מתכון השבוע: בייגל אמריקאי ~ ג'ואן אסולין

בייגל אמריקאי בהכנה ביתית

כלי הגשה באדיבות עדינה דה פיצ'וטו קרמיקה, 054-5983067

אז מה צריך?

1 ק"ג קמח
1 כף מלח
7 גרם שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף שמן + עוד קצת לקערה
2 כוסות מים חמימים
2 כפות סוכר להרתחה
סיר גדול למים רותחים

הכנה:

ערבבו יחד היטב את הקמח, מלח ושמרים
בקערה נפרדת ערבבו את הסוכר, המים החמימים ואת השמן
שפכו לתערובת הקמח וערבבו היטב במערבל בצק עד למרקם חלק ואלסטי (10 דק’ במערבל בערך)
שימו את כדור הבצק בקערה המשומנת כסו בבד והשאירו לעמוד למשך שעתיים.

חממו תנור ל 220 מעלות
שימו סיר גדול עם מים להרתחה על הכיריים עם שתי כפות סוכר
חלקו את הבצק ל 4 חתיכות, ואת החתיכות להמשיך לחלק ל 3
לושו לצורת נקניק וסגרו את הקצוות (לצורת בייגל/חישוק)
שימו את הבייגלים על נייר אפייה, כסו בבד והשאירו לעמוד ל 15-20 דק’ נוספות
הפילו את הבייגלים למים הרותחים למשך דקה, הפכו אותם ובשלו 30 שניות נוספות
הוציאו ומיד פזרו מעל תוספות לבחירתכם (בשלו כמה בכל פעם כדי לא להעמיס על הסיר)
שימו את הבייגלים בתנור ואפו ל 10-15 דקות עד להזהבה

תיהנו!