עוגן חדש הוקם לגברים אשר חשים בדידות ועוני רגשי, גם נוכח הצלחה עיסקית – משפחתית – זוגית בחייהם. מה קורה שם באמת? כל הפרטים בכתבה ק.מ.ה שבמכללת אורנים הקימה לראשונה מעגל גברים שהתמות המדוברות בה הן על גבריות בריאה, אבהות, זוגיות, פרנסה, קשר עם עצמי ועם אחר משמעותי ומאז, המעגלים החלו לצוץ כפטריות לאחר הגשם […]
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשותיקנעם
- הטרנד החדש: מעגלי גברים
עוגן חדש הוקם לגברים אשר חשים בדידות ועוני רגשי, גם נוכח הצלחה עיסקית – משפחתית – זוגית בחייהם. מה קורה שם באמת? כל הפרטים בכתבה
ק.מ.ה שבמכללת אורנים הקימה לראשונה מעגל גברים שהתמות המדוברות בה הן על גבריות בריאה, אבהות, זוגיות, פרנסה, קשר עם עצמי ועם אחר משמעותי ומאז, המעגלים החלו לצוץ כפטריות לאחר הגשם ברחבי הארץ. בנוסף, התוכנית באורנים מכשירה מנחי מעגלים והיא מורכבת מסדנאות ייחודיות בנושא גבריות יחד עם הכרות והתנסות בהנחייית קבוצות. שאלנו את מ.ח (השם המלא שמור במערכת) על מה מסמל עבורו מעגל הגברים, נוכחנו לגלות שזה הרבה מעבר למה שחשבנו "הגעתי למעגל לפני 3 וחצי שנים בעיצומו של משבר משפחתי שטלטל את עולמי. אשתי ואני החלטנו להיפרד לאחר כ-30 שנה יחד ואני חשתי שהאדמה נפערת מתחת לרגליי. נדמה היה ששום דבר שהכרתי לא ישוב להיות דומה ואני מאבד הכל. את כל מה שנתן לי ביטחון ויציבות בעולם הזה. הרגשתי מאוד לבד. המעגל שלנו הוא קבוצה של גברים רגילים לגמרי. אנחנו שונים בגיל, בעיסוק, במצב המשפחתי, בנטייה המינית. אבל אנחנו גם מאוד דומים. יש לנו צורך בקשר חברי קרוב, כולנו מתמודדים עם דילמות עם ההורים, עם הילדים, עם בני או בנות הזוג. לכולנו יש אנשים בחיינו שמרגיזים אותנו, מרגשים אותנו, מכאיבים ופוגעים, אוהבים. במשך כל חיי נמנעתי מחברות קרובה עם גברים. הסתפקנו בשיחות על "בכמה קנית" או "מה נפח המנוע" או "איך ניצחנו בשבת". זה היה חמים ונוח ואפילו אוהב לפעמים, אבל לא הרגשתי שאפשר לעבור את המחסום הזה ולדבר באופן פתוח על מה שבאמת עובר עלינו, מה מחזיר אותנו לילדות, מה מרגש עד דמעות, איפה אנחנו תקועים, על מה אנחנו מתאבלים שכבר לא ישוב. במשך השנים התחלפו חלק מהחברים במעגל, חלקם באו לתקופה קצרה ובקושי הותירו רושם, ועם חלקם אני עובר דרך משותפת כבר כמה שנים. לפעמים אנחנו צוחקים, לפעמים מרגיזים זה את זה או מתכתשים על איזה עניין, אבל תמיד מרחפת מעלינו איזו רוח של כוונה טובה. כל אחד מאיתנו עובר את המסע שלו, אבל פעם בשבוע אנחנו משתפים זה את זה ברגעים ממנו. ולפעמים השיתוף הזה נוגע באדם אחר, שמספר על עצמו ופתאום נפתחת זווית הראיה. לפעמים אני יכול לא לדבר בכלל ורק לשמוע את האחרים וללמוד כל כך הרבה על עצמי. יוצא שאנחנו נפגשים זה עם זה מחוץ למעגל, אבל הקשרים שלנו קורים בעיקר בשעתיים המשותפות בימי ראשון בערב. הם לא בהכרח החברים הכי קרובים שלי אבל כולם נכנסו לי ללב והם יקרים לי מאוד. בתקופה המשותפת שלנו עברתי את הפרידה והגירושין, יש לי היום זוגיות חדשה מקסימה ומרגשת וחברי המעגל מלווים אותי בכל הכאבים והאכזבות, בסיפורים המצחיקים, בהתרגשות הגדולה, במבוכות. אני לא צריך להרשים אותם או להתבייש או להיות מישהו אחר. פשוט להיות רגיל. כמה שזה מרגיע ומשחרר".
בשנים האחרונות הפכו מעגלי גברים לתופעה רחבה בחברה הישראלית. מעגלי הגברים נותנים מענה רב ערך לצורכיהם של גברים בזמן הזה: צורך במפגש חברי שאינו מתבסס על כוחניות או תחרות, צורך בשיתוף גברי מהלב במרחב בטוח המזמין נושאים אינטימיים כגון הורות, זוגיות, קריירה ועוד. התוכנית באורנים משלבת הקניה של ידע ומיומנויות מתחום הנחיית הקבוצות הקלאסית עם מפגש אותנטי עם גבריות בת זמננו, כל זאת תוך שנה אקדמית אחת. היא מקנה לבוגריה הזדמנות לחקירה ולמפגש אישי ועמוק עם גבריות בת זמננו באמצעות התנסות סדנאית, מכשירה את בוגריה להקים ולהנחות מעגלי גברים בקהילה ובמקום העבודה ומעניקה כלי נוסף לארגז הכלים של עבודה עם קבוצות גברים באשר הם, מלמדים בה מיטב המרצים והמורים בתחום, רובם ככולם בעלי ניסיון רב ומגוון בעבודה קבוצתית עם גברים, היא מאפשרת היכרות עם תחום עיסוק ומקור פרנסה חדש ומתפתח העוסק בעבודה עם גברים באופנים שונים ובקהילות מגוונות והיא שואפת להקים קהילה של מנחי גברים שתהווה רשת תמיכה לבוגרי התוכנית בעבודתם.
ביקשנו להבין קצת יותר על החוויה ומצאנו את ש.ד (השם המלא שמור במערכת) שמספר את סיפורו: "אני בן 56 .נשוי, שני ילדים (18,21) , עובד מהבית. משתתף במעגל גברים מזה 5 חודשים. נקודת הזמן שבה הצטרפתי למעגל הייתה נקודת שפל עמוקה בחיי. התמודדות עם זוגיות תקועה, ללא חברים , אתגרי פרנסה, עודף משקל ברמות הגבוהות, דימוי עצמי נמוך, חוסר שמחת חיים, ועוד ועוד… כל הדברים "הטובים" האלה מודחקים ולא מוצאים ביטוי.
שמעתי על קיומם של מעגלי גברים. נפגשתי עם נמרוד , מנחה המעגל. מצאתי את עצמי יום אחד יושב בחברותא עם מנחה ועוד 6 או 7 גברים ,לכאורה רגילים אבל מיוחדים, במפגש שבועי של שעתיים. כל אחד משתף בפתיחות מעולמו האישי והאינטימי חוויות חיים. הרגשתי שהגעתי למקום הנכון. מקום שבו מדברים על קשיים, על כישלונות ,על תסכול, על בושה, על פחדים , על כאב, על עצב, וגם על שימחה על הצלחה על עוצמה על גאוה. מדברים על הכול. נשביתי בקסם . אפשרתי לעצמי לפתוח את דלת הכספת שבתוכי ולהתחיל לשחרר . התמוגגתי על תחושת ההקלה שבאה עם השחרור. . חודש אחרי שהצטרפתי למעגל הצטרפתי לקבוצת הרזיה (רק של גברים). בתהליך די מהיר ולא מסובך התחלתי לרדת במשקלי. היה לי ברור שהתהליך שלי במעגל משפיע בהורדת הק"ג העודפים שהם הביטוי הפיסי לתסכולים ולרגשות שכלואים בגופי. אני מכור למפגשים של המעגל . אני מחכה מידי שבוע בציפייה למפגש הקרוב. התחלתי לדבר את עצמי ובהמשך להרגיש את עצמי. התרגשתי גם מהשיתופים של שאר החברים בקבוצה. לכל מפגש היה ערך מוסף עבורי. ככל שהתרבו המפגשים , מצאתי בתוכי יותר אומץ לגעת בנקודות כואבות יותר. וכאבתי. אבל יש גם הקלה. רגשות שמודחקים בתוכי יוצאים החוצה. שמעתי את עצמי מדבר עליהם בקול רם. נתתי לעצמי לגיטימציה לכאוב.
התמיכה, הפירגון , האהבה שאני מקבל מהחברים שלי במעגל מדהימים ומעצימים ברמות שאני לא יכול להסביר. אנשים אלו שהיו זרים לי לחלוטין עד לא מזמן , הפכו להיות המקום הבטוח שלי.
המחסום האמוציונאלי שלי שנפרץ בזכות המעגל גורם לי לשתף גם את המשפחה שלי ועוד אנשים בחוויות שאני עובר. אני מופתע לגלות בשיחות האלה כמה אנשים כמהים לדבר על האמת שמאחורי המסכות.
חווית המעגל היא משמעותית מאד עבורי . כשהתחלתי לא הייתי בטוח לאן זה יוביל. אני נפעם מהדרך ומהחברים החדשים שאני מכיר במהלך המסע הזה (מרגיש קצת כמו דורותי במסע לארץ עוץ).
אני עושה ומנסה לעשות שינוי עם כל ההנאות האתגרים וההתמודדויות שכרוכות בכך.
מרגיש שזכיתי".
כתיבת תגובה