נמשכות הפעולות להארכת השביל ושדרוגו-בקטע החדש שבין רחוב העירית למעלה השקמה, הוצבו פינות ישיבה ונוי, ובחלקו הצפוני הסוללות האקוסטיות עברו גינון. בן אליעזר הודה למנכ"ל הרשות חיים חמי על שיתוף הפעולה: "בכוחות משותפים יחד עם רשות ניקוז הקישון הפכנו את שביל סובב רמת ישי לפנינה אמיתית-אטרקציה למבקרים, מטיילים ורוכבי אופנים. נמשיך להשקיע בתשתיות הספורט והפנאי ברמת ישי בכלל ובפרט בשביל סובב רמת ישי בהתאם לתוכניות העבודה"
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשותרמת ישי
- ממשיכים לשדרג את שביל סובב רמת ישי: ראש מועצת רמת ישי עופר בן אליעזר ערך סיור בשטח עם מנכ"ל רשות ניקוז הקישון חיים חמי
כחלק מתהליך פיתוח שביל סובב רמת ישי קיים השבוע ראש מועצת רמת ישי עופר בן אליעזר סיור מקצועי בשטח לאורכו של השביל ונחל בית לחם הזורם לאורכו, יחד עם מנכ"ל רשות ניקוז נחלים קישון חיים חמי, מנהל אגף הנדסה ברשות הניקוז אורי רגב ומנכ"ל המועצה איציק זכאי. לפרויקט זה בהובלת מועצת רמת ישי שותפים רשות ניקוז ונחלים קישון, משרד התחבורה, משרד החקלאות, הקרן לשטחים פתוחים וקק"ל. במהלך הסיור עלו הערות והארות ורעיונות להמשך שדרוג השביל שנחשב לסיפור הצלחה ומושך אליו מדי יום מאות צועדים, מטיילים ורוכבי אופנים. השביל באורך של כשישה קילומטרים (עד לתחנת הרכבת בכפר יהושע) לאורך נחל בית לחם שעבר שיקום וניקיון, טובל בשדות העמק ולאורכו פינות ישיבה ונוי. עלות הפרויקט עד כה: למעלה מחמישה מיליון שקלים. אגב, חמי סיפר כי חלק בכניסה לשביל הוצב מד שיספור את מספר המבקרים בו (נומרטור).
בימים אלה משלימה המועצה את חיבור השביל מהכניסה הדרומית אליו ברחוב העירית עד ללב שכונת קדמת ישי-רחוב מעלה השקמה (מול גן המשחקים ברחוב הפרגים בצומת הרחובות מעלה השקמה-חצבים). חלק זה הוכשר לנוחיות הצועדים ורוכבי האופנים והוא נמשך לאורך מובל הנחל שבין הרחובות חצבים והעירית ולמעשה יוצר כניסה נוספת לשביל בחלקו הדרומי. חלק זה של השביל כולל פינות ישיבה ונוי. בהמשך יואר חלק זה של השביל.
עבודות אלה מתבצעות במקביל להשלמת גינון של הסוללה בחלקו של הצפוני של השביל העובר בתחום היישוב מרחוב העירית ועד לבאר יוסיפון. מקטע זה ינציח את שמו של חלל צה"ל סג"מ בר רהב ז"ל שנפל במבצע צוק איתן ב-2014.
בשנה שעברה שדרגה המועצה את באר יוסיפון המיתולוגית, בסמוך לצומת ישי והכשירה מתחם ישיבה מסביב לבאר. עלות הפרויקט עד כה: למעלה מחמישה מיליון שקלים.
ראש המועצה עופר בן אליעזר פועל להארכת השביל במקביל לכביש 75 עד לאזור החאן, שם ימשיך כגשר מעל כביש 75 ויתחבר לאזור התעסוקה. בן אליעזר רתם לנושא את חברת נתיבי ישראל בפגישה שקיים לאחרונה עם מנכ"ל החברה ניסים פרץ.
ראש המועצה עופר בן אליעזר הודה לחיים חמי על שיתוף הפעולה הפורה: "בכוחות משותפים יחד עם רשות ניקוז הקישון הפכנו את שביל סובב רמת ישי לפנינה אמיתית-אטרקציה למבקרים, מטיילים ורוכבי אופנים. נמשיך להשקיע בתשתיות הספורט והפנאי ברמת ישי בכלל ובפרט בשביל סובב רמת ישי בהתאם לתוכניות העבודה, תודה רבה לידידי חיים חמי מנכ"ל רשות ניקוז קישון על ההתגייסות ליו"ר ועדת התכנון חבר המועצה ניר חבקין, לאתי בוצין מהנדסת המועצה ולכל העוסקים במלאכה".
מצ"ב תמונה: ראש המועצה עופר בן אליעזר, מנכ"ל המועצה איציק זכאי בסיור בשביל יחד עם מנכ"ל רשות ניקוז ונחלים הקישון חיים חימי
כתיבת תגובה