מתכון השבוע: מלנזנה ~ ג'ואן אסולין

לשכבת החציל:


4 חצילים גדולים
שמן לטיגון ומלח
שכבת נפוליטנו
3 כפות שמן זית
1 בצל
2 שיני שום כתושות
2 קופסאות שימורים 400 גרם עגבניות בסגנון איטלקי/נפוליטנו
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
פלפל שחור
15 גרם בזיליקום טרי קצוץ

לשכבת הגבינה

ערבבו יחד חבילת מוצרלה מגורדת וחבילת פרמז’ן מגורדת

הכנה:

טגנו החצילים עד להזהבה וספגו את השמן בעזרת נייר סופג

מרחו את תבנית האפיה במעט רוטב נפוליטנו/איטלקי ומעליו הוסיפו שכבת חציל.
הוסיפו עוד קצת רוטב ושליש מכמות הגבינה, שוב שכבת חציל, רוטב ועוד שליש מהגבינה וחזרו על הפעולה שוב עם השכבה האחרונה.
אפו בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 40-50 דקות עד להזהבה

בונפטיט!!