ממשיכים עם המתוקים.. הפעם כנאפה ביתי קל להכנה
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה אוכל
- מתכון שבועי / מאת ג'ואן אסולין

מה צריך?
1 חבילה של קדאיף קפוא
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר רגיל
1 כפית של מים ורדים
250 גרם חמאה
450 גרם מוצרלה מגורדת
250 גרם ריקוטה למריחה
שבבי פיסטוק
צבע מאכל כתום
הכנה:
הרתיחו את המים והסוכר עד שהסוכר מתמוסס, השאירו להתקרר, הוסיפו כפית מי ורדים והניחו בצד.
חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות
המיסו 30 גרם מהחמאה, הוסיפו מעט צבע מאכל כתום ושפכו לתבנית אפיה (קוטר 19-22) הברישו היטב את דפנות התבנית
פרסו דק את הקדאיף, והוסיפו את יתר החמאה (220 גרם), תוך ערבוב והפרדה של הבצק עד קבלת מרקם אחיד.
עם האצבעות, שימו חצי מהקדאיף בתבנית ומעכו עם תחתית של ספל
ערבבו את המוצרלה והריקוטה, שימו בתבנית וכסו עם שאר הקדאיף
אפו למשך 50 דקות בחום של 180 מעלות
הוציאו מהתנור והשאירו להתקרר
הפכו ושפכו מעל חצי מסירופ הסוכר, פזרו שבבי פיסטוק והגישו
שאר הסירופ הוא בשביל אלו מכם שאוהבים קצת יותר מתוק. בחימום חוזר, הוסיפו מעט סירופ.
*ניתן לאחסן במקרר לשלושה ימים
שבת מתוקה שתהיה..
כתיבת תגובה