השתלת שיניים מונחית מחשב היא פתרון מוביל ופורץ דרך ברפואת השיניים ועיקרה, דיוק רב יותר בתהליך ההשתלה וביצוע השתלים תוך תכנון ממוחשב וקפדני לבחירה מיטבית של מיקום השתלים. בדרך זו אנו מתכננים מראש את ההשתלה, באמצעות טכנולוגיית תלת-ממד ועובדים לפי תכנית הדמיה דיגיטלית מפורטת ומדויקת ביותר, עובדה המאפשרת לבצע את ההשתלה הדנטלית באופן אופטימלי, בזמן […]
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה בריאות
- השתלת שיניים ממוחשבת
השתלת שיניים מונחית מחשב היא פתרון מוביל ופורץ דרך ברפואת השיניים ועיקרה, דיוק רב יותר בתהליך ההשתלה וביצוע השתלים תוך תכנון ממוחשב וקפדני לבחירה מיטבית של מיקום השתלים.
בדרך זו אנו מתכננים מראש את ההשתלה, באמצעות טכנולוגיית תלת-ממד ועובדים לפי תכנית הדמיה דיגיטלית מפורטת ומדויקת ביותר, עובדה המאפשרת לבצע את ההשתלה הדנטלית באופן אופטימלי, בזמן קצר ותוך הקפדה על התוצאה האסתטית הטובה ביותר.
בהשתלה דנטלית רגילה, הרופא ממקם את השתל באזור בו יש עצם בלסת ללא התייחסות לשיקום הסופי או לשיקול האסתטי. בנוסף, ההשתלה מבוצעת ״ביד חופשית״ של הרופא, ללא תכנון מוקדם או התייחסות לאיכות העצם או לסוג העצם. כך שבמקרים רבים אין דיוק בהחדרת השתלים וניצול עצם בצורה מקסימלית.
כחלק מהמגמה לשאוף לרפואת שיניים לא פולשנית, פותחה הטכנולוגיה של השתלה דנטלית מונחית מחשב, המאפשרת לבצע השתלות דנטליות בצורה מדויקת יותר ועקבית, ולהביא את המטופל לשביעות רצון מקסימלית ללא פשרות הן בפן האסתטי והן בפן הפונקציונאלי.
כל היתרונות
לביצוע השתלה מונחית מחשב ישנם מספר יתרונות:
דיוק – כאמור, שימוש בשיטה זו מאפשר לרופא לדייק מאוד בביצוע, וחוסך מהמטופל אי נוחות רבה.
בטיחות – הפעולה מעניקה למטפל ולמטופל הרבה יותר ביטחון לאורך כל הדרך, מה שמאפשר למטופל חוויה עם הרבה פחות חששות.
פחות כאבים – מכיוון שהתוכנה מאפשרת לרופא לדעת בדיוק מהו המיקום הנכון של השתל, הרי שאין צורך בחשיפה גדולה מדיי של כל האזור בו אמורה להתבצע השתלה. כך גם יש צורך בפחות חתכים ובפחות תפרים.
זמן החלמה מהיר יותר – מכיוון שאין צורך בהרבה חתכים ותפרים, גם זמן ההחלמה הוא הרבה יותר מהיר ביחס לטיפולים המתבצעים ללא הנחייה ממוחשבת
השתלת שיניים ממוחשבת: למי זה מתאים?
בראש ובראשונה, השתלת שיניים ממוחשבת מתאימה לאדם שזקוק להשתלת שיניים, כלומר אנשים שאיבדו חלק משיניהם כתוצאה ממחלת חניכיים שלא טופלה כראוי, עששת (חורים בשיניים), נפילה, תאונה וכן הלאה.
בפרט, השתלת שיניים ממוחשבת מתאימה עבור אלה שאין להם די נפח עצם להשתלה קונבנציונלית.
במצבים כאלה בדרך כלל נהוג לבצע השתלת עצם, כלומר להוסיף עוד עצם במקומות בהם היא חסרה (או באמצעות לקיחת עצם ממקום אחר בגוף או בשימוש בתחליפים שונים); אך השתלת שיניים ממוחשבת מאפשרת, במקרים מסוימים, להימנע מהצורך בהשתלת עצם.
השתלות שיניים ממוחשבות מתאימה גם למטופלים שזקוקים לביצוע מספר רב של שתלים בו זמנית.
השתלת שיניים ממוחשבת: איך זה עובד?
1. בשלב הראשון מבוצעת סריקת סי.טי. של פה המטופל/ת, במטרה ליצור הדמיה דנטלית של עצמות הלסת הקיימות. בעזרת הסריקה, ניתן ליצור מעין תבנית דיגיטלית מדויקת של הלסת של המטופל/ת.
2. בשלב הבא מבוצע תכנון ממוחשב של מיקום וזווית השתל\השתלים העתידיים, בהתחשב בשיניים סמוכות, ממדי העצם, מבנים אנטומיים השוכנים בקרבה (כגון עצבים, כלי דם, חללי הסינוסים וכו’) וכן השיקום העתידי המתוכנן.
אצלנו, בסוהיר מרפאת שיניים לפה והלסתות , משתמשים בשיטה זו, ובכל הטכניקות מהמתקדמות ביותר בשוק , יחד עם מומחה לכיכרורגית פה , פנים ולסתות ד"ר ליאון ארדקיאן ושאר צוות הרופאים.
כתיבת תגובה