קינוח בהשראת חג השבועות: עוגת גבינה עם שבבי עוגיות שוקולד צ'יפ
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה אוכל
- מתכון השבוע: עוגת גבינה עם שבבי עוגיות שוקולד צ'יפ / ג'ואן אסולין


עוגת גבינה עם שבבי עוגיות שוקולד צ'יפ
מה צריך?
כמות ל 12 – 10 מנות
קרום העוגה:
½ כוס חמאה בטמפרטורת החדר
¼ כוס סוכר
½ כוס סוכר חום
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
½ 1 כוסות קמח
1 כפית עמיל תירס
¾ סודה לשתיה
½ כפית מלח
1 כוס שבבי שוקולד צ’יפ או חתיכות שוקולד
מילוי גבינת שמנת:
200 גרם שוקולד לבן שבור לחתיכות קטנות
4 כפות שמנת להקצפה
500 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
2 כפות אבקת סוכר
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס שמנת להקצפה 35% שומן, מקוררת
30 גרם שוקולד חצי מתוק בחתיכות מאוד קטנות
8-10 עוגיות שוקולד צ’יפ
גנאש שוקולד:
100 גרם שוקולד חצי-מתוק
100 גרם שמנת לקצפה
לקישוט:
שאריות עוגיות שוקולד צ’יפ
שוקולד לבן – חתוך
הוראות הכנה:
הכינו את קרום העוגה:
חממו תנור מראש ל 180 מעלות. רפדו תבנית בנייר אפיה משומן.
בקערה גדולה ערבבו חמאה עם שני סוגי הסוכר עד למרקם קרמי. מזגו את הביצה ותמצית הוניל.
בקערה בינונית, נפו יחד את הקמח, סודה לשתיה, עמילן תירס ומלח.
בהדרגה מזגו עם תערובת החמאה.
קפלו פנימה את ששבי השוקולד.
שמרו בערך 180 גרם מבצק העוגיות במקרר לחצי שעה לפחות.
מרחו את יתר הבצק בתחתית תבנית האפיה שהכנתם מראש.
אפו למשך 15 דקות והשאירו להתקררות.
הכינו מיני עוגיות עם הבצק ששמרתם במקרר. עצבו לצורת כדורים קטנים ואפו בחום של 160 מעלות ל-9 דקות בערך. תנו להם להתקרר לחלוטין עד שמוכנים לשימוש.
הכינו את מילוי גבינת השמנת:
בקערה עמידה לחום, שימו את השוקולד הלבן ו-4 כפות שמנת להקצפה. את הקערה שימו בסיר עם מים רותחים עד להמסה.
בקערה גדולה ערבבו את גבינת השמנת עד למרקם חלק. הוסיפו אבקת סוכר ותמצית וניל, ערבבו למרקם אחיד. ערבבו פנימה את השוקולד המומס והניחו בצד.
בקערה נפרדת טרפו את השמנת להקצפה עד להתקשות. בעדינות קפלו את השמנת המוקצפת לתוך תערובת השוקולד הלבן וגבינת השמנת.
קפלו פנימה את חתיכות השוקולד ו 8-10 שברי עוגיות.
רפדו את התבנית בנייר אצטט למנוע הידבקות, ושפכו את המילוי על הציפוי.
שימו בקירור למשך 4-6 שעות או לילה.
הכינו את גנאש השוקולד:
שימו את השוקולד והשמנת בקערה עמידה לחום ושימו בסיר עם מים רותחים להמסה.
מרחו באופן שווה על עוגת הגבינה המקוררת. קררו ל-30 דקות נוספות לפני ההגשה. קשטו עם שארית המיני עוגיות. תיהנו!
חג שבועות שמח!
כתיבת תגובה