מסעדת השף הכשרה "טנדוקה" משיקה תפריט חדש

מתחם האירועים ומסעדת טנדוקה השיקו לאחרונה תפריט חדש לכבוד תקופת הקיץ.

טנדוקה הכשרה ממוקמת ביקנעם המושבה למרגלות שמורת הרי מנשה. במתחם חצר כפרית מדהימה ומרחב פנימי מעוצב ונעים. לצד נתחי הבשר האיכותיים, שבהם הם משתמשים ושעוברים תהליך יישון במקום, ניתן ליהנות גם ממנות ראשונות מיוחדות, מגוונות וכמובן טעימות. הקו המנחה הוא: אווירה כפרית, שירות מוקפד ואוכל פשוט וטעים. בנוסף, החליטו קברניטי המסעדה להעניק הטבה לקהל ההורים, ארוחת ילדים במתנה בהזמנת שתי מנות עיקריות .

במסעדת שף טנדוקה הכשרה ביקנעם המושבה השיקו השבוע תפריט קיץ חדש ובו מספר שינוים המתאימים את התפריט לחודשי הקיץ. בין היתר הוסיף שף המסעדה, השף עדי כהן את המנות : סלט סהרוני עוף (חסות, בטטות, בצלים מקורמלים ואגוזי מלך ברוטב טריאקי מצומצם) עלות 62 ₪ , פיש&צ'יפס (דג קוד מטוגן בטמפורה, מוגש עם צ'יפס ורטוב טרטר) עלות 82 ₪, סביצה דג ועדשים (בשמן בזיליקום, גרידת לימון, שמן שומשום, עגבניות שרי וזיתי קלטה על סלט עדשים שחורות ) עלות 40 ₪ ומולארד יקיטורי (300 גרם ומוגש לצד ריזוטו חיטה עם פטריות) עלות 98 ₪.

השף כהן החליט גם לפנק את קהל ההורים במנת ילדים במתנה (שניצל הבית וצ'יפס או מנת המבורגר 160 גרם) בהזמנת שתי מנות עיקריות. חשוב לציין שגם תפריט עסקיות (12:00-17:00) עבר מתיחת פנים בדומה לתפריט הערב.

טנדוקה הפכה עם השנים למוסד קולינרי של אוכל כשר בישראל היושבת במבנה עתיק שהיה בשנים עברו הסילו (אסם התבואה) של חקלאי האזור. מבנה הסילו שדאגו לשאגו לשמר הבעלים הנוכחי, הינו מגדל המתנשא לגובה של כ-25 מטר שלתוכו היו מכניסים את כל תבואת חקלאי עמק יזרעאל. שטח המסעדה ממש, היה בעבר מקום אריזת השקים אשר היו מועברים על גבי משאיות לנמל חיפה ומשם מועמסים לאוניות משא שנשאו אותם לחו"ל. למסעדה חצר כפרית מדהימה בה ניתן לשבת וליהנות מריח גינת התבלינים ומפריחתם של שלל הצמחים הצומחים בחצר.

הסועדים המגיעים למסעדה נהנים ממגוון מנות ראשונות ומנות העיקריות שרובן על טהרת מנות בשר עסיסיות המוגשות על פלנצ'ה לוהטת כמו: אנטריקוט, סינטה, פרגיות, תבשיל אסאדו מעושן וצ'וריסו שהדגש הוא על הטריות של הבשר וכל זה לצד תוספות כמו אורז עם חמוציות ושבבי בצל, תפוחי אדמה אפויים וירקות קלויים. גם בגזרת הקינוחים תמצאו מבחר של קינוחים כמו טראפלס שוקולד, נוגט שוקולד, כנאפה חלווה גלילית וצ'ורוס.

חוץ ממסעדה טובה שקיימת כבר כמעט 12 שנים, טנדוקה היא בית נפלא לאירועים פרטיים וחברות. המקום בנוי מחללים שונים וניתן לקיים אירועים מ-25 אנשים בחדר פרטי וכשהמקסימום הוא 140 איש ולמעשה המקום מציע תפריט עשיר וכשר שמתאים לאירועים כמו בר מצוות, חתונות, כנסים ואירועי חברה וכמובן שגם בריתות. אז חוץ מהחלל היפה היושב למרגלות הרי מנשה מה שחשוב באירוע מושלם הוא האוכל. שף ומבעלי המקום, עדי כהן בנה לאחרונה תפריט אירועים חדש לשנת 2019, בין היתר תמצאו במנות הראשונות: חטיפי כבדי עוף פריכים על ריבת בצל ותבשיל אגסים ביין, קבבוני טלה בטמפורה עם טחינה צבעונית וסלט סלסה, סלט ירוק בוויניגרט הבית בתוספת פירות ואגוזים קלויים וסלט סלק ואגסים.

שנשאל השף עדי כהן מה מיוחד בטנדוקה הוא עונה שהיופי של המיקום, השילוב של האוכל הטרי והעשיר עם אפשריות רבות למי שמעוניין לעשות אירוע פרטי א מוסדי בשל מתחמי אירוע שונים לצד מערכות הגברה חדישות ומיוחדות נתונות פתרונות לאנשים מאזור עמק יזרעאל והסביבה שמחפשים לעשות אירוע ברמה גבוהה . "מסעדה קיימת קרוב ל-12 שנה עם מוניטין של אוכל כשר ומעולה. אני מבין שיש משמעות לעלויות פר אדם ולכן גם בנושא זה בנינו מערך אירועים שהמחיר יהיה זמין לכל אחד. "