המשתתפים הם ילדים עם צרכים מיוחדים הרוכשים במסגרת הקורס מיומנויות ויכולות כגון: רכישת ביטחון עצמי, התמודדות עם פחדים וחרדות, שיפור יכולות מוטוריות גסות ועדינות, לקיחת אחריות, העלאת יכולת הקשב והריכוז ועוד
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשותקרית טבעון
- קורס אילוף כלבים ייחודי המיועד לילדים עם צרכים מיוחדים
ביוזמת מרכז "ענפים" של רשת המתנ"סים בקרית טבעון והמחלקה לשירותים חברתיים ביישוב ייפתח במהלך חודש מאי קורס טיפולי ייחודי לאילוף כלבים המיועד לילדים עם צרכים מיוחדים בהם: ילדים עם הפרעות קשב, אוטיזם, קשיים נפשיים ועוד.
מדובר בעשרה מפגשים של 45 דקות, בשתי קבוצות גיל קטנות (גילאי 9-12 ו- 15-18). הקורס הוא למתחילים וכל קבוצה תהיה מלווה בשני אנשי מקצוע שיגיעו עם כלבים.
מנהלת מרכז "ענפים" הילה גליקסמן: "הכלב הוא חיה שקל להתאהב בה, הוא מחזיר אהבה ללא תנאי. הקשר שנוצר בין אדם לכלב מחזק את תחושת היכולת ואיתו את הדמוי העצמי, מחייב לגלות סבלנות, לנהל תקשורת ומעודד ביטוי רגשי מוגן.
פעילות קבוצתית מעודדת תקשורת בין חברי הקבוצה, הזדמנות להתאמן בדחיית סיפוקים, בקריאה והבנה של שפת גופם של משתתפים נוספים ושל הכלב ולהגיב אליה בדרך מותאמת.
בין התכנים שיועברו: כיצד כלבים חושבים, אילוף כלבים למשימות שונות וטריקים, התנסות בספורט כלבני, אילוף כלבים למטרת עזרה לבעלי צרכים מיוחדים ועוד…"
רכזת תחום שיקום במועצה טניה פרקש: "השתתפות בקורס מאוד מומלצת לילדים עם צרכים מיוחדים. מניסיון העבר מתברר כי הילדים שמשתתפים בקורס רוכשים מיומנויות ויכולות כגון: רכישת ביטחון עצמי, התמודדות עם פחדים וחרדות, שיפור יכולות מוטוריות גסות ועדינות, לקיחת אחריות, הבנה ורגישות, העלאת יכולת הקשב והריכוז ועוד כלים לחיזוק וקידום ילדים ובני נוער".
הסדנה תחל ביום שלישי 15.5.18 בשעה 16:30 במרכז "ענפים" (רח' אלונים 44 א'). עלות הסדנה 650 ₪ ויש להירשם באתר המתנ"ס.
כתיבת תגובה