הם נכנסו לתחום המסעדנות יישר אחרי סוף הקורונה, בחרו את אחד הלוקיישנים היפים באזור עמק יזרעאל, כמה מאות מטרים בודדים מהמשק שלהם בנהלל והם ללא ספק הכוכב העולה במסעדות הבשר בישראל ובצפון בפרט. תכירו את מסעדת תמרלין בשדות נהלל ואת העומדים מאחורי הצלחה. כדי להבין את הייחודיות של המסעדה שכבשה את לבבות כולנו ויותר נכון […]
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה אוכל
- לא רק בגלל הבשר
הם נכנסו לתחום המסעדנות יישר אחרי סוף הקורונה, בחרו את אחד הלוקיישנים היפים באזור עמק יזרעאל, כמה מאות מטרים בודדים מהמשק שלהם בנהלל והם ללא ספק הכוכב העולה במסעדות הבשר בישראל ובצפון בפרט. תכירו את מסעדת תמרלין בשדות נהלל ואת העומדים מאחורי הצלחה.
כדי להבין את הייחודיות של המסעדה שכבשה את לבבות כולנו ויותר נכון את בטננו בשנה וחצי האחרונות נרצה לא להתמקד בבשר הטרי והמשובח של תמרלין, כי עליו שמעו כבר גם מחוץ לגבולות עמק יזרעאל, אלא לאחד מהסיבות שבאמת מייחדות את המסעדה הזאת. והוא ללא ספק המיקום בו יושבת המסעדה אשר נמצאת בקצה של שדה חקלאי, כך שמהרגע שנכנסים לתחומי המתחם של תמרלין כל מה שרואים זה נוף, אבל נוף משגע שהוא בעיני רבים הדבר שהכי מייצג את עמק יזרעאל, אחד המקומות היפים בארץ. הנוף משתנה עם עונות השנה ועם גידולי השדה שמותאמים לעונות, השינוי הזה כל כך עוצמתי. אם נחזור לדבר על האוכל של תמרלין אז נראה שגם השף שנבחר להוביל את הקו הקולינרי במסעדה הוא השף מתן ברזני שגם הוא גדל פה בעמק וחזר אחרי סיבוב תל אביבי במסעדות הגדולות בישראל. מתן שם דגש על טריות, עונתיות ויחד עם זאת שומר על פשטות ועל מנות לא מתחכמות. האוכל הוא פשוט וטעים. וכן תמצאו שם אנשים שבאים כמעט על בסיס יום יומי בשביל ההמבורגר המיוחד שלהם או לקנות ממרח או רוטב מיוחד במעדנייה שלהם.
כאמור בתמרלין מתמחים בבשר ובגידולו ולכן הם במתחם המסעדה קיימת גם קצבייה מפוארת אשר מציעה ומזמינה את הלקוחות להתנסות בנתחים שהם לאו דווקא סינטה ואנטרקוט. "גם באטליז וגם במסעדה תמיד נמליץ לנסות נתחים טיפה פחות מוכרים אבל באופן חד משמעי לא פחות שווים וטעמים שלפעמים המחיר שלהם נמוך מהמחיר של "נתחי הפרמיום" המוכרים לכולנו. במיוחד בימים אלה במצב הנוכחי בישראל היינו רוצים להציע חוויה מותאמת שאינה פוגעת בחוויית הבשר ואפילו מעצימה אותה. לכן יש בתפריט שלנו מנה שנקראת "נתח משתנה" ובכל יום אנו מציעים מספר נתחים מוויטרינת האטליז. נתחים מיושנים ומובחרים כמו למשל שורט ריבס, פיקנייה, אירון סטייק, נתח קצבים, פלאנק סטייק, צ'אק סטייק. גם באטליז עצמו יש מבחר ענק של נתחים כאלו, תמיד כדאי להתייעץ עם אחמד (הקצב האלוף כמו שהוא נקרא בפי העובדים) שיוכל להתאים נתח לתכניות הבישול וגם לתקציב שלכם" מספרת לנו הלל תמיר מנהלת המסעדה.
כדי להבין את הסיפור המיוחד של מסעדת הבשרים תמרלין נלך כמה שנים אחורה. המשק המשפחתי של משפחת תמיר הוקם אי שם בשנת 1926 ומאז הוא עובר מדור לדור. הדור הראשון היו משה וזהבה שהקימו את המשק. בהתחלה המשק היה "משק מעורב", זאת אומרת שכלל כמה ענפי חקלאות- היה לול, רפת, דיר כבשים, עגלים וגם גידול שדה. למשה וזהבה היו 4 ילדים. מספרת לנו ניר תמיר בנהלל "סבא שלי, נחום תמיר, היה הבן הממשיך וקיבל לידיו את המשק. עד גיל מבוגר (מעל 70) עבד סבא שלי יום יום במשק ויחד עם אבא שלי, דודי, פיתח את המשק. אבא שלי הוא הבן הממשיך אבל עם השנים אחיו הצעיר, אודי הצטרף אליו וביחד הם מנהלים את המשק עד היום. הם החליטו לצמצם את ענפי הגידול והחלו לפני כמה עשורים טובים להתמחות בגידול של עגלות ועגלים. המשק שלנו הוא משק גדול ופעיל, אנו מגדלים מעל 2500 עגלים בשנה."
מספרת לנו ניר תמיר שהיא חלק בלתי נפרד מהרוח החדשה שנושבת לה בעמק יזרעאל בתחום המסעדנות, לפני 7 שנים היא חזרה לנהלל אחרי עשור בתל אביב ועבודה בתחום השיווק והיח"צ. "חזרתי למשק המשפחתי יחד עם אליעד, בן הזוג שלי וממש רגע לפני לידה. החזרה שלי לנהלל הביאה איתה מחשבות רבות על העתיד ועל איך אני אוכל להמשיך את המפעל חיים המשפחתי הזה. יחד עם אבא שלי ואודי התחלנו לפתח את הרעיון של הקמת מותג בשר מהמשק שלנו. מתוך ההבנה שנוכל להציע בשר איכותי ביותר ובאופן עקבי. תנאי המחייה, נושא הבריאות וההזנה של העגלות חשובים לנו מאוד. במשק יש לנו מרכז מזון בו אנו מכינים לבד את האוכל לבעלי החיים. יחד עם תזונאי המתמחה בתחום אנו בונים את "המנה" כך שיקבלו את האוכל האיכותי והטרי ביותר, ללא פסולת או שימוש במחזור של מזון. המנה שלנו מכילה את כל אבות המזון ואת החלק של האנרגיה ממלאים, המון וופלים ושוקולדים שאני מקבלים הישר ממפעלי ממתקים. עשינו עבודה מעמיקה בנושא ותכננו בהתחלה לפתוח חנות קטנה במשק ואז הצטלבו דרכינו אם דרכו של איתמר שרעבי ויחד החלטנו לפתוח את תמרלין- איטליז, מעדנייה ומסעדה בלב שדות עמק יזרעאל". אל משפחת תמיר חבר כאמור איתמר שרעבי אחד מהאנשים המוכרים בתחום המזון באזור ובעל ניסיון רב בתחום המסעדנות. כיום הם מנהלים יחד את מסעדת הבשרים תמרלין וחוגגים שנה וחצי של עשיה משותפת.
כשאנחנו שואלים את ניר האם לקחתם בחשבון את הכניסה לתחום המסעדנות במיוחד אחרי הקורונה היא מספרת שהתחילו בתהליך ההקמה ממש בשיא הקורונה "האמת שאני חושבת שזו הייתה קרקע פורייה להרבה אנשים לחלום ולהגשים. עצם העובדה שכולנו היינו סגורים בבתים, לא מתראים עם חברים/ משפחה, לא "צורכים" כמו שהיינו רגילים גרם לכולנו להתגעגע אבל גם לפתח סוג של כמיהה ליום שאחרי. אני לפחות, ממש יכולתי לדמיין איך אני מארחת כאן לקוחות ואיזו חוויה אני רוצה לתת להם. חוויה של חופש, של טבע, אוויר ומרחב לצד אוכל טוב עם המון דגש על תוצרת מקומית, מוזיקה טובה ובעיקר בגובה העיניים. רצינו לבנות כאן בית- בית עבור הצוות, עבור השותפים שלנו לדרך וכמובן שעבור הלקוחות. אין אושר גדול יותר עבורי מזה שלקוחות מגיעים פעם אחר פעם ונרקמים בנינו יחסי חברות או קרבה".
כמו בעבודה משפחתית במשק חקלאי חשוב שיהיה חלוקת תפקידים ברורה, גם כאן חילקו במשפחת תמיר את התפקידים במעצמה הקולינרית שלהם ואף קיבלו חיזוק, לפני 3 חודשים אחותה הקטנה של ניר, הלל חזרה גם היא לגור בנהלל אחרי שנים בתל אביב ומיד "נחטפה" לתמרלין. כיום מנהלים יחדיו את מתחם תמרלין ניר ואיתמר, כשהלל היא מנהלת את המסעדה והצוות, נעמה [הבת של אודי] מלצרית. דודי ואודי האבות למשפחת תמיר עושים את מה שהם עושים הכי טוב וזה לגדל את העגלות במשק וחוץ מזה הם נקראים לדגל בהזדמנות נוספות- למשל לחרוש את השדה שצמוד למסעדה ועוד.
לסיכום שאלנו את הלל וניר איפה הן רואות את תמרלין בעוד כחמש שנים, שתיהן הסתכלו אחת על השנייה וישר ענו "בעוד 5 שנים ביומולדת 6.5 אנחנו מאחלת לעצמנו שנמשיך לחגוג כאן על הדשא שלנו מול השדות, מול השקיעות הכי יפות שיש עם אוכל טוב, בשר משובח, אלכוהול ומוזיקה טובה בדיוק כמו עכשיו. הדרך שלנו- לארח, ללמוד, להשתפר ובעיקר להתפתח ולהמשיך ליצור ולפגוש כאן מלא אנשים מחייכים.
כתיבת תגובה