תמיד נשאלת השאלה למה אנשים עם סכרת מכל סוגיה נוטים לפתח יותר מחלות חניכיים ויותר עששת והרס של הפה אשר מצריך טיפול אינטנסיבי וגדול. אך מצד שני, ישנה טענה שסכרת פוגעת בשתלים עצמם וכך חולים אלה נכלאים במלכודת של כן או לא לבצע טיפולים בפה. כבר בשנות ה-2000 המוקדמות פרסמנו מאמרים על אחוזי הצלחה של […]
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה בריאות
- האם יש קשר בן סכרת לבין מחלות בחלל הפה?
תמיד נשאלת השאלה למה אנשים עם סכרת מכל סוגיה נוטים לפתח יותר מחלות חניכיים ויותר עששת והרס של הפה אשר מצריך טיפול אינטנסיבי וגדול. אך מצד שני, ישנה טענה שסכרת פוגעת בשתלים עצמם וכך חולים אלה נכלאים במלכודת של כן או לא לבצע טיפולים בפה. כבר בשנות ה-2000 המוקדמות פרסמנו מאמרים על אחוזי הצלחה של שתלים בחולים סכרתים מאוזנים. אך עם הזמן הופיעו מחקרים אחרים אשר חיזקו את ההשערה הראשונה ואפילו דיווחו על ביצוע שתלים מוצלחים למתרפאים הסובלים מסכרת.
במחקר חדש משנת 2023 של אוניברסיטת ראטגרס, נבדקו עכברים הסובלים מסוג 1 וסוג 2 של סכרת ונמצא כי חומר השן הנקרא "אינאמל" התרכך בצורה משמעותית אצל העכברים הלא סכרתים לעומת הסכרתים. המחקר הזה מקדם מאמץ רב שנתי של החוקרים באוניברסיטה זו, אשר ניסו להבין כיצד הסכרת מפריעה ומשפיעה על בריאות השיניים שלנו, וניסו לפתח טיפולים אשר יועילו לחולי סכרת לקבל טיפולים כירורגים כמו שתלים וטיפולי שיניים רגילים תוך הקטנת אחוזי הסיבוכים.
חוקרים אלה הראו כי השינויים קולעים גם בחומר השן אך גם בעצם. אך במידה ומדובר על חולים סכרתים מאוזנים ואפילו מאוזנים בערכים גבוהים, אפשר לבצע שתלים תוך הקפדה על שמירה על היגיינה אוראלית טובה ובקיעות בתופעות הלוואי של הסכרת ושליטה על הפעולות הכירורגיות המבוצעות בחלל הפה.
השתלות שיניים לחולי אוסטיאופורוזיס
בעבר חולי אוסטאופורוזיס (מי שסובל מדלילות העצם) היו "מסורבים" לטיפול השתלת שיניים. מטופלים עם אוסטאופורוזיס עלולים לסבול ממחסור קיצוני בעצם הלסת, מה שעלול להתבטא במחלות חניכיים ובירידה בהצלחת טיפולים של בניית עצם ושתלים דנטליים. רופא שיניים חייב לזהות מטופלים שסובלים מאוסטיאופורוזיס, ואת רשימת התרופות שהם נוטלים, וזאת על מנת להתאים עבורם את הטיפול המתאים ביותר. היום, ניתן לבצע השתלות שיניים לחולי אוסטאופורוזיס בתנאים מסוימים אודות לטכניקת ה -ALL ON 6. הצלחת הטיפול תלויה בניסיון הרופא המטפל )כירורג פה ולסתות מומחה עם מספר רישיון מומחה ממשרד הבריאות), מקצועיות המטפל והבנת המחלה , טכנולוגיה ממוחשבת, סוגי שתלים מיוחדים כמו שמשתמשים בסוהיר המומחים.
מה הקשר בין השיניים ללב?
מחלות לב הפכו נפוצות בעולם המערבי עם תחלואות נרכשות ומולדות, המעלות את הסיכון לסיבוכים בטיפולים כירורגים. פרט ללחץ ומתח שעשויים לגרום להפרעות בקצב הלב, פרוצדורות המערבות התערבות בכלי דם וטראומה מקומית, עשויים להוביל להחמרה בבעיה לבבית קיימת. כאשר מדובר בהשתלת שיניים, ישנה התערבות כירורגית בעצבים, החניכיים, עצמות הלסת וכלי הדם בסביבת השתל.
יש לזכור שסיכונים הם דבר קיים בכל הליך כירורגי. אולם, חולי לב נמצאים בסיכון מוגבר לפיתוח זיהומים או דלקות שיחריפו את בעיית הלב הקיימת. כמו כן, חולים רבים נוטלים תרופות מדללות דם, שמעלות את הסיכון לדימום ממושך בעת הליכים אלו. לכן, ההמלצה הכללית לחולי לב היא להימנע ככל הניתן מהליכים פולשניים.
פתרונות השתלת השיניים בחולי לב
הסיכונים הטמונים בפרוצדורות פולשניות בחולי לב הם רבים. אבל החדשות הטובות הן, שאין איסור גורף להימנע מהן. מאחר והשתלות שיניים הפכו לפרוצדורה מומלצת שבה סיכויי קליטה גבוהים וישנו שיפור מידי באיכות החיים, ישנם פתרונות גם לחולי לב. הדבר העיקרי בטיפול הינו הערכת הסכנות בפעולה ואיזון תרופתי נכון.
בסוהיר המומחים אנו מטפלים בכל החולים עם מחלות רקע אודות לניסיון ולמומחיות של ד"ר ארדקיאן, מומחה לכירורגיה פה ולסתות בעל ניסיון רב.
כתיבת תגובה