מחלות החניכיים, הן מהגורמים העיקריים להפרעות אסתטיות (בשל נסיגת מתאר החניכיים, תזוזת השיניים ופתיחת המרווחים) ותפקודיות (בשל ניידות וחוסר שיניים המובילים להפרעה ביכולת הלעיסה). יתר על כן, מחקרים רבים, אשר נערכו על ידי המדענים המובילים בעולם, הדגימו כי קיים קשר בין מחלות החניכיים לבין מחלות לב ומחלת הסוכרת. על פי מחקרים אלו, יתכן כי מחלת […]
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה בריאות
- מחלות החניכיים
מחלות החניכיים, הן מהגורמים העיקריים להפרעות אסתטיות (בשל נסיגת מתאר החניכיים, תזוזת השיניים ופתיחת המרווחים) ותפקודיות (בשל ניידות וחוסר שיניים המובילים להפרעה ביכולת הלעיסה).
יתר על כן, מחקרים רבים, אשר נערכו על ידי המדענים המובילים בעולם, הדגימו כי קיים קשר בין מחלות החניכיים לבין מחלות לב ומחלת הסוכרת. על פי מחקרים אלו, יתכן כי מחלת החניכיים אף מהווה גורם סיכון למצבים מסכני חיים כמו אוטם שריר הלב ושבץ מוחי. כמוכן הודגם כי טיפול במחלת החניכיים עשוי לשפר את האיזון המטבולי של חולים סוכרתיים.
הינה בראש ובראשונה מחלה זיהומית. (periodontal disease)מחלת החניכיים
המחלה נגרמת על ידי נוכחות של חיידקים מסוימים, שבלעדיהם היא לא תוכל להתקיים. יחד עם זאת, קיימים מאפיינים ייחודיים בין האנשים, אשר עשויים להחמיר את התגובה לזיהום החיידקי בכיסי החניכיים ולהביא לכך שאדם מסוים יסבול מהמחלה בדרגה חמורה יותר מאדם אחר. מדובר בנטייה גנטית ואולם נכון להיום לא ניתן להצביע על גן ספציפי או צירוף גנים שהשוני בהם מביא לנטייה מוגברת להתפתחות מחלת החניכיים באדם כזה או אחר. נראה כי נטייה זו עשויה לעבור בתורשה ולכן לא נדיר לראות התקבצות המחלה במשפחות. מחקרים מראים, כי ישנם אנשים שלא מצחצחים שיניים כראוי ואף על פי כן לא סבלו מעולם (ויתכן וגם לא יסבלו לעולם) ממחלת חניכיים ולעומתם ישנם אנשים ששומרים על היגיינה אורלית נאותה, אך בגלל נטייה מוגברת ובהעדר טיפול פריודונטלי מקצועי סובלים ממחלת חניכיים בדרגת חומרה גבוהה.
בנוסף לכל זאת, קיימים גורמים סביבתיים ומחלות סיסטמיות אשר מחמירים את מחלת החניכיים, כגון עישון ומחלת הסוכרת.
ישנן מספר תרופות המגבירות את חומרת המחלה תרופות והן כוללות תרופות להורדת לחץ דם, תרופות אנטי-קונבולסיביות ותרופות מדכאות מערכת החיסון. בנוסף שימוש ממושך בתרופות ממשפחת הביספוספונטים (לטיפול באוסטיאופורוזיס – דלדול עצם או לטיפול תומך בחולים אונקולוגיים) נמצאו כמסוכנים להתפתחות הרס עצם בלתי נישלט. מספר עבודות (כולל שלי עם עמיתים)הראו קשר בין מחלות חניכיים להתפתחות מחלות קרדיו-וסקולריות ולסיבוכי הריון. אנו מציעים לכל החולים במחלות חניכיים אלה מגוון רב של טיפולים: שמרניים, כירורגיים, תרופתיים וטיפולים תרופתיים משלימים, לטיפול בדלקות ונסיגות חניכיים. והחשוב מכל: טיפול תומך תקופתי: תחזוקה מקצועית על ידי השיננית (ניקוי אבן) ובקרת רובד (צחצוח וניקוי בין השיניים) יומית, הם המפתח למניעת חזרת המחלה לאחר הטיפול.
במרפאתנו, סוהיר מרפאת שיניים לפה והלסתות תוכלו לקבל אבחון מדויק לגבי מחלות חניכיים ואחרות ע"י ד"ר ליאון מומחה לכירורגית פה, פנים ולסתות.
כתיבת תגובה