מנסים לגבש את הדבר המאתגר הבא". מספרת רוני.
שלו ביער, הוקמה לפני כמעט 20 שנה, נחשבת היום לאחת המשובחות והמובילות באזור הצפון – נקודת עליה לרגל לכל מי שיודע להעריך אוכל טוב ולבטח לאחת מהמסעדות הרומנטיות בארץ. בימים אלו חוגגים רוני וכפיר גליקו עשור מאז שהחליטו השניים לקנות את המסעדה. רוני אומנם החלה את "הרומן" שלה עם המסעדה כמה שנים לפני, כאשר את דרכה החלה כמלצרית, בהמשך ניהלה אותה, עד שלפני כ-10 שנים רכשה את המסעדה יחד עם כפיר בעלה, ומאז הם מנהלים אותה יחדיו ומבשלים יחד. לפני כשבוע השניים החליטו לציין את עם השקת אורחות הערב שזה בעצם תפריט עסקיות ערב , הסועדים נהנים באמצע השבוע מארוחת ערב שלמה ומפנקת במחיר של 150 ₪ לסועד.
כתיבת תגובה