מוזיאון העמק מארח את מוזאון יד מרדכי בתערוכה לזכרו של אלון לולו-שמריז ז"ל מוזיאון העמק ביפעת מארח את מוזיאון יד מרדכי בתערוכה מיוחדת לזכרו של אלון לולו-שמריז ז"ל, שנחטף לעזה בשביעי באוקטובר מביתו בכפר עזה ונורה בשוגג על ידי צה"ל. מוזיאון 'משואה לתקומה' ביד מרדכי נפגע מפגיעת טיל ישירה ביום ראשון, ה-15.10.2023 ונגרם לו נזק […]
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשותעמק יזרעאל
- 'בית על הגבול'
מוזיאון העמק מארח את מוזאון יד מרדכי בתערוכה לזכרו של אלון לולו-שמריז ז"ל
מוזיאון העמק ביפעת מארח את מוזיאון יד מרדכי בתערוכה מיוחדת לזכרו של אלון לולו-שמריז ז"ל, שנחטף לעזה בשביעי באוקטובר מביתו בכפר עזה ונורה בשוגג על ידי צה"ל.
מוזיאון 'משואה לתקומה' ביד מרדכי נפגע מפגיעת טיל ישירה ביום ראשון, ה-15.10.2023 ונגרם לו נזק משמעותי. המוזיאון הוקם בקיבוץ יד מרדכי בשנת 1968 ומספר את סיפורו של העם היהודי בגולה ובארץ מסוף המאה ה-19 ועד קום המדינה. כל אתרי ההנצחה נמצאים בתוך הקיבוץ ומשתלבים בנופיו.
כמו כל יישובי העוטף, גם תושבי קיבוץ יד מרדכי פונו מבתיהם והם פליטים במולדתם עד היום. המוזיאון סגור כעת, תושבי הקהילה וצוות המוזיאון, שרובו גר ביישובי הנגב המערבי, חוו חוויות קשות.
צוות המוזיאון בחר להקדיש את התערוכה לזכרו של אלון לולו שמריז ז"ל. אבי, אביו של אלון, הינו רואה החשבון של עמותת מוזיאון יד מרדכי מזה עשרות שנים.
יעל שטאובר, מנכ"לית מוזיאון יד מרדכי: "על אף הימים הקשים וברוח המייסדים, עוד "נקים חומת בניין, עמל ויצירה" – נשוב אל מרחבי הקיבוץ היפה והירוק, נארח בגלריות המוזיאון המתחדש, נלמד ונדון בערכי החברה הישראלית ובזהות האישית, נהייה שותפים לבניית החוסן הלאומי ונפריח תקווה לעם היהודי כולו. ועד שנוכל לשוב אל הבית שעל הגבול, נפעל לספר את סיפורנו בכל מקום שיפתח את זרועותיו לקבלנו ונישא קריאה רמה להחזרת כל החטופים לבתיהם וליקיריהם."
'מוזיאון העמק' מספר את סיפור התיישבות הקיבוצים והמושבים בעמק יזרעאל, סיפור של חלוציות והקמת בית בעמק. בעקבות אירועי השביעי באוקטובר, 'מוזיאון העמק' בחר לפתוח בסדרת תערוכות בהן מתארחים מוזיאונים ויוצרים מהעוטף. החיבור בין השניים הוא קול של תקווה, ארצישראליות, התיישבות ותקומה.
התערוכה מציגה צילומים של שלשה אמנים: דנה אריאלי, צפריר ניר ומשה פילברג, שלושתם מצלמים בנגב המערבי לאורך שנים, שני האחרונים חברי יד מרדכי.
אוצרת התערוכה, תמר הרצברג, תיארה את הרעיון מאחורי שם התערוכה: "בתערוכה 'בית על הגבול' התבונַנו במתח שבין המילים "בית" ו"על הגבול", המתח שבין הקמת בית, יישוב אזרחי ירוק ופורח של קהילה משגשגת, לבין חיים על הגבול. מה משמעותו של הגבול בחיינו? מה היה הבית על הגבול לפני שבעה באוקטובר? האם היה אפשר לצפות את מה שקרה? ואיך ייראה העתיד? את המתח הזה בחרנו להציג דרך עדשת המצלמה של שלושה צלמים."
ראש המועצה האזורית עמק יזרעאל, אייל בצר, ביקש להודות לכל העושים במלאכה והוסיף: "מוזיאון העמק עוסק בראשית ההתיישבות העובדת בעמק יזרעאל לכן מתבקש שיארח ויעסוק בערכים שעמדו בבסיס ההתיישבות העובדת, ערכים שחשוב להנציח דווקא בעת הזאת. קהילת המועצה האזורית עמק יזרעאל עומדת לצד קהילת העוטף. מאז הטבח הנורא בשביעי באוקטובר, החיים של כולנו עצרו מלכת. כולנו יוצאים בקריאה ברורה להחזרת כל החטופים עכשיו!"התערוכה 'בית על הגבול' כוללת צילומים וקטעי וידאו המספרים את סיפור הקיבוץ והמוזיאון ופתוחה לציבור הרחב.
כתיבת תגובה