הם 'חתומים' על מאות שעות של חסד ונתינה לקהילה, היום קרית טבעון מוקירה להם תודה * הכירו את יקירי ויקירות הקריה לשנת 2022 "במקום שאליו אני הולךהיו רבים כבר לפני.השאירו שביל, השאירו עץ,השאירו אבן לרגלי,ומה אני אשאיר אחרי,האם אשאיר איזה דבר?""יקירי קרית טבעון" היא מסורת נפלאה שהחלה בשנת 1976, המבטאת את ההוקרה וההערכה של הקריה […]
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשותקרית טבעון
- להכיר את היקיר

הם 'חתומים' על מאות שעות של חסד ונתינה לקהילה, היום קרית טבעון מוקירה להם תודה * הכירו את יקירי ויקירות הקריה לשנת 2022
"במקום שאליו אני הולך
היו רבים כבר לפני.
השאירו שביל, השאירו עץ,
השאירו אבן לרגלי,
ומה אני אשאיר אחרי,
האם אשאיר איזה דבר?"
"יקירי קרית טבעון" היא מסורת נפלאה שהחלה בשנת 1976, המבטאת את ההוקרה וההערכה של הקריה לתרומתם יוצאת הדופן של מקבלי ומקבלות התואר לטובת חיי הקהילה. "אין זה סוד שטבעון היא מהמובילות בישראל בקרב אחוז ההתנדבות של תושביה, אני גאה במציאות ייחודית זו ומתרגש לעודד אותה מידי שנה באמצעות הענקת פרס יקיר ויקירת הקריה" מספר עידו גרינבלום ראש המועצה.
שרה גרינצוויג ויהודה אסור, שני חברי המועצה מהועדה הבוחרת סיכמו את התהליך שארך מספר חודשים: "בראש ובראשונה אנו שולחים ברכות ליקירי ויקירות הקריה הנבחרים ובני משפחותיהם. לא פשוט לבחור מתוך מאות המתנדבים והמתנדבות התורמים לרווחת תושבי קרית טבעון את יקירי ויקירות הקריה. אנו מודים לשותפינו לוועדה: איתמר עוקב, ברוך כהנא ודני שגב על ההשקעה והשותפות בתהליך הבחירה. בשנת 2023 לא יבחרו יקירי קריה כי מדובר בשנת בחירות מקומיות. בשנת 2024 אפשר יהיה לבחור חמישה יקירים וניתן להמליץ גם על מי שהומלץ אך לא נבחר השנה אך חשוב מאד לכתוב המלצות מלאות ומפורטות. שנה טובה לכולנו".
איה הגר
נולדה בירושלים בשנת 1945, וב-1970 עברה להתגורר עם בעלה הראשון, עודד סגל, בקרית טבעון. מנישואים אלה יש לה שלוש בנות. כיום נשואה לשמעון הגר. לאיה תואר ראשון בפסיכולוגיה מהאוניברסיטה העברית, תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית מאוניברסיטת יוסטון-טקסס בארה״ב ותעודה של ביבליו-תרפיסטית מוסמכת מטעם בית הספר לחינוך של אוניברסיטת חיפה. במשך 32 שנים איה עבדה כפסיכותרפיסטית במרפאה לבריאות הנפש בביה״ח העמק בעפולה, מתוכן, במשך 15 שנים היא גם לימדה והדריכה מתמחים במחלקה לרפואת המשפחה.
התנדבויות:
"אוזן קשבת" – כשנתיים התנדבה איה במסגרת הפרויקט "אוזן קשבת" של המועצה המקומית קרית טבעון. "אוזן קשבת" היה קו סיוע טלפוני לתמיכה בכל מי שחש במצוקה, כולל בני נוער, בקרית טבעון.
"הוספיס קרית טבעון" – עם יציאתה לפנסיה בינואר 2009 איה הצטרפה לעמותת "הוספיס קרית טבעון" שבה גם כיהנה בהמשך 4.5 שנים כיו"ר האגודה. בהתנדבות זו, שבה היא ממשיכה עד היום, איה הספיקה ללוות ולתמוך בחולים רבים. לא מעט מהחולים היו סופניים והיא לוותה אותם עד מותם, תהליך הדורש מהמתנדב תעצומות נפש.
ידיד לחינוך- מאז 2009 איה מתנדבת כ-4-6 שעות בשבוע בפרוייקט ידיד לחינוך בבית ספר נרקיסים, שם היא מסייעת לקבוצות תלמידים בלימודי האנגלית שלהם. בתקופת הקורונה, איה לא ויתרה על הנתינה והשתלבה במיזמים נוספים של עמותת "ידיד לחינוך": עבודה בזום עם תלמידים, תוכנית start talking במסגרתה קיימה שיחות באנגלית עם תלמידות מטבעון לשיפור האנגלית הדבורה וגם תוכנית "ידיד טלפוני" – שבמסגרתה ניהלה שיחות טלפון בעברית עם נערות מהמגזר הערבי לשיפור העברית הדבורה.
זכרון השואה- איה סייעה בהתנדבות לשורדי שואה רבים באזורנו למלא "דפי עד" על נספים בשואה ולהוסיפם למאגר השמות של "יד ושם" , ליוותה בהתנדבות בת דור שני לשואה במסגרת "עמך", ואף סייעה בשבועות הספר במרכז ההנצחה ובירידי הספרים של עמותת הסורופטימיסטיות. לפני כשנה איה הצטרפה כחברה למועדון הסורופימיסטיות, והשנה איה כבר נרשמה להתנדבות במסגרת הפרויקט החדש של המועצה – "מעגלים בקהילה".
מקצת שבחה:
כפי שנוכחתם להתרשם, לאיה קילומטרז' התנדבותי יוצא דופן, והכל נעשה בצניעות, באנושיות, במסירות ובנפש חפצה. כל אלה מזכים את איה בתואר "יקירת קרית טבעון לשנת 2022".
מאיה לקהילה:
התנדבות היא מוטו בטבעון, ורבות בזכות ההתנדבות טבעון הינה קהילה ולא רק ישוב.
אני שמחה שאני נמנית על המתנדבים והתורמים לקהילה.
אילנה כהן
אילנה כהן, בת 79, קבעה את מגוריה בטבעון לאחר מלחמת ששת הימים, היא אלמנתו של חלל צה"ל יורי כהן ז"ל, ונמנית ממקימי מרכז ההנצחה. אילנה היא אחת המורות המיתולוגיות לחינוך גופני, מחנכת, מפקחת, ממלאת תפקידים חינוכיים מגוונים ומאתגרים במשרד החינוך ואף ניהלה את החטיבה העליונה בביה"ס התיכון בקרית טבעון.
התנדבויות:
מרכז הנצחה- בשנת 1974 הצטרפה אילנה לקבוצת הורים שכולים מבני הקריה שביוזמה קהילתית החלה לפעול להקמת מרכז ההנצחה. במשך שנים ארוכות התנדבה אילנה במאבק להקמת הבית על ידי גיוס מתנדבים, גיוס כספים בארץ ובחו"ל , העברת אירועי שבוע הספר כקודש לגיוס כספים למרכז ההנצחה וסיוע בארגון יצירתי של אירועי התרמה, בזארים וכל הניתן והנדרש למימוש החזון.
ואכן, אילנה זכתה להיות בין מניחי אבן הפינה למרכז ההנצחה, ליוותה את הקמתו, ראתה אותו פותח את שעריו והופך, ברוח חזון מייסדיו לבית התרבות של קרית טבעון , עליו נאמר: "במותם ציוו לנו את החיים". אילנה אף זכתה להיות המנהלת הראשונה של הבית בשנת 1978. משיצאה לגמלאות בתחום החינוך, חזרה אילנה להתנדב בספרייה היישובית במרכז ההנצחה, שם הפכה להיות חלק אינטגראלי מצוות מרכז ההנצחה בספרייה ובתחום החינוך וההדרכה עד היום, תוך שהיא נוהגת להיפגש עם התלמידים המבקרים במרכז ההנצחה ולשתפם במפעל הקהילתי החשוב הזה, וכל זאת תוך מחויבות עמוקה, מסירות, תבונה, מסירות ועמידה על עקרונות וערכי הבית – שהם גם ערכיה שלה.
מקצת שבחה:
אילנה כהן מהווה דוגמה ומופת לרוח ההתנדבות והערבות ההדדית בקהילה וראויה לתואר "יקירת קרית טבעון".
מאילנה לקהילה:
אני ומשפחתי התרגשנו לקבל את הבשורה על הבחירה בי להיות יקירת הקריה. מבקשת לאחל שנה טובה ומבורכת. שנשכיל להכיר ולקבל את האחר והשונה, שנהיה סבלניים, מלאי רצון לסייע ולהתנדב ובעיקר שישררו ביננו רוגע ושלווה.
מאיר בן בנימין
נולד בקרית-עמל, בשנת 1944, וגר בה עד היום. אב לשלושה ילדים וסב לנכדים. קרית טבעון הייתה כל הווייתו של מאיר והיא עודנה מושא אהבתו. מאיר עבד במועצה המקומית, למעלה מארבעים שנים ושימש כמסגר המיתולוגי שלה.
התנדבויות:
משטרה- מאיר שירת ארבעים שנים (1974 עד 2014) כשוטר מתנדב בנקודת המשטרה של קרית טבעון. הוא נטל חלק פעיל בשמירה על ביטחון התושבים, הסדר הציבורי והתנועה. ביצע סיורים ליליים, השתתף באירועים מיוחדים והכווין תנועה בצמתי הישוב, טרם הוכנסו בהם רמזורים או מעגלי תנועה. רבים מתושבי הקריה זוכרים את דמותו הדבקה במשימת חילוצם מן הפקקים, בבוקרי חורף סוערים, כמו בערבי קיץ לוהטים, וחבים לו על כך תודה.
לוחמי האש- משך 30 שנים (1971עד 2001) שימש כאחראי וכנהג של משאית הכיבוי הישנה, שחנתה בד"כ ליד ביה"כ "היכל משה". בנוסף התנדב גם לסייע לתגבור כוחות כיבוי האש בקריה, טרם הוקמה התחנה המסודרת.
חברא קדישא- מאז היותו נער ועד היום, מתנדב מאיר בארגון חברא קדישא של אלרואי, מסייע בכל מלאכות הקודש בבית העלמין, כמו: חפירת קברים וביצוע טהרה. כמו כן הוא שותף לשמירה על ניקיונו ואחזקתו של בית העלמין ובארגון טכסי זיכרון ממלכתיים.
קשישים- במשך שנתיים (1985, 1986), התנדב מאיר בהסעת קשישים מבתיהם אל מרכז היום לקשיש ובחזרה.
מקצת שבחו:
אין ספק כי התנדבותו רבת הפנים והשנים של מאיר בן בנימין, מעידה על רצון ויכולת נתינה יוצאי דופן. מאיר מהווה דוגמה ומופת לרוח ההתנדבות והערבות ההדדית בקהילה טבעון ועל כן ראוי לתואר "יקירת קרית טבעון".
ממאיר לקהילה:
ראשית ברצוני להודות לכם על שבחרתם בי לאחד מיקירי הקריה, זה מרגש מאוד ומחמם את הלב. אני מאחל לכל התושבים שנה טובה ומתוקה, בריאות והמשך עשייה פוריה לטובת הקריה והכלל.
אמנון שטרן
אמנון שטרן נולד ב- 1950 בקיבוץ יסעור ובהיותו בגיל 10 עבר להתגורר בקרית טבעון. למד והתחנך בבית הספר היסודי "קריית עמל" ובחטיבת הביניים שבקריה אך את לימודי התיכון עשה בבית הספר לקציני ים בעכו ומשם המשיך לחיל הים. שירת ביחידה מובחרת בחיל הים אשר במסגרתה נלחם בקרבות מלחמת "יום הכיפורים". אמנון המשיך לשרת ביחידת הצוללנים 25 שנה במילואים. בוגר לימודי מנהל עסקים באוניברסיטת חיפה הקים וייסד את אחת מחברות הבניה המובילות בישראל, "שטרן בניה" בה הוא משמש כמנכ"ל משנת 1982 ועד היום.
אמנון נשוי ליוכבד ולהם שלושה בנים, שלוש נכדות ושלושה נכדים. קבע את ביתו בקרית חרושת ב- 1980.
התנדבויות:
מועצה- אמנון היה חבר מועצה כמעט 20 שנה בהן מילא שלל תפקידים בשירות הציבור בהתנדבות:
סגן ומ"מ ראש המועצה, חבר הנהלת המועצה, יו"ר הועדה לתכנון ופיתוח, יו"ר ועדת משנה לתכנון ובניה, יו"ר ועדת כספים, יו"ר ועדת תמיכות, ייצוג מועצת קרית טבעון בוועדה ממשלתית לענין אנטנות סולאריות.
אמנון תורם קבוע לקהילה בטבעון. מספר הנייד שלו נמצא במחלקת הרווחה וכל פעם שצריך משהו כמקרר, תנור, שיפוץ וצביעת בתים לנזקקים, מתקשרים אליו והוא מיד נרתם. בכל חג תורם אמנון עשרות מנות לחג לעמותת מ"עומק הלב" ואף עוזר בחלוקה. כמו כן, הוא משתתף קבוע באחזקת ושיפוץ בניין מועדון יום לקשיש.
מכללת הגליל- אמנון מתנדב בהנהלת מכללת הגליל 15 שנה ואף מייצגה בישראל ובאסיה. ובנוסף הוא חבר באגודת הידידים של בי"ח בני ציון (רוטשילד), בחיפה.
מקצת שבחו:
בשל תרומתו הרבה במרוצת השנים, ההשקעה הרבה מזמנו, ניהול והשתתפות בלמעלה מ-1,000 ישיבות מועצה, האכפתיות והמעורבות הרבה שלו בחיי הקהילה, כשלנגד עיניו הרצון לעזור לפרט, אמנון שטרן מהווה דוגמא ומופת לרוח ההתנדבות וראוי לקבלת תואר "יקיר קריית טבעון לשנת 2022".
מאמנון לקהילה:
הישוב ותושבי קרית טבעון היו תמיד חלק נכבד מהוויתי, עד היום, למרות ששנים אני כבר לא בעסקי הציבור, אני נוסע להנאתי ברחובות הקריה השונים, לראות מה התפתח ומה קורה… זה פשוט אכפת לי.
אני רוצה בהזדמנות זו לאחל לכולם שנה טובה וחתימה טובה, ולקוות שנתקדם ונשתפר בכל התחומים. יש לעזור לאלה שקצרה ידם, וחייבים לתמוך בילדים שאין למשפחתם האמצעים הדרושים כיום,
צריך לדאוג ולטפל במרחב הציבורי שתמיד יהיה נעים ומשפיע וכמובן לשמור על תרבות ושיח תרבותי.
יהושע בר מסדה
נולד בכפר חסידים בשנת 1934 למשפחה חקלאית, מתגורר בטבעון משנת 1968 ועד 1974 ואז שוב מ-1983 ועד היום. בשנת 1952 התגייס לצה"ל והיה לראשוני המתנדבים לצנחנים ולחם בכל מלחמות ישראל. בשנת 1958 החל את דרכו בשרות קבע בחיל המודיעין ובמשך כ- 50 שנה מהן 32 בשרות קבע, שימש במגוון תפקידי מודיעין, בכלל זה 3 שנים בשליחות באיטליה. יהושע השתחרר בדרגת תא"ל עם תואר ראשון בהיסטוריה כללית מאוניברסיטת ת"א.
יהושע נשוי ואב לשלושה.
התנדבויות:
גן לאומי בית שערים- משנת 2000 עד 2020 שימש יהושע כמדריך מתנדב במסגרת פרוייקט "גן-קהילה", בשותפות מועצת קריית טבעון עם רשות הטבע והגנים, המעודד קשר בין תושבי הסביבה לגן הלאומי. מתנדבי המיזם לוקחים חלק בפעילויות ההדרכה באתר, בניהול ויצירת תכנים חדשים ואף משתתפים בחפירות ארכיאולוגיות שמתבצעות באתר.
שחרית שבת- משנת 2002 יהושע מרכז בעמותת שלהבת, את פרוייקט "שחרית שבת". במסגרת זאת יהושע מאתר אנשים בעלי סיפור אישי או משפחתי, המוכנים לספר את סיפורם בפני הקהילה. עד היום אירגן יהושע מעל מאה מפגשים בעלי ענין לנוכחים.
"בית אורי" – מקום לאנשים עם צרכים מיוחדים בעפולה בו משמש יהושע משנת 1992 חבר הנהלה בהתנדבות.
מקצת שבחו:
יהושע המגלם בתוכו את "ארץ ישראל היפה" אשר ההתנדבות מימי הצנחנים ועד היום היא למען הציבור, הוא מהווה דוגמא ומופת למעורבות חברתית וקהילתית ולאור פועלו רב השנים ראוי לתואר "יקיר קרית טבעון" לשנת 2022
מיהושוע לקהילה:
'העשייה ההתנדבותית תורמת לי כמתנדב לא פחות מלאנשים עבורם אני מתנדב, שמח על ההוקרה, מאחל שנה טובה לכל ידידי ומכרי.





כתיבת תגובה