במסעדת חמסה השוכנת בלב קיבוץ שער העמקים (ליד טבעון) השיקו השבוע תפריט חדש
- מרכז העניינים – חדשות טבעון והסביבה חדשותקרית טבעון
- בחמסה משיקים תפריט חדש

בין היתר מעכשיו ניתן יהיה להזמין את מנת הסלופי של ג'ורי (250 גרם בשר בקר קצוץ מוקפץ על הפלנצ'ה, ברוטב הסודי של ג'ורי, מיונז, חסה, פרוסות עגבנייה ובצל מוגש בג'בטה), בובעס (שעועית בובעס ענקית בתיבול שמן זית ומרווה), סינייה בשר סטייל חמסה (תבשיל בקר וכבש בתיבול מטורף עם בצל ועגבניות, מוגש בתוספת פרוסות בצל ועגבניות בזילוף טחינה ופטרוזיליה) . בנוסף לתפריט המיוחד של המסעדה נוספו גם 3 סלטים חדשים, סלט אהבה (חסה, עלי בייבי, מלפפונים צעירים, בצל סגול, עגבניות שרי, פקאנים ותפוזים מאוהבים), סלט אדריכלים (מלפפונים ועגבניות, פטריות שמפיניון, חסה, פיסטוקים בתיבול חרדל שום לימון וביצה קשה) וסלט עוף (מלפפונים, עגבניות, צנונית חצופה חסה ופטרוזיליה טרייה מוגש עם חזה עוף צרוב על הפלנצ'ה).
הטבעוניים והצמחוניים שביננו (ולא רק) ייהנו גם הם כמו סביח אליפות, סביח כרובית ושווארמה פטריות לוהטת על הפלנצ'ה מוגשת על פיתה צלוייה ומתובלת עם סלט, טחינה ועיטור פטרוזיליה.
בשבתות מצטרף אל המנות הקבועות גם חומוס ביתי איכותי במגוון תוספות המורכבות מהמנות האהובות מהתפריט הקבוע כמו סינייה בשר וכרובית בטחינה וג'חנון(עד שנגמר הסיר).
הסיפור של חמסה הוא בעצם הסיפור של רון צורן מקיבוץ שער העמקים שעד גיל 22 עברה מסלול הדומה לכל בני גילה.
לאחר שירות צבאי כסמלת מבצעים היא יצאה לשליחות של הסוכנות היהודית בטורונטו וטיילה מספר חודשים בקנדה. עם חזרתה לארץ, היא עבדה כמתאמת יצוא בחברת צים ובמספר חדרי בריחה. לפני שנה, השתנה מסלול חייה כאשר אביה, נדיר הציע לה להגשים חלום משותף ולפתוח מסעדה ביחד בעקבות האהבה לאוכל. רון עבדה במטבח בעבר ויש לה תשוקה גדולה לבישול: "הסתובבתי בתור ילדה קטנה בין הסירים שאימא בישלה וכשגדלתי, בישלתי יחד איתה", היא אומרת.
רון ונדיר זיהו מקום פוטנציאלי להגשמת החלום בחורשת אלות בקיבוץ שער העמקים, הצמודה למבנה ששימש בעבר כנגריה של הקיבוץ ויצאו לדרך. הם שיפצו בעצמם את המבנה הישן וב-5.5.18 פתחו את מסעדת 'חמסה' לקהל הרחב. השם נבחר בגלל תאריך הפתיחה וכן בגלל שבמקום היו אז חמישה שולחנות ורק חמש מנות בתפריט וגם להבאת מזל. "חשוב לנו לשמור על טריות האוכל ועל אופיו המקומי, אנו משתמשים בחומרי גלם מקומיים ומגישים מגוון בירות בוטיק ישראליות", אומרת רון.
בין המנות האהובות על המבקרים הן הקבבונים ופלטות השרינג עם צ'יפס, סלטים, ומנות בשרים לבחירה. קינוחי הדגל בחמסה כוללים קרטיבים טבעיים מפירות ומלבי ביתי שמכינה אימא של רון בתוספת סירופ פירות יער מרענן שגם אותו מכינים במקום.
במהלך היום מגיעות לחמסה משפחות לארוחות צהריים ובחמישי בערב מגיע קהל צעיר לשתות בירות ולאכול מלבי. "תמיד לי ולחבריי היה חסר מקום לצאת אליו ולשבת בשקט בסופי שבוע באזור טבעי ורגוע. אם רצינו לצאת, נאלצנו להרחיק לחיפה ולזכרון יעקב. עכשיו אני שומעת שחמסה הפכה למקום היציאה הקבוע באזור. יש פה קהל שלם שזה היה נחוץ לו", מסבירה רון. "חמסה הפכה בעצמה לקהילה וגרמה לנו להכיר מקרוב את הקהילה של הקיבוץ והרבה אנשים חדשים מהסביבה".
"כאשר פתחנו, הייתה התרגשות גדולה מהלא ידוע. הייתי סקרנית לאיזה כיוון זה ילך ומי יגיע. זאת זכות בשבילנו לקום בבוקר ולהתעסק באוכל שזאת האהבה הכי גדולה שלנו. בתור משפחה חברת קיבוץ, הקהילה הקיבוצית חשובה לנו מאוד, אנחנו מארגנים מדי פעם פעילויות לילדי הקיבוץ. הישיבה בחמסה היא מתחת לעצים בחורשת אלות, גם על מחצלות. הכל מסביב טבעי וכייפי, והאווירה עצמה פסטורלית", אומרת רון.
כתיבת תגובה