"אנחנו גאים להיות דור העתיד של הארץ הזאת" מאי קורמן, המציאה פטנט למניעת שכחת ילדים ברכב
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשות
- מה בין הדלקת משואה לחנוכת מעבדה?
אירוע פתיחה חגיגית של מעבדת הייצור הדיגיטלי
בדרור גליל – בית הספר התיכון למקצועות המחר
השבוע נחנכה בחגיגיות מעבדת הייצור הדיגיטלית של דרור גליל – בית הספר למקצועות המחר שברביד. זוהי מעבדת הייצור הדיגיטלי מהמתקדמות בארץ, במסגרתה ניתן לייצר בטכנולוגיות מתקדמות כמעט כל דבר העולה על הדעת.
זהו בית ספר מקצועי ציבורי ראשון מסוגו בישראל, המעניק לבני ובנות נוער הזדמנות ליצור בתוך המרחב הטכנולוגי והאנושי, להתמודד עם אתגרים חברתיים גדולים ולשנות את העולם.
באירוע נשא דברים עילם גל משעול, רכז הפיתוח של ביה"ס: "לפני מספר ימים חגגנו את יום העצמאות ה-70 של מדינת ישראל. בטקס הדלקת המשואות השתתפה חניכה שלנו מרשת דרור בתי חינוך מבית ספר אדם חברה וטבע בכרמיאל. היא נבחרה להיות אחת מ-14 מדליקי המשואות, בזכות פטנט שהמציאה למניעת שכחת ילדים ברכב. בטקס אמרה מאי את הדברים הבאים: אני, מאי קורמן, מדליקה משואה זו לכבוד התכונות הכי ישראליות, סקרנות ויצירתיות. לכבוד ההמצאות הישראליות בחקלאות ובבית, ברפואה ובתעשייה, שמשנות את העולם ועושות אותו למקום טוב יותר… לכבוד החברים שלי, בני הנוער הישראלי. אנחנו גאים להיות דור העתיד של הארץ הזאת.
ניתנה לנו בדרור גליל זכות גדולה, שיש בצידה גם אחריות גדולה, ליצור את תיכון דרור גליל כמרכז אנושי שפועל ברוח דבריה של מאי קורמן." 
דרור גליל – בית הספר למקצועות המחר, הינו בית ספר ציבורי שהוקם לפני שנה וחצי ברביד, ופונה למגוון בני ובנות נוער מרחבי הגליל. ביה"ס פוּתח על-ידי רשת דרור בתי חינוך, מתוך שיתוף פעולה בין-מגזרי ייחודי – משרד העבודה, המועצה האזורית עמק הירדן, לצד תעשיינים, מפעלים, גופי מחקר ופיתוח ומוסדות אקדמיים בגליל.
מכיר את בית הספר. ח'ברה נהדרים ובית ספר מיוחד וייחודי.