שר הבריאות, מר יולי אדלשטיין, הגיע לסיור והתרשם ממתחם "התחסן וסע" (דרייב אין) לחיסוני שפעת, הראשון מסוגו בישראל של מכבי בחיפה. רן סער מנכ"ל מכבי אמר בסיור: "פתרון ייחודי ויצירתי לחיסון 1,000 איש ביום". המטרה: למנוע התקהלות ולשמור על בריאות החברים
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה בריאות
- שר הבריאות סייר במתחם התחסן וסע של מכבי

שר הבריאות, מר יולי אדלשטיין, הגיע לסיור במתחם "התחסן וסע" לחיסוני שפעת של מכבי שירותי בריאות, הממוקם במתחם 'סמי עופר' בחיפה. ביחד עם מנכ"ל מכבי, מר רן סער, ראש חטיבת הבריאות, ד"ר מירי מזרחי וראש מחוז הצפון של מכבי, ד"ר גלית קאופמן, הוא התלווה להתרשמות ממתחם החיסונים הייחודי שהקימה מכבי עבור החברים.
הודות לשיתוף פעולה עם מתחם 'סמי עופר' בחיפה, במכבי הקימו מתחם "התחסן וסע", הראשון בישראל, המציע דרייב אין לחיסוני שפעת. במתחם הייחודי כל מטופל מגיע עם רכבו בתיאום תור מראש. סדרן ייעודי מפנה את הרכב אל אחד משישה מסלולים וכך מנתב את העמוסים. החיסון מתבצע ללא צורך לצאת מן הרכב. שר הבריאות התרשם מהמקצועיות והיעילות של מתחם החיסונים, והקשיב לציבור המחוסנים, שהביעו בפניו את שביעות רצונם מהמתקן שבמכבי העמידו לרשותם. בזכות התנאים המתקדמים של המתחם, ממכבי נמסר כי ניתן לחסן למעלה מאלף חיסוני שפעת ביום.
במכבי מבקשים להדגיש כי הנחיית משרד הבריאות היא תחילה לחסן חברים מקבוצות סיכון, אשר נמצאים בסיכון הגבוה ביותר לסיבוכים רפואיים עקב הידבקות בשפעת. קבוצות אלה כוללות בין היתר, בני 65 ומעלה, חולים במחלות כרוניות, ילדים מגיל חצי שנה ועד 12 שנים, נשים לפני לידה ועובדי מערכת הבריאות. החיסון נגד שפעת מורכב מ-4 זנים מומתים של שפעת בהתאם להרכב שהומלץ על ידי ארגון הבריאות העולמי. הנגיף מדבק מאוד ומועבר דרך האוויר. על כן, מעבר לקבלת החיסון, מדגישים במכבי כי ישנה חשיבות רבה באוורור חדרים, בשטיפת ידיים ובכיסוי הפה באמצעות המרפק ולא כף היד, באם משתעלים או מתעטשים.
לאחר הסיור הוצגה בפני השר וצוותו ההיערכות היסודית של מכבי לחורף ולתחלואה הכפולה הצפויה. רן סער, מנכ"ל מכבי אמר: "המתחם הזה הוא פתרון ייחודי ויצירתי לחיסון המוני תוך שמירה על ריחוק וללא סכנת הדבקה ".
שר הבריאות, יולי אדלשטיין אמר בסיור: "אנשים שמגיעים לכאן עוזרים לנו להתמודד עם סכנת התחלואה הכפולה בחורף הזה, הרבה תסמינים זהים לקורונה ולשפעת ולכן יותר מכל שנה אחרת חשוב שמי שעומד בקריטריונים ילך להתחסן. לפחות את המחלה החורפית הזאת נסיר מהשולחן. מדינת ישראל רכשה כ-4.2 מיליוני חיסונים שממשיכים להגיע לארץ, פי 2 יותר מכל שנה אחרת. כשאתם מתחסנים, על הדרך כנסו למתחם הקורונה הסמוך. כך נמגר יחד את המחלה".
ראש מחוז הצפון של מכבי, ד"ר גלית קאופמן: "בהתאם למציאות החדשה נוצרה עבורנו הזדמנות לפעול באופן יצירתי על מנת למצוא פתרון אמיתי כיצד לחסן אלפי חברים בתקופה קצרה בהתאם להנחיות. הקמת המתחם הייחודי, שהוא ראשון מסוגו בישראל, מעניקה לחברי מכבי בצפון מענה רפואי, מקצועי, נגיש ובטיחותי שיכול לענות על כל הדרישות. הבריאות של החברים היא המוטו שלנו ואנו נעשה כל שביכולתנו לשמור עליהם בחורף הקרוב".
כתיבת תגובה