מיזם כלל ארצי לזכרם של חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה לרגל שנת ה-70 למדינת ישראל.
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשותקרית טבעון
- מיצג “הלב זוכר” במרכז יצחק רבין

שורות ארוכות, נצחיות, אדומות ובוהקות של לבבות קרמיקה ממלאות את מרכז יצחק רבין לרגל שנת ה-70 למדינת ישראל.
ילדים, נוער, חיילים ומבוגרים סללו את שביל הזכרון הקולקטיבי המרגש, המורכב מיותר מ-27,000 לבבות אדומים, כמספר הנופלים במערכות ישראל ובפעולות האיבה לאורך שנותיה של המדינה.
תהליך היצירה ארך כחצי שנה וסחף כ-6000 יוצרים בכ-201 מרכזי פעילות מכל רחבי הארץ ומחו”ל. מטבעון השתתפו במיצג שלושה גופים: מעון אשכר בהדרכת דליה נוי, דיור מוגן – דור טבעון בהדרכת אילנה טור והסטודיו לקרמיקה של עדינה
דה-פיצ’וטו, בהדרכתה.

עשרות אלפי זיכרונות אישיים נאספו יחד לפסיפס זיכרון אנושי קולקטיבי ייחודי, חי ומרגש.
טקס הפתיחה נערך ביום ראשון האחרון במעמד הגב’ נחמה ריבלין אשת הנשיא, הגב’ דליה רבין בתו של יצחק רבין, הגב’ ורדה פומרנץ ראש מחלקת הנפגעים של צה"ל לשעבר ואם שכולה, האוצרת שלומית חפר והזמר אמיר דדון.
וכך כתבה הגב’ ריבלין לאחר הטקס: “אתמול ביקרתי במרכז יצחק רבין והשתתפתי בפתיחתו של מיצב מיוחד במינו שנקרא 'הלב זוכר' אליו הוזמנתי על ידי דליה רבין. במרכז רבין נפרס שביל של 27 אלף לבבות אדומים בעיצובם של למעלה מ-6000 יוצרים שפעלו ב-201 מוקדים ברחבי הארץ ושיתפו בהכנת הלבבות אנשים, נשים ילדים וילדות. אלו לבבות לזכר אנשים אהובים – חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, שכל אחד ואחת מהם היו לב פועם. עולם מלא. יש בשביל לב לכל נופל. המראה של שביל הלבבות שנוגעים זה בזה, כולם בצבע אדום, בגודל אחיד, מרגש מאוד ואולי על מנת להבין את היקפי האובדן ראוי שכל אזרח במדינה יבוא לראות את המיצג. זה שביל של כאב, שביל של הזדהות, שביל של שותפות ושל אהבה והחיבור למרכז רבין הוא יותר מסמלי בעיניי. כל פעם מחדש אני מביטה בהשתאות באנשים שאיבדו את יקיריהם, בכאב שהם נושאים איתם, ובעצמה שיש בהם, להמשיך לחיות, לבחור בחיים, בעשייה. ביצירה. תודה לדליה רבין, לורדה פומרנץ ולאוצרת של התערוכה המרגשת הזו, שלומית חפר ולכל מי שנתנו את ליבם והוסיפו לב אחד אדום לתערוכה הזו.”
כתיבת תגובה