במהלך 10 שנות קיומו של הסטריט-מול ברמת ישי ביקרתי בכמה וכמה מסעדות שפעלו בו, אבל רק אחת שרדה עד היום, ואפילו בהצלחה רב. בתי הקפה, ברובם, שודרגו מזמן לקפה-מסעדה. כאשר הגענו אל קפה לנדוור בקניון סטריט-מול ברמת ישי, לא התפלאנו שהתפריט מציע ארוחות בוקר, סלטים, פיצות ובייגלים, פסטות, עיקריות וקינוחים. ככה זה, בתי הקפה מציעים כיום הרבה […]
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשותרמת ישי
- לנדוור רמת ישי: חוויה של מסעדה, במחיר של בית קפה

במהלך 10 שנות קיומו של הסטריט-מול ברמת ישי ביקרתי בכמה וכמה מסעדות שפעלו בו, אבל רק אחת שרדה עד היום, ואפילו בהצלחה רב. בתי הקפה, ברובם, שודרגו מזמן לקפה-מסעדה. כאשר הגענו אל קפה לנדוור בקניון סטריט-מול ברמת ישי, לא התפלאנו שהתפריט מציע ארוחות בוקר, סלטים, פיצות ובייגלים, פסטות, עיקריות וקינוחים. ככה זה, בתי הקפה מציעים כיום הרבה יותר מקפה ועוגה ולנדוור רמת ישי כבר מזמן הפכה למסעדה לכל דבר, אותה החוויה במחיר של בית קפה.
אזור רמת ישי והסביבה ידוע בשנים האחרונות כאזור עם מסעדות ובתי קפה רבים, אך ישנם מעט מאוד מקומות ששרדו הרבה שנים והפכו עם הזמן למוסדות של ממש. במיוחד כשאנו מתמקדים בקניון הסטרייט מול, שם מסעדות רבות לא שרדו במרוץ השנים, מסעדה אחת כן שרדה והפכה למוסד של ממש, מסעדת לנדוור. המיקום של קפה לנדוור במול הזה הינו אופטימלי, ואולי גם עובדה זו תרמה להצלחתו הרבה. בצהרים היה כאן פיצוץ של אנשים וכל ערב שם זה חגיגה עם קהל מאוד מעורב, תמיד תמצאו שם משפחות עם ילדים שמגיעות לאכול ארוחת ערב ובשולחן אחר זה החברות שנפגשות ובסופי השבוע זה מזמן כבר הפך למקום עלייה לרגל, מקום שכל תושבי הסביבה נפגשים. כנראה זה אחת מהסיבות שלא מזמן הכפילו את שטח המסעדה.
מסעדת לנדוור בסטרייט מול קיימת כבר כ-10 שנים ובחמש השנים האחרונות הזכיינים הם מיכאל וימית, ולאחרונה הצטרף אליהם כשותף גם אוראל, כולם תושבי עמק יזרעאל . הצוות מונה כ-50 איש, והוא מגובש מאוד ויש לו הווי משלו, ואפילו מסיבות משלו. רוב העובדים הם בני 20-25. כאשר שאלתי את האחמ"שית שקיבלה את פנינו, רותם ינקו (25), אם גם נוצרים פה זוגות, היא חייכה, ואולי אף הסמיקה, וסיפרה שהבן זוג שלה הוא אוראל, אחד השותפים.
גם האחמ"שית שהחליפה אותה, אביב בוסקילה (22), סיפרה לנו על האווירה ורוח הצוות. אביב: "אני הגעתי לעבוד כאן בגיל 18, ולא הייתי המלצרית הכי טובה. עשיתי מלא פדיחות, מפילה מגשים, טועה בהזמנות. אבל המנהלים לא התייאשו ממני ולא ויתרו לי. הם האמינו בי ונתנו לי כלים להצלחה, שיעזרו לי גם הלאה בחיים. אוראל ממש היה מנטור בשבילי. ובאמת, השתפרתי ואפילו הפכתי לאחמ"שית. למדתי מהם, וכעת גם אני מסייעת למלצרים חדשים ומעודדת אותם."
היות ולנדוור היא רשת ארצית, הכול מוכתב מלמעלה, כך שאם תגיעו לסניף בכל מקום ברחבי המדינה, תקבלו את אותן מנות. אבל אחד מהדברים השונים במקום זה היכולת של הבעלים להוסיף ספיישלים, תפריט קוקטיילים מורחב וכמובן שאווירה שתמצאו רק בסניף הזה, כנראה שזאת הסיבה שהמילה אווירה (רשום באנגלית) מופיעה בשלט גדול באמצע המסעדה. ואם אתם לא מסתפקים בתפריט הרגיל של רשת לנדוור, הרי שישנו בנוסף גם תפריט ספיישלים של שפית הרשת, יהלומה לוי, ובו כל מיני מנות מיוחדות מתחלפות.
המוזיקה זורמת מהרמקולים בווליום נעים לאוזן. רותם הסבירה לנו שמכוונים את הסגנון המוזיקלי לפי הקהל במסעדה. בערב מעמעמים אורות, מזמינים יותר אלכוהול, והאווירה כמעט מזכירה פאב. אנחנו, כאמור, היינו שם בשעת אחה"צ מוקדמת (או צהרים מאוחרת), והשירים נדדו במרווח שבין שלמה ארצי לפופ לועזי קליל.
אז אן יש לכם התלבטות איפה לאכול עם כל המשפחה ולא "לקרוע" את הכיס, אז כדאי לכם להגיע, לאכול, להתפנק ובעיקר לצאת עם חיוך מלנדוור רמת ישי ושוב נגיד, חוויה של מסעדה, במחיר של בית קפה.




כתיבת תגובה