קסטיליה, ספרד, שנת 1390. הדפיקות בדלת לא השאירו מקום לטעות. שלמה הלוי, הרב של העיר בורגוס, נחרד.
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה דעה אישית
- המרה זה טוב. יש סיפורי הצלחה. / Nissim Cho

…כמרים בחליפות שחורות שיסו את ההמון לבצע בו לינץ׳ אם לא ימיר דתו לנצרות. הצלחה לטיפול ההמרה! מת לו היהודי ונולד לו היהודי המומר, הנוצרי החדש: פבלו דה סנטה מריה, שעלה לגדולה בנצרות שהומר להיות לא פחות מאשר בישוף! ישראל, 2019. אין ספק ששר ההמרה החדש במלכות נתניהו הרביעית יודע מה לעשות. הומואים ולסביות, מסורתיים, חילוניים, נשים – הרב פרץ כאן בשבילכם. הוא יתקן אתכם – תחילה את ההומואים ואת הלסביות, ואז לפי הסדר, הוא ימיר אתכם לפי חטאיכם וגם סתם כי אתן נשים.
בהעמדת מנהיגים חשוכים ופרימיטיביים, חולקת הציונות הדתית טרגדיה עם המגזר הערבי: מנהיגי שני המגזרים הם קיצוניים שאינם מייצגים את רצון בוחריהם. האוכלוסייה הערבית מאסה במנהיגיה והצביעה ברגליים בבחירות האחרונות. הציבור הדתי-לאומי רק מתחיל לעכל את הבשורה. אפשר רק לדמיין כמה קל היה פה אם רק היו נבחרים מנהיגים מתונים, מתקדמים ורפורמיסטים לערבים ולציונות הדתית.
טבעון. שפרי הופעתך!
בהחלטה שהעבירה עיריית תל-אביב, היא דרשה מבעלי בתים לשפץ את חזיתות נכסיהם לפי צו שעה, על חשבון הבעלים. והנה לכם תקדים שאפשר להעתיק לטבעון. אותם בעלי נכסים, שמחזיקים דירות ומבנים נטושים ועזובים ברחבי טבעון ובעיקר בכיכר בן גוריון, יואילו נא לשפצם בדגש על חזיתותיהם בשיתוף עם המועצה. לא נאה לכם – התכבדו ותמכרו את הנדל״ן שעומד שומם, מכער וממית לנו את מרכז היישוב. ככה יעשה גם לכל המרכזים האחרים: זייד ורבין. מועצה יקרה שלנו – יאללה להתעורר!
נתב״ג זה רע. יש חלופה.
מה זה התרגשנו. ארזנו מהר. ונסענו לשדה. מונטנגרו היר ווי קם! שלושה לילות בסך הכל, ניקח את הרכב ונחנה בחניון הקרוב לטרמינל. ברם…אין יותר חניון קרוב. גם אין מקום בחנה וסע הרחוק של טרמינל 3. ואין מקום בחניונים 22 ו 26, רק בדרך הכורכר הסמוכה אליו. השדה מפוצץ. אין חניה. יש פקקים. תורים וצפיפות. הטיסות מאחרות. חייבים שדה נוסף. ורק בכדי להוסיף לנו סבל – החזרה לטבעון לקחה לנו שעתיים בפקקים אינסופיים.
ראשת העיר חיפה נלחמת בשיניים להקים שדה תעופה בעיר, תרחיש שכנראה אינו אפשרי בגלל מגבלות טכניות. גב' קליש-רותם מבינה היטב את הפוטנציאל הכלכלי הטמון בשדה בינלאומי. נותרו שתי החלופות: נבטים או רמת דוד. פה בעמק נרשמה התעוררות מחודשת למחאה נגד שדה ברמת דויד. הפשקווילים זועקים "גוואעלד!!". שדה ברמת דוד יכלה אותנו, ישמיד את העמק. העמק הוא חלום והשדה אסון. נו באמת.
פעם במקרה פגשתי פנסיונרית שהיתה ממקימי היישוב, חברת מועצה לשעבר ויו״ר של אגף כלשהו בה. "אנחנו לא ניתן שתיבנה בטבעון שכונת מגורים בבניה רוויה", אמרה לי, "לא יקום ולא יהיה". טבעון הוקמה כפרבר שינה וכך תישאר. האישה הנחמדה כמו רבים מתושבי טבעון פשוט לא מבינים את השינויים ואת התמורות בחברה. המתנגדים לשדה המחופרים בעמדותיהם ממשיכים שושלת של טעויות היסטוריות של טבעון לדורותיה: להתנגד למנהרה מתחת לכביש 75, להתנגד לאזור מסחר משותף עם רמת ישי, ובאופן כללי לשמור על טבעון כיישוב אלטיסטי ומתנשא שלא מתחבר לשכניו הנחותים. להתנגד, להתנגד, להתנגד. ככה נשארנו מובלעת מוקפת במחלפים ועם כביש סואן שחוצה אותנו לעמל ולטבעון. בשנים האחרונות, לאחר התגלות אלוהית לפרנסי קרית טבעון בצורה של נבוט בראש, נשמעו קולות קוראים של המועצה לשיתוף פעולה אזורי עם מועצות שכנות. רק מה – השכנים שלנו ממזמן כבר לא צריכים אותנו.
קריית טבעון לא מייצרת שום מקורות תעסוקה לצעיריה, ואם לא תגדל ותתרחב באוכלוסייתה, ולא תמצא מקורות הכנסה נוספים – גורלה לא ייטב עימה. לכן – בהתנהלות נכונה, שדה תעופה ברמת דוד יכול רק לעזור לנו. המועצה הנבחרת והעומד בראשה צריכים להפגין אומץ ולחבור לקואליציה של ערים בעד השדה (כגון יקנעם), בכדי להיות מתוגמלים כראוי בעתיד. שדה תעופה ייצר מקומות עבודה ופריחה של עסקים סביבו: שרותי הסעדה, כביסות, חברות ניקיון, אחסון ועוד. לקרית טבעון משמעות השדה היא פוטנציאל למקור הכנסה נוסף ולא מבוטל (חלוקת הכנסות בדומה למודל בז״ן). כספים אשר יושקעו בתושבים. והנוחות. אוי הנוחות. לא לעמוד שעות בפקקים או חלילה להיהרג בתאונות בנסיעה למרכז. בואו לא נהיה פנאטים. ננסה להיות חכמים. לשם שינוי. מחאו כף לכנף! הצביעו כן לאווירון!
כתיבת תגובה