מתכון השבוע באווירת חג השבועות – פאי בצל מקורמל / ג'ואן אסולין

פאי בצל מתוק עם טעמים נהדרים, מנה קלה וטעימה במיוחד.

פאי בצל מקורמל
פאי בצל מקורמל

מה צריך?

שפריץ שמן קנולה
4 בצלים גדולים חצויים ופרוסים (לא קצוצים)
3 כפות סוכר חום
2 כפות חומץ יין אדום
250 מ"ל שמנת חמוצה
250 מ"ל ריקוטה
¼ כוס גבינת פרמזן מגורדת
1/3 כוס מוצרלה מגורדת
1 ביצה
מלח פלפל
דפי בצק עלים
ספריי שמן
עוד מוצרלה לציפוי

ההכנה:

חממו השמן. רככו את הבצל במחבת והוסיפו סוכר וחומץ, תוך ערבוב במשך 5-10 דק’ עד לקירמול.
בקערה נפרדת, ערבבו יחד שמנת חמוצה, ריקוטה, ביצה והגבינות וטבלו במלח פלפל. קפלו פנימה את הבצל המקורמל.
רססו בעדינות שמן על התבנית ורפדו בבצק עלים, מלאו בתערבת הבצל ופזרו גבינה מעל. אפו בחום של 180 מעלות עד להשחמה ואפיה של הפאי.

בתאבון וחג שבועות שמח!