בשנתיים האחרונות מערכות החינוך בגיל הרך מתמודדות עם מצוקת כוח אדם משמעותית בכל רחבי הארץ. במחלקת הגיל הרך והגנים באגף החינוך במועצה האזורית עמק יזרעאל מודעים לקשיים בגיוס וביחד עם 'מעברים בעמק', מחלקת ישובים במועצה ותוכנית 'ריאן' בהנהלת אלפנאר, קיימה פרויקט ראשוני להכשרה מותאמת ושילוב מקצועי של נשים מהחברה הערבית, במערכות הגיל הרך ביישובי המועצה. […]
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשותעמק יזרעאל
- עמק יזרעאל: פרויקט ראשוני להכשרה מותאמת ושילוב מקצועי של נשים מהחברה הערבית

בשנתיים האחרונות מערכות החינוך בגיל הרך מתמודדות עם מצוקת כוח אדם משמעותית בכל רחבי הארץ. במחלקת הגיל הרך והגנים באגף החינוך במועצה האזורית עמק יזרעאל מודעים לקשיים בגיוס וביחד עם 'מעברים בעמק', מחלקת ישובים במועצה ותוכנית 'ריאן' בהנהלת אלפנאר, קיימה פרויקט ראשוני להכשרה מותאמת ושילוב מקצועי של נשים מהחברה הערבית, במערכות הגיל הרך ביישובי המועצה.
'מעברים בעמק' זיהו שיש בכפרים במועצה ובאזור נשים רבות המעוניינות לעבוד בתחום החינוך תוך רצון להתפתח, להתמיד ולהעמיק בו.
כך עלה רעיון לפרויקט של איתור נשים והכשרתן לעבודה במערכות הגיל הרך. בסיוע של תוכנית 'ריאן' – תוכנית ממשלתית של זרוע העבודה במשרד הכלכלה, הפועלת לקידום תעסוקה בחברה הערבית – הנשים הוכשרו בקורס עברית מקיף. בסיוע התוכנית אותרו נשים נוספות מהאזור וכך התגבשה קבוצה של נשים שלמדו ונהנו ביחד מההכשרה.
לצד לימוד השפה העברית ומתוך הבנה שהחינוך במגזר הכפרי בעל מאפיינים ייחודים, עברו הנשים הכשרה נוספת על אופי ומהות החינוך במעונות היום ובגני הילדים במגזר הכפרי.
לקינוח, חוו הנשים יחדיו יום גיבוש מהנה וכך התהדקו הקשרים ביניהן.
עם סיום ההכשרה שארכה כשלושה חודשים- הנשים שובצו במערכות החינוך ביישובים בהם היה צורך בתוספת כוח אדם.
בהמשך, מתוכננת גם הכשרה למנהלות החינוך והגיל הרך, בנושא מאפייני עבודה בצוות רב תרבותי –על מנת לספק מענה מעמיק וארוך טווח למערכות הגיל הרך ביישובים.
עיסאם חג'אג'רה, מנהל האוכלוסייה הבדואית בתוכנית 'ריאן' צפון: "אנו בתוכנית 'ריאן' בהנהלת אלפנאר, עובדים לאורך השנה על מנת להנגיש את כל הכלים המקצועיים שיכולים לסייע לחברה הערבית להשתלב בשוק העבודה, הן ברמת שיפור השפה המדוברת, מימון, הנגשת הכשרות מקצועיות, כולל סבסוד עלויות וליווי המשתתפים עד ההשתלבות במשרה מתאימה ולאחריה. אנו שמחים לקחת חלק בתוכנית הזו, מתוך ההבנה בחשיבות הנגשת משרות המתאימות לנשים ערביות ועל מנת לסייע להן לרכוש כלים מקצועיים ולהשיג את מטרותיהן המקצועיות."
ציפי גליקשטיין, מנכ"לית 'מעברים בעמק': "פיתוח כלכלי קהילתי במרחב הכפרי המתחדש – זה החזון של 'מעברים בעמק'. הפרויקט הזה הוא פרי של עבודה משותפת במרחב, של איתור צרכים מהשטח, של בניית המענים המתאימים ושל חיבור בין כלכלה וקהילה לשגשוג האזור."
מורן ורטהיים, מנהלת מחלקת הגיל הרך והגנים במועצה, סיכמה: "זכינו בהזדמנות נפלאה לחבור לשותפים מקצועיים ומשמעותיים למען אינטרסים תעסוקתיים משותפים של מערכות הגיל הרך במועצה האזורית עמק יזרעאל. מבחינת מערכות הגיל הרך, גני הילדים ומעונות היום, נחלנו הצלחה כבירה באיוש הפערים בצוותי החינוך- מחנכות, מטפלות וסייעות. כעת, האתגר העומד לפנינו הוא יישום דומה של המהלך באזור המזרחי של עמק יזרעאל."
צילום: ענת חרמוני

במערכות הגיל הרך ביישובי המועצה האזורית עמק יזרעאל
כתיבת תגובה