בכוונתי לקדם פרויקט להבאת מטרונית או רכבת קלה שתנוע מיקנעם לחיפה ולקריות
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשותיקנעם
- ראש העיר לתלמידי כיתת נחשון:
תלמידי כיתת נחשון בשכבת ח' בחטיבה החדשה הגיעו במסגרת לימודיהם לעירייה, וראיינו את ראש העיר, סימון אלפסי.
מחנכת הכיתה, רחל מלכה, והתלמידים הנרגשים סיפרו לראש העיר שבמסגרת לימודיהם הם חוקרים על יקנעם, וכפועל יוצא מכך הם חוקרים בין היתר את ההיסטוריה של היישוב, וכן נושאים מגוונים כגון: תרבות, תשתיות, תעסוקה, פני העיר, ועוד. התלמידים ביקשו לשמוע מראש העיר על כל הנושאים הללו. בנוסף לכך, ומאחר ומדובר גם בכיתת מנהיגות, ביקשו התלמידים לדעת מראש העיר גם על תכניותיו לעתיד להתפתחות העיר.
ראש העיר סיפר לתלמידים את סיפור עלייתו ושעלה לארץ בשנת 1962, וכן על היותה של יקנעם בראשית דרכה מעברה, על מפעל סולתם שהיה המפעל היחידי עד שנות ה- 80 ביישוב וממנו התפרנסו תושבי העיר, מערכת החינוך היישובית, היותה של יקנעם עיר צעירה, ועוד.
ראש העיר אמר לתלמידים שמראשית דרכו היה חשוב לו שיינתן חינוך מצוין ביישוב לכל התלמידים ללא יוצא מן הכלל, והתפקיד הראשון אותו ביקש למלא כחבר מועצה הוא יו"ר ועדת חינוך. רה"ע סיפר לתלמידים שהוא עובד על להפוך את התיכון ביישוב לאקדמי והוא מוביל תכנית ביחד עם רשת אורט ואוניברסיטת חיפה, ולפיה התלמידים יסיימו י"ב כיתות באחת עשרה שנים, ולאחר מכן יתחילו ללמוד תואר ראשון, ותוך שלוש שנים יתגייסו לצה"ל עם תואר אקדמי. בהקשר לתשתיות תחבורה סיפר רה"ע לתלמידים שבכוונתו להיפגש עם ראש עיריית חיפה, יונה יהב, ולקדם יחד איתו ועם משרד התחבורה הבאתה של מטרונית או רכבת קלה שתנוע מיקנעם לחיפה ולקריות. רה"ע סיפר עוד שהעירייה דואגת לתת מענה תחבורתי, והדגיש שעם פתיחתו של כביש 6 צפונה והרחבת כביש 672 לארבעה נתיבים, התנועה ביישוב תזרום ביתר קלות. רה"ע סיפר גם על קולנוע קיץ שהעירייה בונה במתחם רחבת הכניסה לבניין מול הדואר, ועל שדרוג התשתיות ביישוב כולו. בנוסף לאלו סיפר רה"ע שלצד גדילת היישוב הוא מקפיד לשמור על תמהיל של 65% ירוק ו-35% בנייה, ושהעיר תגדל בתבונה ושהיישוב יישאר קהילתי.
ראש העיר אמר לתלמידים שהם מודל ודוגמא לחיקוי, ושכמנהיגי העתיד שיחשבו תמיד להגיע רחוק, והם יגיעו. רה"ע אמר לתלמידים שאם הוא הצליח, הם בוודאי יכולים גם.
ראש העיר, מר סימון אלפסי:
"שמחתי מאוד להיפגש עם התלמידים ולשמוע אותם. הסברתי להם על יקנעם, ואמרתי להם שהם דור העתיד של העיר ושל המדינה ושחשוב לנו שיוכלו לבנות כאן את ביתם. התלמידים שאלו שאלות חכמות, ואני רואה בהם מודל ודוגמא וגאה בהם".
כתיבת תגובה