מי שיסתובב במרכז המסחרי שבפאתי זובידאת, לא יוכל להתעלם מריחות המאפים המפתים הבוקעים מקונדיטורית דובדבן.
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשותקרית טבעון
- קונדיטוריית דובדבן – הפינה המתוקה של העמק
כבר 19 שנה שבית העסק פועל באזור, ומציע לקהל המקומי מגוון רחב של מאפים – מעוגות ועוגיות מודרניות ועד לכנאפה וממתקים מסורתיים. לוטפי זיוד, בעל המקום, מסביר שהשילוב הוא סוד הקסם. "אנחנו קונדיטוריה שנחשבת מודרנית אבל יש לנו גם הרבה דברים של פעם, שאין במקומות אחרים," הוא מסביר, "יש לנו לקוחות מבוגרים רבים שמאוד אוהבים את זה".
במאפיה ניתן למצוא לא רק לקוחות מהכפר או מקרית טבעון השכנה, אלא גם מחיפה, מהקריות ולעיתים אפילו מתל אביב ובאר שבע. "יש לי שני לקוחות מבאר שבע שהבן שלהם עבר כאן באזור," מספר לוטפי, "הוא סיפר להם על המקום ובזכותו הם הגיעו אלינו".
מלבד השילוב בין האפיה המסורתית למודרנית, דבר נוסף המושך את הלקוחות הרבים הוא היחס האישי. לקוחות שדיברנו איתם מעידים שכל לקוח שנכנס לחנות זוכה ליחס אישי ומיוחד. כל תלונה או אדם מאוכזב יקבל מענה אנושי ומתחשב, ובמידה ולא נהנה ממה שרכש – יקבל מוצר אחר במקום, בלי שאלות.
המאפים והעוגות עצמם עשויים מחומרי גלם איכותיים, ועל אף שלא תמצאו מוצר שאינו טרי על מדפי המאפייה, יש שקיפות מלאה בנוגע לתאריך בו נאפו המוצרים השונים. "הייחוד של המוצרים שלהם הם שהם מאוד איכותיים, לא היינו חוזרים לשם אם הם לא היו כאלה" אומר לנו אוריאל ענבר, לקוח של המאפייה כבר 15 שנה, שמספר גם שכשמגיעים אליהם אורחים העוגיות של המאפיה תמיד זוכות למחמאות. "בתור לקוח וותיק אני נכנס גם למטבח, והכל שם סטרילי כמו בית מרקחת, תמיד נקי ומאוחסן כמו שצריך". למחמאות מוסיף גם יעקב רפאלי, לקוח וותיק נוסף, "הם משפחה מיוחדת במינה, תמיד יש להם חיוך ללקוחות. אפילו האנשים בעבודה של הבת שלי כבר התאהבו במאפים שלהם".
בשל המגוון הגדול של המוצרים, אין בדובדבן מאפה דגל מסוים, אך בהחלט יש כמה מוצרים שמצליחים במיוחד אצל הלקוחות. בין השאר ניתן למנות את עוגות הקראנצ'ים השונות, עוגיות החמאה, הכנאפה כמובן ועוגת הפרג המפורסמת שלהם, שהיא דוגמה נהדרת לצד המסורתי יותר של הקונדיטוריה. "כשהתחלתי לעבוד בקונדיטוריה לפני 35 שנה כבר עוגת הפרג הייתה מתכון אהוב ומוכר. גם היום אנחנו ממשיכים לעשות אותה בדיוק כמו שעשינו פעם, על בסיס חלב וחמאה", אומר לוטפי.
לעולם הקונדיטוריה נכנס לוטפי כמעט במקרה, כשהחל לעבוד במאפייה בגיל 14 ומאז התמקצע ולמד לאהוב את התחום. עוד כשהיה נער ידע שהוא רוצה להקים מקום משלו, וקונדיטורית דובדבן היא בשבילו הגשמת חלום.
לאחרונה פתחה הקונדיטוריה מתחם ישיבה מקורה, שבתקווה יהפוך את המקום לא רק למאפייה, אלא גם מקום בילוי של ממש. ומשם, כפי שאומר לוטפי, "השמיים הם הגבול".
תמר ליכטינגר
כתיבת תגובה