חבר מועצת העיר ירון חן במליאת המועצה:
"לא נהסס לעתור לבג'צ"
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשותיקנעם
- האם המאבק על עמק השלום בדרך לבג"צ ?
מחוץ לבניין העירייה נערכה הפגנה בה קראו תושבים מתנגדי הבנייה
לעיריית יקנעם לחזור בה מהסכמה לחילופי שטחים;
חבר מועצת העיר ירון חן: "שני מנהיגי האזור ראש עיריית יקנעם סימון אלפסי וראש המועצה האזורית מגידו איציק חולבסקי צריכים להתכנס ולשבת יחד למצוא פתרון"
חברת הכנסת מיקי חיימוביץ שהגיעה לתמוך במפגינים: "כל תושבי האיזור נחרדים מהמחשבה שהמקום המיוחד הזה יהפוך להיות עוד שכונה"
המאבק על עמק השלום ממשיך לעורר שיח רב ועניין ציבורי-חברתי.
במסגרת דיון במועצת העיר (יום ד'), בשאילתא שהגיש חבר מועצת העיר ירון חן, בנושא עמק השלום הודיע חן כי במידה ושר הפנים יקבל את המלצות הוועדה הגיאוגרפית להעביר שטחים ממועצה אזורית מגידו לעיר יקנעם, הוא לא יהסס לעתור לבג"צ יחד עם ארגוני הסביבה ותושבים כנגד ההחלטה.
"אנחנו נמצה את האפשרויות שעומדות בפנינו כולל אפשרות לעתור לבג'צ וכבר היו תקדימים. שני מנהיגי האזור ראש עיריית יקנעם סימון אלפסי וראש המועצה האזורית מגידו איציק חולבסקי צריכים להתכנס ולשבת יחד למצוא פתרון. יש פתרונות אחרים מלבד הרס עמק השלום וצריך למצות אותם" אמר חבר המועצה.
במקביל לדיון במליאת המועצה, נערכה מחוץ לבניין העירייה הפגנה של חברי מטה המאבק נגד הבנייה ובה קראו לראש עיריית יקנעם לחזור בו מכוונתו לבנות בעמק השלום.
אל המפגינים הצטרפה גם חברת הכנסת מיקי חיימוביץ הידועה כפעילת סביבה וטבע. בדברים שנשאה בפני המפגינים אמרה חיימוביץ: "תושבי העיר מאוחדים נגד. כל תושבי האיזור נחרדים מהמחשבה שהמקום המיוחד הזה יהפוך להיות עוד שכונה, והאמת? זה לא אמור להטריד רק אותם, אלא את כולנו. כי כמו שאמרתי – אם מישהו חושב שהמקום המופלא הזה, יהיה שלו, רק בגלל שיהיה תחת שטח השיפוט שלו, הוא טועה. עמק השלום לא שייך לאף אחד. הוא של כולנו. יקנעם יכולה לגדול ולהתפתח אבל זה לא צריך להיות על חשבון הטבע. יקנעם יכולה להתפתח בתוכה – התחדשות עירונית או פינוי בינוי. היא צריכה לחבק את הסביבה המופלאה שלה, לא לדרוס אותה. ואסור לוותר. הקול של האזרחים חייב להישמע".
ממטה המאבק נמסר: "סימון אלפסי מתעקש להרוס את המורשת שבנה בעמל רב ובמשך יותר מ-30 שנה. הוא עומד להפקיע מידיהם של מיליון ישראלים בשנה שמטיילים בעמק השלום נחל השופט ורמת השניים את הזכות האלמנטרית להנות מטבע חינמי, נגיש ומונגש שאין עוד כמותו קרוב למרכז הארץ. אלפסי רוצה שיקנעם תהפוך למטרופולין כנגד כל היגיון תכנוני וכנגד רצונם של הרוב המוחלט של תושבי יקנעם.
ההליך שהוביל להמלצת הועדה הגאוגרפית להעביר שטחים אלה ליקנעם עילית למטרות בנייה היה פגום מיסודו כמו שגם מציינים קק״ל, החברה להגנת הטבע ורט״ג במכתבי התנגדות חריפים ששלחו לוועדה ולשר. אנחנו נלחם על עמק השלום ולא נוותר כדי שגם ילדינו נכדינו יוכלו להנות מהאזור הקסום הזה למען הדורות הבאים".
מעיריית יקנעם נמסר בתגובה:
"אין שום בנייה בעמק השלום. מגידו היא זו שבונה מעל נחל השניים.
אם מגידו יכולה לתכנן את הרחבת יישוביה במאות אחוזים, גם ליקנעם מותר להבטיח את עתידה"
"נחזור ונדגיש שוב, יקנעם לא בונה בעמק השלום. יקנעם לא בונה בעמק השלום, וחבל שממשיכים להטעות את הציבור. רה"ע הסביר בישיבת מועצת העיר את חשיבות הרחבת גבולות העיר מאחר ולעיר לא נותרו שום עתודות שטח להבטחת עתידה בשנים 2025-2040. רה"ע הסביר לחברי מועצת העיר, ירון חן ויעל בן שבת את השתלשלות העניינים, והם לקחו על עצמם לשכנע את ראש מועצת מגידו לחזור לחלופה הראשונה שכוללת את השטח שבין פארק מבוא כרמל לאליקים. אנו מציעים גם לירון וגם ליעל ולמעשה לכולם להגיע להרחבה החדשה של מושב עין העמק ולראות איך נפרץ כביש עוקף מושב באורך של כ-5 קילומטרים, והכל על חשבון הירוק ורק כדי שהמשאיות יוכלו לנסוע בו לשטח ההרחבה שנמצא מעל עמק השלום. בשטח ההרחבה ייבנו למעלה מ- 140 יחידות דיור על כ- 180 דונמים כאשר הכל הכל ירוק, כלניות ורקפות, ולמקום אפילו מגיעים כאלו שרכשו מגרש ובאו להציל גיאופיטים. כפי שלמגידו מותר להתרחב גם ליקנעם מותר".
כתיבת תגובה