אם יש בילוי החביב במיוחד עלינו הישראלים, הוא להזמין את כל החברים והמשפחה לעל האש טעים וחגיגי, לא משנה באיזו תקופה בשנה מדובר. הבשר תמיד היה חלק משמחות וחגיגות עבורנו, כך שאין פלא שעם השנים אנו מוצאים דרכים לשדרג אף יותר את החוויה הקולינרית עם אמצעים שונים כגון מעשנה שמעניקה לבשרים טעמים וניחוחות הייחודיים רק […]
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה אוכל
- כיצד מעשנה תהפוך את כישורי הבישול שלכם לבלתי מנוצחים?
אם יש בילוי החביב במיוחד עלינו הישראלים, הוא להזמין את כל החברים והמשפחה לעל האש טעים וחגיגי, לא משנה באיזו תקופה בשנה מדובר. הבשר תמיד היה חלק משמחות וחגיגות עבורנו, כך שאין פלא שעם השנים אנו מוצאים דרכים לשדרג אף יותר את החוויה הקולינרית עם אמצעים שונים כגון מעשנה שמעניקה לבשרים טעמים וניחוחות הייחודיים רק לה, מנגלים שונים הפועלים על גז או חשמל, ועוד.
איך בעצם פועלת מעשנה
מעשנה עובדת על עקרון פעולה פשוט יחסית המבוסס על עשן חם שמבשל את המזון בתהליך איטי ולאורך זמן, עד שהוא נעשה עסיסי ורך ומקבל ארומות וטעמים שאינם מתקבלים בשום דרך אחרת. כך, מלבד הטעמים הדומיננטיים והמיוחדים, יש למעשנות הבשר יתרונות נוספים שייקחו את הארוחה שלכם כמה רמות קדימה:
- להכניס את המסעדה הביתה – התהליך שהבשרים עובדים במעשנה מעניקים להם טקסטורה מיוחדת שפשוט אי אפשר להתנגד בפניה. חובב בשרים שמעוניין להגיע לרמה קולינרית גבוהה בהכנת בשרים, ישאף תמיד להגיע לטבעת העישון שהיא סימן ההיכר של הבשרים המעושנים.
- שימור לאורך זמן – למען האמת, עישון בשר הוא תהליך שמוכר לאנושות עוד מימים עברו. האדם הקדמון היה תולה את בשר הציד שלו ומעביר אותו תהליך שימור וייבוש ולאחר מכן גם אחסון לתקופות הקרות. לא היו ארובות או חלונות בימים ההם, כך שמערות שלמות שהוקדשו לתהליך התמלאו בעשן סמיך שהוביל לגילוי הפוטנציאל העצום של תהליך עישון הבשרים. זהו פטנט נפלא ששינה לחלוטין את עולמם של בני האדם בימי קדם, ושמשפיע עד היום על עולם הקולינריה המודרני.
- ארומות – כולנו מכירים את הסיטואציה; אנחנו יושבים בסלון לעת ערב ונהנים מארוחה קלה הבנויה כנראה מטוסט, סלט וביצים, כשלפתע חודר פנימה ריח מעורר תאבון שמגיע מהחצר של השכנים שהחליטו שזה זמן מעולה לעשות על האש עם כל החבר'ה. זה אולי יפתיע אתכם, אבל בעזרת מעשנה מתקדמת יש לכם אפשרות ליצור ניחוחות אפילו מעוררים יותר. טבחים ביתיים חובבים לעתים גם לוקחים את האהבה לבשר צעד אחד קדימה ומאמצים לביתם לא רק מעשנות בשר, אלא גם גרילים מדגמים שונים המאפשרים להעביר את הבשרים תהליכים ייחודיים.
סעודות כיד המלך אצלכם בבית
כעת כשאתם מכירים את כל היתרונות של מעשנה הגיע הזמן להכניס את המסעדה אליכם הביתה, וללמוד עוד על הקולינריה הבשרית. מובן שלא לכולם יש זמן לתהליך הארוך של העישון, ומסיבה זו כדאי שיהיה לכם גם גריל בשלוף. תוכלו לחפש אחר גריל גז במבצע שיאפשר בישול בזמן קצר ובקלות, או להיצמד לקלאסיקה האהובה על הישראלים, הלא היא גריל פחמים. האפשרויות הן אין סופיות כך שלא משנה מהן ההעדפות שלכם, תהיו בטוחים שבסופו של דבר תמצאו את הדגם המתאים ביותר.
כתיבת תגובה