נבחרו 6 נציגי ציבור חדשים
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשותקרית טבעון
- רשת המתנסים קרית טבעון ממשיכה בכוחות מחודשים לאחר משבר הקורונה


אספה כללית יוני 2020 רשת המתנסים
השנה נפתחה לציבור האפשרות להצטרף כחברי עמותה ולהשפיע על בחירת נציגי הציבור. בעמותה רשומים כיום 70 חברים, כאשר 55 הצטרפו לאחרונה בעקבות פתיחת השורות.
מתוכם ביקשו להתמודד לתפקיד נציגי ציבור 19 חברים.
ביום רביעי (3.6) התכנסה האספה הכללית של העמותה ונבחרו להנהלת העמותה 6 נציגי ציבור: שרון גלבוע (חבר מכהן), מוטי ולדמן, אמיר מאז"ה, יערה סלמון-מיכאלי, לבנה רגב, רחלי תדהר-קנר.
ניצלנו את ההזדמנות כדי לשמוע על הבחירות ועל התוכניות של רשת המתנסים
מיו"ר הדירקטוריון קוקה רונן וממנהל הרשת ארז בן נתן
קוקה, מה משמעות בחירת נציגי הציבור?
באופן מעשי, רשת המתנסים היא הזרוע היישובית לפעילויות הפנאי השונות: תרבות ואומנויות, חוגים, ספורט עממי והישגי, אירועים קהילתיים, יזמות חברתית והתנדבות. אני נכנסתי לתפקיד באופן רשמי בספטמבר 2019. זהו תפקיד התנדבותי מאתגר ועתיר השקעה ואני רואה בו זכות גדולה וחובה מרגשת.
החלטנו להזמין את כל תושבי טבעון להצטרף לאספה ולקחת חלק בתהליך בחירת נציגי הציבור לא תיארנו לעצמנו כזו היענות. 20 תושבים נרשמו כמתמודדים וערב הבחירות היה חגיגה מרגשת של היכרות עם מיטב התושבים.
הרשת הינה תאגיד מעין עירוני בעל מבנה דירקטוריון מיוחד: 40% מהדירקטורים הינם נציגי מליאת הרשות המקומית. מתוכם 2 חברי המליאה סיגלית עין קדם וטל גת, 2 עובדי המועצה יריב אביטל המנכ"ל וסיון לוי הגזברית ועוד 2 נציגי ציבור שאושרו ע"י מליאת המועצה כנציגים שלה בדירקטוריון – ענת הלפרן ואנוכי. עוד 40% מהדירקטוריון הם נציגי ציבור שנבחרים ע"י האספה הכללית. בנוסף יש בדירקטוריון 20% נציגי החברה למתנסים (3 נציגים).
נציגי הציבור שהצטרפו לשורותינו הם ממיטב המנהיגות המתנדבת ביישוב. אני מכירה את כולם ממעגלי עשייה שונים ומשוכנעת שיחד איתם נוכל להמשיך את תנופת העשייה הציבורית.
כמה ימים לאחר הבחירות יצרתי קשר עם עוד מתמודדים, שלצערי לא נבחרו בגלל המגבלה המספרית, והצעתי להם להצטרף לפעילות כמובילי יוזמות. כולם נענו בשמחה.. אמשיך לפנות לנוספים כי יש הרבה מה לעשות.
אני מודה מקרב לב לחברי ההנהלה היוצאים על תרומתם רבת השנים ומאחלת להם הצלחה בכל אפיק נוסף בו יבחרו להתנדב
בחירת הנציגים, כמו גם גיוסו של ארז כמנהל, משקפת את הרוח החדשה אותה נוביל בשנים הקרובות במסגרת תוכנית אסטרטגית רב שנתית: שיתוף ההורים כגורם דומיננטי בקביעת מדיניות הפנאי, העצמת עובדי הרשת, יזמות קהילתית באמצעות הרחבת מעגל המתנדבים המובילים, חדשנות בהיצע הפעילות. אנחנו נשים דגש על נתינת מענה לכל שכבות הגיל ועל חיזוק היותנו יישוב משלב.
ארז איך יבוא לידי ביטוי השינוי?
חברי ההנהלה מהווים עבורי עוגן ערכי ומקצועי להישען עליו. המשימה הראשונה שלנו תהיה להתכונן לשנת הפעילות הקרובה.
נכנסתי לתפקיד באוקטובר 2019 והקדשתי את החודשים הראשונים לבניית תקציב מאוזן. במקביל קלטנו מספר בעלי תפקידים חדשים (מנהלת לתחום הגיל הרך ומשפחות, מנהלת כספים, רכזת שיווק ופרסום ורכזת פרויקטים). משבר הקורונה תפס אותנו בעיצומם של השינויים ואיתגר אותנו לבחון כל יחידה ברשת ולהמציא אותה מחדש.
יש לנו כמה עוגנים חזקים אותם נמשיך לטפח: הקונסרבטוריון, בית הספר למחול, אירועי התרבות, תחום הספורט, מבשלה לקרמיקה, ביה"ס לכדורגל, המרכזים הקהילתיים בשכונות, מעון חומד, הצהרונים ובאמת קצרה היריעה מלהרחיב. אתגר נוסף ומשמעותי מאוד הוא אולם זהר – האולם נפגע מאוד בתקופת הקורונה, יחד עם חברי ההנהלה החדשים וצוות העובדים נלמד איך לצאת מחוזקים מהמשבר.
קוקה איזה ניסיון ותפיסת עולם את מביאה לרשת המתנסים?
אני מאוד מאמינה בלקיחת אחריות, בגישה פרואקטיבית, בחדשנות קהילתית, בתכנון משתף ובחינוך ציבורי איכותי כמו שיש בטבעון. אני יועצת ארגונית ובעלת תואר שני בפיתוח מערכות מהפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה. עדי ואני בחרנו לעבור לכאן לפני 20 שנים כשהילדים היו קטנטנים ואני מברכת על כך מאז. שלושת ילדינו הם בוגרי מערכת החינוך היישובית, לקחו חלק פעיל בחוגים, בתנועות הנוער, בקונסרבטוריון ובמועדון על הגבעה אשר הייתי שותפה להקמתו. היום גיל הוא סטודנט להנדסת תעשייה וניהול בטכניון, הילה סטודנטית במסלול המחקרי של הפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית, והצעיר, גון, עובד במסגרת סדנת גן ירק לאנשים מיוחדים בקהילת הרדוף. אני מביאה איתי לתפקיד ניסיון רב בשדה החברתי קהילתי. מגיל צעיר אני בונה ומפעילה מסגרות מקצועיות וחברתיות. הקמתי וניהלתי חברה לייעוץ ארגוני, הייתי שותפה בבניית קרן קהילתית ראשונה מסוגה בישראל אשר באמצעותה יצרנו תפקיד חברתי חדשני, "בוני קהילה" – מנהיגות מתנדבת היוזמת פרויקטים לחיזוק החוסן הקהילתי.
במסגרת "בוני קהילה" הקמתי עם חניך שלי וחברים נוספים מכינה קדם צבאית בעמק המעיינות.
הכשרתי מאות בעלי תפקידים בצבא, במשרדים ממשלתיים ובארגוני חברה אזרחית, איתם גם יצרתי והטמעתי תוכניות אסטרטגיות בתחומים של חינוך, חברה וקהילה.
את כל אלו אני מביאה איתי לתפקיד ויחד עם שותפיי לדירקטוריון אני בטוחה שנצעיד את רשת המתנסים למקום מיטבי

יו"ר הדירקטוריון ויו"ר וועדת בחירות
אז מה חשוב לכם לעשות בשנה הקרובה?
ארז: שני עקרונות מנחים שלנו לשנת הפעילות הקרובה היא כמה שיותר שיתוף עם התושבים, ושילוב כלל הקהילה בפעילות שלנו. לדוגמה, במסגרת העקרונות האלה אנו ניקח את תחום הספורט שהוא כבר מוצלח – ונקים מרכז ספורט יישובי משלב ברמת טבעון. באופן זה ניתן בית לחוגי ספורט רבים קיימים, נפתח אפיקים חדשים, ובעיקר נהיה מרכז אזורי של ספורט לאנשים בעלי צרכים מיוחדים.
בפועל קיים קמפוס לאומנויות הבמה (קונסרבטוריון, מחול ודרמה) – בשנה הקרובה נחזק את שיתופי הפעולה בין היחידות, את הקשר עם הורי התלמידים והוסיף תוכניות העשרה אומנותיות לשכבות הבוגרות.
בנוסף אנו בוחנים את האפשרות לפתח את התחום, ולפתוח יחד עם הקרקס הנפלא בכפר יהושע סניף פעילות בטבעון – מקווה שהמאמצים יישאו פרי.
פרויקט דגל שלאורו נתכנס בשנות הפעילות הקרובות הוא "בשביל טבעון". טבעון התברכה בטבע פיזי ואנושי יוצא דופן. מטרת המיזם היא לחבר את התושבים, באמצעות שביל סובב טבעון, לנרטיב קהילתי המשותף לכל שכונותיה וארגוניה. כל היישוב יוזמן לקחת חלק רעיוני בהקמתו. הרעיון הוא לשדרג חלקים בשביל, להוסיף בו מוקדי תיירות ופעילות סביבתית, לתעד בו את ההיסטוריה של היישוב ולהתחיל מסורות חדשות של טקסים באמצעותו. כל יוזמה תיהפך לחלק מ"בשביל טבעון" – פסיפס של טבע וקהילה.
חשוב מכל – העשייה של עובדי רשת המתנ"סים כבר טובה ואיכותית ואיתה נמשיך – בתרבות, בפנאי, בספורט, בשלוחות ובמיזמים. אנצל את ההזדמנות להודות לצוות הנהדר והמסור של רשת המתנ"סים שעובד בצורה מקצועית ומכל הלב – מגיע לכל אחדת מכםן כתבה בעיתון!
קוקה: מצטרפת להערכה הגדולה לעובדי הרשת. למיטב ניסיוני והבנתי צמיחה קהילתית מתאפשרת באמצעות שילוב כוחות: טיפוח השטח ויצירת שיתופי פעולה עם הממסד וארגונים נוספים האמונים על העשייה ביישוב. לכן אנחנו מקיימים פגישות עבודה ותיאום עם כלל הארגונים הקהילתיים ביניהם מרכז ההנצחה, עמותת מעומק הלב, אגודות הספורט, מחלקות המועצה ועוד. מטרת הפגישות היא ליצור סינכרוניזציה בפעילויות השונות, לבנות יוזמות חדשות ולוודא שיתוף פעולה פורה למען הקהילה. תוכנית "שח"קים" ופרויקט הדגל שלנו "בשביל טבעון" הם דוגמאות טובה לזה.
מעבר לדירקטוריון המונה 15 חברים ולוועדות החובה (כספים, כוח אדם, ביקורת), יוקמו צוותי משימה ליוזמות קהילתיות בתחומי הפנאי, בניית קהילה, פרסום ושיווק, יזמות והתנדבות. נבנה תוכנית רב שנתית שבמסגרתה נשים דגש על גיוס משאבים ובניית קשרים נוספים עם קהילות-אחיות בחו"ל, בניית מסלולי התנדבות באמצעות שנת שירות ושירות לאומי, הקמת מכינה חברתית לבוגרים צעירים ועוד שלל יוזמות הממתינות לפעילים רציניים שיקימו אותן.
אנחנו מזמינים את התושבים להצטרף לפעילויות הרשת, לבוא לקחת חלק בצוותי המשימה, ובעיקר להנות מהמגוון ומהיישוב המיוחד שלנו.
חברי הדירקטוריון
נציגי מליאה המועצה (40%):
רחל (קוקה) כהן-רונן, יו"ר
ענת הלפרן
סיגלית עין קדם
טל גת
סיון לוי
יריב אביטל
נציגי החברה למתנסים (20%):
רחמים נינו
קולט ריימונד
מישל בן שטרית
נציגי ציבור (40%):
שרון גלבוע
מוטי ולדמן
יערה סלמון-מיכאלי
אמיר מזא"ה
לבנה קארו-רגב
רחלי תדהר-קנר
חברי וועדת ביקורת (אינם חברי דירקטוריון):
דני ילון
שייקה שנפ
אבי צור
כתיבת תגובה