במרכז רפואי לין של כללית מבוצע ניתוח מיקרוסקופי לתיקון וריקוצלה (דליות האשך) בגברים הסובלים מאי פוריות, ברמת דיוק גבוהות ובתוצאות משופרות
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה בריאות
- ניתוח לשיפור פוריות גבר בלין
ד"ר מהרן כבהה אורולוג בכיר של כללית בבי"ח כרמל ולין, אשר מוביל את ביצוע הניתוח, מסביר כי וריקוצלה מהווה גורם מרכזי לאי פריון בגברים.
מדובר בהתפתחות דליות – ורידים מורחבים שמתפתחות באשך בעקבות תקלה בשסתומי הורידים המנקזים את הדם מהאשך.
תקלה זו גורמת לעלייה בטמפרטורה המקומית של האשך וגם יוצרת פגיעה בניקוז הפסולת מהאשכים וחמצון לתאים וכתוצאה נגרמת פגיעה באיכות הזרע ובייצור שלו.
ישנן גישות ניתוחיות שונות, כגון: ניתוח לפרוסקופי בגישה זעיר פולשנית באמצעות הכנסת מצלמה וכלי ניתוח דרך נקבים לבטן או ניתוח מפשעתי בגישה גבוהה או נמוכה המבוצע תוך שימוש בכלים אופטיים להגדלה של הורידים. הגישה החדשנית של הניתוח המיקרסוקפי, מתבצעת באיזור חיפה והצפון רק על ידי צוות כללית. עד לאחרונה בבי"ח כרמל מקבוצת כללית ועתה גם במרכז רפואי לין, כאשר לראשונה בארץ במרכז רפואי בקהילה ולא בין כתלי בית חולים. בשיטה זו, יכול המנתח לזהות בתמונה המוגדלת והברורה הנראית דרך המיקרוסקופ המיוחד שמבצע הגדלה פי 15, את כל המרכיבים של חבל הזרע, צינור הזרע, כלי הלימפה והעורקים, במכשיר "על קולי" (סונר דופלר) ולשמור עליהם ללא חשש לפגיעה. ביכולתו של המנתח לזהות את כל הורידים הגדולים והקטנים ולשמר אותם בדיוק רב, כך שלגבר שנותח אפשרות טובה יותר לפיריון והבאת ילדים לעולם.
במחקרים רבים בהם נמצא יתרון גדול לשיטת הניתוח המקרוסקופי, הן בשיפור איכות הזרע וסיכויי הצלחה של הריון ספונטני והן הקטנת אחוזי ההישנות של הוריקוצלה, שעלולה להתרחש כתוצאה מקשירת מספר רב של ורידים קטנים אותם לא לא ניתן לזהות בניתוח הקונבנציונלי. יתר על כן, נמצא כי בניתוח המיקרוסקופי שיעור הסיבוכים נמוך יחסית תודות ליכולת זיהוי ושימור כלי לימפה בניתוח.
לעובדה שהניתוח מבוצע מעתה במרכז רפואי לין בקהילה יתרונות נוספים בכך שתודות לכך שמדובר בניתוח פחות פולשני, יכול המנותח לשוב לביתו כבר לאחר מספר שעות, עם פחות חשש להדבקות ובאוירה פחות מאיימת.
לסיכום אומר ד"ר מהרן: "אני מאמין כי באמצעות הגישה הניתוחית החדשה נוכל להעניק טיפול מוצלח ומתקדם יותר לתיקון וריקוצלה ולהעלות את אחוזי ההריונות הספונטניים".
רונן נודלמן, מנהל מחוז חיפה וגליל מערבי: "אני שמח על כי זוגות נוספים יזכו להורות תודות לניתוח החדיש שמצטרף להיצע הניתוחים הגדול שלנו בקהילה במרכז רפואי לין של כללית, כולל כאלה שנערכים רק בין כתלי בית החולים וזאת תודות לחדרי ניתוח חדישים ומצויידים היטב, צוות מיומן אשר חולק את זמנו בין בית החולים והקהילה ומערך הרדמה מתקדם. כך הם נהנים מניתוח על ידי מומחים, ללא אישפוז ונמנע החשש לחשיפה לזיהומים שמחריף בתקופת הקורונה".
כתיבת תגובה