קשה למצוא באזורינו חובב פיצוחים, תבלינים או פירות יבשים שאינו מכיר את חנויות "פקאן", רשת הפיצוחים המקומית, שמפעילה סניפים ברמת ישי, בקרית טבעון ובחריש וביססה את עצמה כאחת מהמובילות בתחום. ממגוון רחב של פיצוחים וגרעינים, דרך תבלינים שונים, פירות יבשים, ועד לתמציות לבישול, חליטות תה ומגוון של ממתקים, מבחר המוצרים הרב עלול לבלבל את מי […]
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשותקרית טבעון
- מתכוננים לט"ו בשבט ב"פקאן"

קשה למצוא באזורינו חובב פיצוחים, תבלינים או פירות יבשים שאינו מכיר את חנויות "פקאן", רשת הפיצוחים המקומית, שמפעילה סניפים ברמת ישי, בקרית טבעון ובחריש וביססה את עצמה כאחת מהמובילות בתחום. ממגוון רחב של פיצוחים וגרעינים, דרך תבלינים שונים, פירות יבשים, ועד לתמציות לבישול, חליטות תה ומגוון של ממתקים, מבחר המוצרים הרב עלול לבלבל את מי שנכנס לחנות לראשונה.
מנדי מולה, מייסד ובעל הרשת, מסביר שכל אחד יכול למצוא את עצמו בחנות. "יש לי כל מני סוגים של לקוחות. הרבה מהם הורים צעירים, או לחלופין אנשים מבוגרים שרוצים לארח ומחפשים משהו מיוחד. אני יודע לזהות את הלקוחות שנכנסים – יש כאלה שיודעים בדיוק מה שהם צריכים, אבל מי שמתלבט או מתמהמה אני ישר לוקח אותו ביד ומציע לו ומראה לו בדיוק מה שהוא מחפש".
את דרכו בתחום הפיצוחים החל מולה עוד בגיל התיכון, הכל בזכות אהבתו לקשיו. "כשהייתי בן 16 התחלתי לעבוד בגרעיני עפולה בתחנה המרכזית כי אהבתי קשיו וחשבתי, איזה נהדר יהיה לעבוד בחנות שמוכרים בה אותו ושאוכל לנשנש אותו כל היום. אז הלכתי למנהל שם והתחלתי לעבוד, התקדמתי ובסוף ממש החזקתי לו את החנות, אבל בגיל 18 וחצי הודעתי לו שאני עוזב כדי להתגייס לצבא. אחרי הצבא פניתי דווקא לתחום המסעדנות. למדתי הנדסת מזון ועסקתי בהקמת מסעדות, ניהול עובדים וכדומה, אבל בשלב מסוים כל התחום כבר היה לי כבד מדי. אז החלטתי לחזור לתחום של הפיצוחים שממנו התחלתי".
הרקע בתחום הבישול עדיין משרת את מולה, כשכל לקוח בחנות שלו זוכה לייעוץ מעמיק. במה להשתמש ואיזה תבלין מתאים, איך להרתיח את השורש המסוים הזה ואיך לשלב בבישול את התבלין הזה. "אחד מסודות ההצלחה שלנו זה שפעמים רבות אנשים באים ומתייעצים איתי, הם יודעים שאפשר לסמוך עלי. אני תמיד ממליץ ונותן הנחיות, אם למישהו יש בעיות רפואיות כמו דלקות או בעיות בעור אני יודע מה להציע שיוכל לעזור לו."
גם את הכשרתו בתחום הנדסת המזון הוא מנצל היטב, עם מוצרים רבים שהוא מפתח בעצמו. בין השאר ניתן למצוא בחנות את הממרחים המפורסמים שלו, המיוצרים במפעל על פי המתכון שפיתח, תערובות שונות של תבלינים וחליטות, ליין של מוצרים שונים ללא מלח וגם את גולת הכותרת – תערובות הגרנולה. הן מגיעות בחמישה טעמים שונים, ללא סוכר וללא גלוטן. "הגרנולות הן מוצר הדגל שלנו, אם יש לי מחסור שלהן על המדף בבוקר אני פוחד לפתוח את החנות. אנשים באים לקנות אותן מרחוק, יש לי לקוחה מהכרמל שמלמדת פה במכללה, וכל שבועיים באה ומצטיידת בשש קופסאות. לקוחה נוספת שלי מהמכללה, במקור מבקעת הירדן וכל פעם קונה לכל החברות שלה". ההצלחה של המוצרים של מולה הגיעה עד לחברת Yellow, משווקים את המוצרים בשירות הקניות האינטרנטי שלהם, ואפילו עד לאייל גולן, ששכר את שרותי האירועים של פקאן לאירוע שיתרחש בקרוב. "יש לנו פתרונות שונים לאירועים, למשל בר סושי פירות למסיבות, טרנד חדש שאנחנו עושים בעיצוב מדהים. יש לנו גם עגלה שאנחנו מוציאים באירועים לרחבה, עם מחבתות גדולות של קלויים, מלוחים ומתוקים, ואנשים עפים על זה", מספר מולה.
"מה שהכי חשוב לי בחנויות שלי זאת האהבה. למוצרים, למקום ובעיקר ללקוחות. אני מתמקד בלבנות ולשמור על הקהילה שלנו, אצלינו כל מי שמגיע הוא חבר, לא סתם לקוח. אני נותן אחריות על כל מה שאני מוציא מפה, ומקפיד תמיד על הסחורה הכי איכותית שיש, והלקוחות חוזרים מרוצים. כל מה שאני מוכר פה הוא ברמה גבוהה, ואנחנו כל הזמן מחפשים לשפר ולהביא מוצרים עוד יותר איכותיים ומגוונים. הכל מיובא ומובל בקירור, עם בקרה קפדנית וסדר ונקיון. אני לא אמכור מוצר שאני לא מאמין שהוא טוב ואיכותי."
כתיבת תגובה