כ- 25 צוערים מתכנית הצוערים של השלטון המקומי הגיעו ליום עיון והשתלמות ביקנעם במטרה ללמוד על המודלים שמובלים בעיר
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשותיקנעם
- כ- 25 צוערים מתכנית הצוערים של השלטון המקומי הגיעו ליום עיון והשתלמות ביקנעם במטרה ללמוד על המודלים שמובלים בעיר


תכנית צוערים שלטון מקומי מחזור ו / צילום: דוברות יקנעם
הצוערים נפגשו עם ראש העיר, סימון אלפסי שסיפר להם על היישוב, התפתחותו, ועל ניהולו את העיר. רה"ע אמר שמראשית דרכו הוא שם דגש על בניית מערכת חינוך מצוינת, פיתוח פארקי הייטק, והענקת איכות חיים גבוהה. רה"ע אמר שהוא מאמין בתכנון אסטרטגי ארוך טווח, ובהקשר לכך ציין שהרעיון הוא תמיד לחשוב קדימה ולהכין תכניות לעשר וחמש עשרה שנים קדימה, וככה אתה לא נלחם בבירוקרטיה, אלא הולך איתה. רה"ע אמר שהחינוך עומד אצלו תמיד בראש סדר העדיפויות, והעירייה בראשותו משקיעה כ- 50% מתקציבה בחינוך. עוד ציין אלפסי שכרה"ע הוא מקפיד בכל נושא להיכנס לעובי הקורה ולרדת לפרטים הקטנים, וללוות כל פרויקט עם כל הלב והנשמה מהתחלה ועד הסוף. רה"ע סיפר לצוערים שיקנעם היא עיר ירוקה, והוא מקפיד בבניית העיר על תמהיל של 1/3 בנייה ו-2/3 שטחים ירוקים. רה"ע אמר שעל מנת להצליח צריך יצירתיות וביטחון לקבל החלטות שיש בהן סיכוי, גם אם יש בהן סיכון. הצוערים שצפויים להשתלב ברשויות שמעו מרה"ע שכל ראש רשות צריך עזרה מקצועית, ואם הם ייתנו לו אותה הם יסייעו לו.
במסגרת היום ביקרו הצוערים בתיכון אורט אלון ונפגשו עם המנהלת עדה אברכהן שמש שאמרה להם שלתיכון יש אינטרס להיות גדול, כי ככה מקבלים תקציבים גדולים שמאפשרים לביה"ס להציע מגוון רחב של מגמות בעלויות לא גבוהות להורים. המנהלת קראה לצוערים להיות אחרים, ולחפש כל הזמן איך להיות ייחודיים.
הצוערים ביקרו גם במרכז הצעירים בעיר ונפגשו עם המנהלת, גילי פאר ממנה שמעו על הפעילות המגוונת שמקודמת במרכז, ועל משולש היחסים מרכז צעירים – עירייה – תושבים. פאר סיפרה שבנוסף לפעילות הרבה לפיתוח הקהילה, קריירה וצעירים משוחררים, יש במרכז גם היענות לצרכים ולרצונות שעולים מהשטח.
כחלק מהיכרות עם העבר של העיר נפגשו הצוערים עם משה בוקובזה מוותיקי העיר. בוקובזה הציג דגם מעברה שבנה ואשר מוצב בכניסה לעירייה. בוקובזה שהגיע ליקנעם בשנת 1952 סיפר על ילדותו במעברה, על המעבר לשיכונים הראשונים ביישוב, ועל התפתחותה של יקנעם בעיניו. הצוערים לא פספסו ונפגשו גם עם תושבות העיר מהקהילה האתיופית באנצ'י ופנטה, מהן שמעו על חג הסיגד.
במהלך היום ערכו הצוערים סיור בעיר בהדרכת רכזת התכנית, גילי בר, שנולדה , גדלה ומתגוררת ביקנעם.
הצוערים הגיעו ליקנעם כחלק מתכנית 'רוטשילד – צוערים לשלטון המקומי'. התכנית הינה תכנית ייחודית הפועלת לשיפור השלטון המקומי ע"י טיפוח והכשרת קבוצת מנהיגות לניהול מקצועי בתחומים המוניציפליים. הצוערים באו לראות התנהלות מוניציפאלית מקרוב תוך מפגשים עם הנהגת העיר, דמויות מפתח, בעלי עסקים ותושבים.
מחזור ו' של התכנית מונה כ- 25 צוערים מכלל הקשת חברתית ישראלית, הלומדים בשנה הראשונה ללימודי תואר שני במינהל ומדיניות ציבורית בפקולטה למדעי המדינה.
ראש עיריית יקנעם, מר סימון אלפסי:
"שמחנו מאוד לארח את הצוערים, והשמחה הייתה כפולה לנוכח העובדה שגילי רכזת התכנית וחלק מהצוערים מתגוררים בעיר. הצוערים שמעו כאן על מגוון מודלים ותכניות בתחומים רבים שמובלים כאן, ועל ההישגים הרבים של העיר. הצוערים צפויים בעתיד להצטרף למגוון רשויות בכל הארץ, והם יישמו דברים שלמדו ושמעו כאן. העובדה שהצוערים הגיעו ליקנעם מוכיחה שיקנעם היא עיר שמהווה מודל לחיקוי ואני גאה על כך."
רכזת התכנית באוניברסיטת חיפה, גילי בר:
"יקנעם היא העיר בה נולדתי, גדלתי ובה אני מגדלת את בנותיי. אני יכולה לומר בפה מלא שיקנעם בה אני גדלתי ויקנעם בה אני מגדלת את בנותיי שונות זו מזו. עם זאת אני יודעת שיקנעם היא חלק גדול בנוף ילדתי ואישיותי הושפעה ועוצבה מהתפתחות העיר. סלוגן התוכנית הוא: "להשפיע קרוב, להגיע רחוק"- מבחינתי להגיע לעיר הולדתי עם הצוערים מהווה דוגמא אישית לסלוגן."
כתיבת תגובה