השתלת שיניים היא פעולה מאוד נפוצה כיום בישראל, על אף שרבים חוששים ממנה. טיפול זה יכול לתרום מאוד לאיכות החיים של המטופל הנזקק לשיקום הפה שלו, ולרוב הוא נעשה בצורה יחסית פשוטה ומחזיק לאורך זמן. עם זאת, ישנם מספר תנאים הכרחיים לביצוע השתלים הדנטליים ולהצלחת הטיפול. תנאים אלה כוללים בתוכם את מצבו הרפואי הכללי של […]
השתלת שיניים היא פעולה מאוד נפוצה כיום בישראל, על אף שרבים חוששים ממנה.
טיפול זה יכול לתרום מאוד לאיכות החיים של המטופל הנזקק לשיקום הפה שלו, ולרוב הוא נעשה בצורה יחסית פשוטה ומחזיק לאורך זמן.
עם זאת, ישנם מספר תנאים הכרחיים לביצוע השתלים הדנטליים ולהצלחת הטיפול. תנאים אלה כוללים בתוכם את מצבו הרפואי הכללי של המטופל , את ההיענות שלו מבחינת היגיינת חלל הפה, תרופות אותן הוא נוטל וכמובן- נפח העצם המינימלי הנדרש לצורך ביצוע השתלים הדנטליים.
פעמים רבות פרוצדורה של השתלת שיניים איננה אפשרית עקב חוסר עצם ודורשת פעולה נוספת של השתלת עצם. עניין זה עלול לגרום לאנשים להימנע מביצוע השתלת שיניים, על אף שקיימת השתלה מיוחדת שיכולה לפתור להם את הבעיה- ביצוע שתל אוכף בהתאמה אישית.
שתלים סובפריאוסטלים- שתלי אוכף
במקרים של חוסר עצם קיצוני בגובה העצם בהם גם השתלת עצם לא תשיג כמות עצם מספיקה לצורך התקנת שתלים רגילים.
בסוהיר מרפאת שיניים לפה והלסתות, ד"ר ארדקיאן, מומחה לכירורגיית פה פנים ולסתות ושאר הצוות משתמשים בטכנולוגיות פורצות דרך ברפואת השיניים.
טכנולוגיות אלא מיושמות על ידי ד"ר ארדקיאן , שתלים בהתאמה אישית (שתלי אוכף).
שתלים אלה, הוצגו לראשונה בשנות ה-40 של המאה הקודמת על ידי רופא שוודי.
שתל זה הינו רשת מתכתית (במקור, יוצרו שתלים אלה מפלדת אל-חלד ומסגסוגת כרום קובלט, ובימינו הם מיוצרים מתרכובת של טיטניום אלומיניום- ונדיום), המיוצרים בצורה המותאמת באופן ייחודי לאתר השתלה ספציפי.
השתל מונח כמעין אוכף על פני העצם (להבדיל מהחדרתו לתוך העצם, כבשתל האנדוסטלי) ומתחת לחניכיים, עם "פינים" בולטים מחוץ לגבולות החניכיים שעליהם מותקן מבנה – העל המשלים את השיניים החסרות.
בשיטה זו המטופל מבצע צילום סי.טי ברזולוציה גבוהה, הצילום נשלח לחברת השתלים ומנתוני צילום הסיטי החברה מייצרת מודל תלת ממד של אזור הלסת המטופל. על מודל הלסת בעזרת מדפסת תלת ממדית יוצרים שתל המותאם באופן מדויק לאזור המטופל של הלסת ויושב על הלסת כמו אוכף המקובע ללסת בברגים ומאוכף זה יוצאים מבנים עליהם יותקנו הכתרים.
כך נמנעים מהחדרת שתל רגיל בורגי העלול לפגוע בעצב במקרים של חוסר עצם גדול.
מהם יתרונות השתל הסובפריאוסטלי?
- צורת השתל מאפשרת יצירת כוחות מתיחה על העצם, המשמשים כגירוי פיזיולוגי המקטין ואף עוצר את ספיגת הדם האופיינית באזורים מחוסרי שיניים.
- שתלים סובפריאוסטלים מייתרים את הצורך בהשתלות עצם נרחבות ומרובות וכן בהרמת סינוס- מאפשרים ביצוע השתלה באזורים בהם ישנה כמות מינימלית ביותר של עצם.
- זמן המתנה קצר יותר ל"קליטת" השתל בעצם, לעומת השתלים ה"קלאסיים".
- אחוז הכישלונות של השתלים סובפריאוסטלים המודרניים דומה לאחוז הכישלונות של השתלים הקלאסיים.
- שתלי אוכף הם מותאמים בדיוק לרכס ומחליפים את השתל הבורגי הסטנדרטי.
- השתלים עשויים בצורה ממוחשבת תלת ממדית.
- אין צורך בתקופת המתנה לקליטת השתל.
אצלנו בסוהיר, מרפאת שיניים לפה והלסתות, מתבצע שיקום מדויק באמצעות סורק חדשני.
בעזרת הטכניקות שד"ר ארדקיאן משתמש בהן, מקבלים דגם תלת ממדי של הלסתות מיד על מסך המחשב.
הסורק הופך את האבחון לנוח.
החסרונות של שתלים סובפריאוסטלים
- הטכניקה הכירורגית לעיתים מסובכת יותר.
- הטכניקה מבוססת על הדמיית מחשב.
- עלות הייצור לעיתים גבוהה.
- נדרשים רופא וטכנאי בעל מיומנות גדולה.
בסוהיר מרפאת שיניים לפה והלסתות, בניהולו של ד"ר ארדקיאן, מומחה לכירורגית פה, פנים ולסתות, מתאפשרת בניית מודלים של הלסתות בצורה הדומה למציאות.
יצירת החיוך שלכם היא המומחיות שלנו 😊
כתיבת תגובה