החורף מביא איתו בשורה לכל המעוניינים להכניס תזונה בריאה לחייהם ובעיקר לאלה השואפים לרזות.
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשותרמת ישי
- הרזיה ? דווקא בחורף ! מאת ד"ר חיו יסמין (Ph.D) מנהלת לרדת בקלות


ד"ר יסמין חיו
למרות הדיעה הרווחת , שהרזיה קלה יותר בקיץ, אני טוענת שההיפך הוא הנכון.
אז נכון, בחורף לובשים בגדים פחות צמודים וחשופים, ועל כן "קל" יותר להתחבא תחת מלבושים רחבים המסתירים את השומנים.
אבל מצד שני בחורף יתרונות רבים להרזיה. בניהם :
– ראשית , אוכלים פחות בחוץ, בבתי קפה ובמסעדות.
– פירות החורף הם במגוון מצומצם ובעלי ערך סוכרי בנוני נמוך לעומת פירות הקיץ.
– בחורף אוכלים פחות גלידות וממתקים על פי רוב.
– בחורף יש נטיה לאכול יותר אוכל מבושל מאשר אוכל קר וידוע שאוכל חם מגביר את תחושת השובע.
המאכל המזוהה ביותר עם החורף הוא המרק. למרקים יתרונות משמעותיים:
הם בעלי נפח
הם דלי קלוריות
הם מעניקים תחושת שובע
הם נתפסים כמזון 'מנחם' – העובדה שהם מחממים את הגוף עוזרת לאדם לחוש נינוח ורגוע יותר.
כמובן , שהכל תלוי באיכות המרק והכמות שאוכלים ממנו.
על כן ריכזתי עבורכם מס' טיפים להכנת המרק המוצלח ביותר שיעזור לכם לא רק לחוש שובע ונוחות, אלא יסייע לכם לרזות בצורה בריאה ולקבל את הערכים התזונתיים הגבוהים ביותר.
1. אבקות מרק: רובן המכריע בעלות ערך קלורי גבוה מאוד ומכילות חומרים משמרים, צבעי מאכל, מלח בכמויות מסחריות ומונוסודיום גלוטומט. כל אלה, עשויים להפריע לתפקוד התקין של הגוף, ואף עלולים להוביל למגוון בעיות בריאות שונות. היום ידוע הקשר בין מונוסודיום גלוטומט להפרעות קשב ולאלרגיות שונות . המלצה שלי: וותרו על אבקות המרק, או לחלופין קנו רק אבקות דלות נתרן, בעלות צבעי מאכל טבעיים בלבד , ללא חומרים משמרים וללא מונוסודיום גלוטומט.
2. מרק מוקרם: על פי רוב מרק מוקרם יכיל שמנת , קרם פרש, קמח וכיוב'. המלצה שלי: אפשר להקרים מרק על ידי פעולת טחינה של הירקות בטוחן ידני . זה מסמיך את המרק ולא מעלה את ערכו הקלורי. אפשר גם להוסיף מעט יוגורט כדי לתת לו טעם שמנתי .
3. מרקי קטניות: קטניות כמו חומוס, עדשים, פול וכו', הם מרקי בריאות בעלי ערך תזונתי גבוה וטעם עשיר. המלצה שלי: להשרות את הקטניות במים מעורבבים בכף סודה לשתיה, למשך לילה, טרם הבישול. זה ירכך ויכין אותן לבישול טוב יותר וכן יוציא מהם חומרים לא רצויים.
4. מרקי ירקות: זו ההזדמנות להכניס לתפריט ירקות שאנחנו לא אוכלים ביום יום, בעיקר עבור ילדים. למשל: קישואים, דלעת, בטטה, סלרי , גזר, כרוב וכו'. כשהמרק מורכב מסוגי ירקות שונים, והוא נטחן היטב, הילדים יאכלו בשמחה מבלי לדעת שהוא מכיל את הירק שהם לא אוכלים בד"כ.
5. מלח: הכמות חשובה. מרקים מכילים כמויות מלח בד"כ, דבר הפוגע בבריאותנו.
המלצה שלי: הקפידו על הכמות, או המליחו באמצעות סלרי ופטרוזיליה את המרק. איך? קושרים לצרור את הסלרי או הפטרוזיליה או את שניהם, מכניסים לסיר למשך מס' דקות בזמן הרתיחה, ומוציאים.
6. מי המרק: בהלך הבישול ישנם ויטמינים רבים שעוברים מהירק למים שבסיר. המלצה שלי: עשו לכם מנהג ושתו את המים בהם בושלו.
כמו בכל דבר בחיים, גם פה, הכמות היא שם המשחק. מרקים אמנם אינם בעלי נפח גדול, אבל שתיית כמויות גדולות של מרקים עשויה להרחיב את הקיבה. לכן זיכרו : הכל אפשרי, אך במידה הנכונה.
בתיאבון
כתיבת תגובה