קבוצת הנוער גיל 18 שלטבעון בהדרכת מושיקו הרשקוביץ,זכתה לפני כמחצית השנה בגביע המדינה, והתייצבה למשחקי גמר הפלייאוף כשהיא חדורת מוטיבאציה לנצח, לזכות באליפות המדינה ולהשלים את הזכיה השניה ברציפות ב"דאבל".
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשותקרית טבעון
- כדורמים טבעון: נוער גיל 18 – זוכה באליפות המדינה ומשלים זכייה שניה ברציפות ב"דאבל"

במשחק הראשון היא ניצחה את יריבתה, הפועל בית יצחק בתוצאה 8:7, נצחון דחוק, שהשאיר את הכל פתוח, ומכאן המוטיבאציה והמתח של לפני המשחק – להוכיח שטבעון היא הטובה יותר, בזכות, ולא על חודו של שער, מה עוד שטבעון הובילה את הליגה במשך כל העונה, ללא עוררין.
מצד שני היריבה מוכרת כיריבה עיקשת הנהנית מעידוד מאסיבי של קהל מעודדים רעשני.
המשחק המכריע התקיים בבריכה הלאומית במכון וינגייט, ושפטו אותו ש/ופט בינלאומי רוסי, מהטובים באירופה, והבינ"ל הישראלי מתן שוורץ.
ואמנם המשחק מתחיל כמשחק צמוד, התקפות מצד לצד, קהל מתוח ומעודד בקולניות, בעיקר מעודדי היריבה, בזמן שההורים מטבעון יושבים ומחכים לראות את הבנים מבטאים את יתרונם.
לאחר כ – 3 דקות מצליח עמית ועקנין להבקיע בזריקה מרחוק ולקבוע יתרון ראשון 1:0
שתי דקות לאחר מכן חוטף נועם אורן כדור, יוצא למתפרצת ומבקיע שער בזריקה מהצד, 2:0 לטבעון.
היתרון לא מחזיק מעמד , ובספיגה של שני שערים מהירים יחסית, נקבעת תוצאה של שיויון 2:2 , בסיום הרבע.
רבע שני כולו מסכת של משחק עצבני, הרבה עבירות, החטאות בשני הצדדים, שחר תירוש, שוער טבעון מוכיח יכולת מרשימה בשער, ומגיע לשיאו בעצירת זריקת עונשין – "פנדל"- מה שמשנה את המומנטום ומעביר מיד את היוזמה לטבעון שזוכה ל"פנדל" בצד השני, אותו מבקיע עופר פלד שקובע יתרון 3:2 לטבעון., וזו תוצאת המחצית.
התחושה במחצית אינה טובה, ההרגשה היא שהיתרון באיכות לא בא לידי ביטוי, התוצאה שברירית כי היתרון מינימאלי.
מושיקו, מאמן טבעון אוסף את שחקניו ומנהל שיחת מוטיבאציה במאמץ לדרבן אותם לשפר את משחקם ולהוכיח את יכולתם.
ואמנם בתחילת הרבע השלישי מבקיע יואב רנדלר שער בזריקה מאחור וקובע 4:2 ועמית ועקנין מוסיף שער בניצול של מצב של אחד יותר.
שער מצמק של בית יצחק, 5:3 מביא את נועם אורן ( מתפרצת ) ויואב רנדלר ( אחד יותר ) שוב להוכיח את יכולתם, לנצל את היתרון הברור של קבוצת טבעון ולקבוע בסיום הרבע השלישי 7:3
הרבע הרביעי כבר היה חסר ענין, שער מצמק 7:4 לא הטריד, ומיד אחריו עמית ועקנין הוסיף שער ושי פרידמן הצעיר יצא למתפרצת ובכשרון אופייני מימש אותה לכדי שער יתרון נוסף, 9:4
מהיתרון הזה כבר לא ניתן היה לשנות מאומה, וזו היתה תוצאת הסיום, שהשאירה טעם של יתרון ברור. טבעון אלופת המדינה !!!
הבקיעו לטבעון: עמית ועקנין – 3 שערים, יואב רנדלר ונועם אורן – 2 כ"א, עופר פרידמן ושי פרידמן – שער אחד כ"א.
כתיבת תגובה