רשות נחל הקישון הגישה השבוע את התנגדותה לתכנית 'מתחם לוגיסטי נמלי ישראל חיפה' שתהפוך את מרחב מורד נחל קישון לאזור של מחסני ענק ומשטחי אספלט.
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשות
- רשות נחל הקישון מתנגדת להקמת מתחם לוגיסטי סמוך לפארק הקישון


הדמיה פארק נחל הקישון
"דווקא בימים של משבר הקורונה העולמי אנו נדרשים לחשיבה מחודשת בנושאים של עידוד כלכלה מקומית, צמצום תרבות הצריכה ושמירה על משאבי הטבע", אומרת מנכל"ית הרשות שרון נסים.
בכתב ההתנגדות שהוגש למנהל התכנון טוענת הרשות כי יישום תכניתה של חברת נמלי ישראל, יהפוך את מרחב הקישון לאזור של מחסני ענק ומשטחי אספלט לאחסון מכולות, במקום שראוי להקים בו פארק רחב ידיים לטובת תושבי מטרופולין חיפה. "על אף שתכנית "פארק מורד נחל קישון" אושרה", נכתב בהתנגדות, "אנו סבורים כי תחום הפארק שנקבע בתכנית זו (כ-950 דונם), הינו רצועת פארק צרה ולא מספקת. פארקים דומים בדרום הארץ ומרכזה (פארק נחל באר-שבע, פארק הירקון ופארק אריאל שרון) משתרעים על פני שטח של אלפי דונמים כל אחד".
תכנית המחסנים הלוגיסטיים, בעידן של משבר אקלים עולמי התורם להכחדת מינים מואצת, עלולה לפגוע במאמצי הרשות לטפח ולשמר את בתי הגידול הייחודיים במרחב הנחל. במיוחד חרדים ברשות לגורלו של בית הגידול הלח של מלחת הקישון הנמצא בסמיכות למחסנים המוצעים על פי תכנית חברת נמלי ישראל. רשות הנחל סבורה כי ישנה חשיבות עליונה בשימור נוף מלחה נדיר זה וטיפוחו לטובת הדורות הבאים ועל כן יש למצוא חלופות מיקום אחרות למחסנים.
עוד צופים ברשות כי פיתוח מסיבי של שטחי בינוי מבוטנים יגרום להתגברות אירועי הצפה ושיטפונות בתחומי העיר חיפה והקריות.
עוד נכתב בערעור כי התכנית הלוגיסטית תפגע בפארק מורד נחל הקישון: "חשיבותו הציבורית של הפארק אינה מוטלת בספק. פארק מורד נחל קישון ייקבע את זכות הציבור למרחב ירוק פתוח משמעותי ורציף לאורך ציר מים ייחודי. הפגיעה הסביבתית והנופית של הפיתוח הנמלי חסר התקדים במפרץ, היא מהותית ומשמעותית ופוגעת בזכותו של הציבור הרחב ליהנות משטחים פתוחים ורציפים", נכתב בהתנגדות.
מנכל"ית רשות נחל הקישון, שרון נסים מסרה: " אנו סבורים שכתב ההתנגדות מקבל בימים אלה של משבר הקורונה העולמי, משנה תוקף. אלו ימים בהם אנו נדרשים לחשיבה מחודשת, בין היתר בנושאים כגון עידוד כלכלה מקומית וצמצום תרבות הצריכה והייבוא הנגזר ממנה, שמירה על משאבי הטבע וצמצום פעולות אנושיות התורמות למשבר האקלים ולהפרת האיזון האקולוגי הטבעי. צמצום הפעילות הנמלית המוצעת, אשר התכנית היא נגזרת ממנה, יכול להיות צעד אחד מיני רבים בדרך להבטחת עתיד טוב יותר לכולנו".
כתיבת תגובה