מעל ל- 30 שנה חלפו מאז שהשתלים הדנטליים המודרניים, אבות אבותיהם של השתלים בהם אנו משתמשים היום הפציעו בסערה בארצנו, וגרמו למהפכה בעולם רפואת השיניים. כותב שורות אלה היה שותף במהפכה מהתחלתה עת החל לבצע שתלים מלפני 30 שנה. השתלים הדנטליים אפשרו לרופאי השיניים לבצע השתלות שיניים, ולהציע למתרפאים אופציות טיפוליות שלא היו קיימות לפני […]
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה בריאות
- שתלים דנטליים

מעל ל- 30 שנה חלפו מאז שהשתלים הדנטליים המודרניים, אבות אבותיהם של השתלים בהם אנו משתמשים היום הפציעו בסערה בארצנו, וגרמו למהפכה בעולם רפואת השיניים.
כותב שורות אלה היה שותף במהפכה מהתחלתה עת החל לבצע שתלים מלפני 30 שנה.
השתלים הדנטליים אפשרו לרופאי השיניים לבצע השתלות שיניים, ולהציע למתרפאים אופציות טיפוליות שלא היו קיימות לפני כן.
החידוש העיקרי היה האפשרות להשלים שיניים חסרות באמצעות השתלת שיניים מבלי לפגוע בשיניים בריאות קיימות.
העיקרון הוא השלמת החסר בלבד, ללא גרימת נזק לשיניים סמוכות.
שתלים דנטליים נעשים בטיפול כירורגי קצר ובהרדמה מקומית.
הם משמשים כתחליף לשיניים שאבדו או שנעקרו. שורש השן מוחלף בשתל דנטלי שיוצר בסיס לשן הקבועה שתבוא במקום השן החסרה.
השתלים הדנטליים מגיעים בצורת בורג וכך הם מוחדרים ללסת, בדרך כלל הם בנויים מטיטניום.
השתלים מושתלים בהליך כירורגי אל תוך עצם הלסת כדי שיתפקדו במקום שורש השן החסרה.
השתלים עשויים ברובם מחומר מתכתי, טיטניום המצופה בציפוי מיוחד שמאפשר לעצם הלסת להיבנות סביבו, לתמוך בו ולייצב אותו בתוך הלסת. לעיתים טועים המתרפאים ואומרים שהם רוצים השתלת שיניים, טעות נפוצה שעיקרה בתיאור לא נכון של התהליך. השתל הדנטלי הוא רק מרכיב אחד מתוך כמה שאמור "לשחזר" את השן או השיניים החסרות.
השתלים והטכניקות להחדרת השתלים אומנם השתכללו עם השנים (השתלת שיניים היא טכניקה שקיימת כבר יותר מ-40 שנה)
כך שמספר הסיבוכים קטן, אך למרות זאת קשה למנוע לחלוטין סיבוכים כמו פגיעה בעצב, חדירה לסינוס, זיהום סביב השתל או אי־קליטתו ברקמות הפה.
על מנת להקטין את אחוז הסיבוכים יש לבחור ברופא מומחה לכירורגיה פה ולסתות, או מחלות חניכיים ושימוש בטכניקות כירורגיות מתקדמות.
יש לבדוק היטב כל מטופל, לדעת מהי ההיסטוריה הרפואית שלו (למשל, אם הוא מתמודד עם סוכרת, סובל מאוסטאופורוזיס, ממחלות לב, מבעיות בקרישת הדם), להכיר את הרגליו (למשל עישון) לדעת מהן התרופות שהוא לוקח באופן קבוע (למשל, תרופות לדיכוי המערכת החיסונית) ולשלוח אותו לצילומי רנטגן מתאימים, כולל הדמיות כמו CT או (CBCT). במקרים מסוימים עשוי רופא השיניים להורות על נטילת אנטיביוטיקה זמן מה לפני הניתוח להשתלת שיניים ולאחריו.
לאחר הבדיקות המקדימות על הרופא לתכנן את ההשתלה. אם מדובר בשתל אחד, הרי התכנון פשו יחסית. אך עם יש צורך בכמה שתלים סמוכים שיישאו כותרות שיניים רבות, התכנון מורכב יותר וחשיבותו גדלה.
במרכז הרפואי סוהיר מרפאת שיניים לפה והלסתות, משתמשים בשתלים הטובים ביותר, בציוד הרפואי הטוב ביותר ובטכניקות הרפואיות המתקדמות המושתות על בסיס מדעי איתן.
כתיבת תגובה